خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: بعد از شکست دشمن صهیونیستی در تحقق اهداف از پیش اعلام شده در جریان تجاوز به لبنان، تلآویو مجبور به پذیرش آتش بس شد تا یک شکست به مجموعه شکستهای این رژیم اضافه شود.
هنوز آتش بس در لبنان جاری و ساری نشده بود که عناصر تروریست در سوریه حمله گسترده خود را علیه چند استان در این کشور آغاز کردند؛ اقدامی که تحلیلگران از آن به عنوان نقشه جایگزین رژیم صهیونیستی بعد از شکست در لبنان یاد میکنند.
در همین خصوص خبرنگار مهر مصاحبهای با حسین الدیرانی تحلیلگر سیاسی جهان عرب داشته که مشروح آن را میخوانید؛
ما شاهد حمله گسترده عناصر تروریست در سوریه با حمایت کشورهای خارجی بودیم. چرا این حمله آن هم در شرایط بعد از اعلام آتش بس در لبنان صورت گرفت؟
حمله تروریستها به حلب، حومه حماه و حمص در سوریه به صورت مشخص بنا به دستور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی صورت گرفت. نتانیاهو که شکست سختی را از رزمندگان لبنانی متحمل شده بود بشار اسد رئیس جمهور سوریه را به صورت مستقیم تهدید کرد و مدعی شد که موافقت وی با آتش بس در لبنان با هدف زمینه سازی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است. هنوز سخنرانی وی بعد از آتش بس تمام نشده بود که حملات تروریستها با جدیدترین سلاحها علیه سوریه انجام شد. البته این حمله خلق الساعه نبوده و از مدتها قبل برای آن با حمایتهای دولتهای منطقهای و بین المللی به ویژه آمریکا، رژیم صهیونیستی، اوکراین، ترکیه و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس برنامهریزی شده بود. این حملات چیزی جز انتقام گرفتن از شکستهای رژیم صهیونیستی در لبنان نیست.
برخی تحلیلگران از قصد و نیت ترکیه و کشورهای حامی گروهکهای تروریستی برای نفوذ در خاک سوریه با هدف به دست آوردن اهرمهای فشار جدید در مذاکرات سیاسی قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید سخن میگویند و برخی دیگر به نقشه تجزیه این کشور اشاره میکنند. نظر شما چیست؟
تجاوزات دشمن صهیونیستی علیه سوریه قبل از عملیات طوفان الاقصی شروع شده و ادامه داشت اما بعد از این عملیات، حملات دشمن صهیونیستی علیه سوریه شدت گرفت تا نیروهای مسلح این کشور از ترس لشکرکشی صهیونیستها و عناصر تروریست مشغول جنوب سوریه شوند. نیروهای مسلح این کشور به دلیل استقرار عناصر تروریست در اطراف حلب و ادلب به حملات صهیونیستها واکنش نشان نمیدادند و رژیم صهیونیستی مأموریت حمله به سوریه را به تروریستهای همپیمان خود واگذار کرد.
ترکیه نیز از دیرباز به سوریه چشم طمع داشته و تمایل دارد کنترل شهر حلب و شهر کرکوک عراق را در آینده به دست بگیرد. من ارتباطی میان این تحولات و ورود قریب الوقوع ترامپ به کاخ سفید نمیبینم بلکه اینها نتیجه طمعورزیهای رژیم صهیونیستی و ترکیه در قبال سوریه است.
برخی از کارشناسان معتقدند که هدف از این حملات تروریستی تضعیف حضور ایران در سوریه و حمایتهای این کشور و قطع مسیر امدادی حزب الله به شمار میرود. نظر شما چیست؟
این همان هدف اصلی از تجاوز به سوریه است. پیشتر این مطلب علناً اعلام و گفته شده که حملات مذکور برای قطع ارتباط سیاسی و نظامی میان سوریه و جمهوری اسلامی ایران انجام میشود. آنها پیشنهادات وسوسه کننده و گستردهای را به بشار اسد برای قطع این ارتباط ارائه دادهاند. به عنوان مثال گفتهاند که اگر دست از حمایت از مقاومت لبنان و فلسطین بردارد میتواند بر عناصر تروریست پیروز شده و تا ابد بر مسند قدرت بنشیند اما اسد این پیشنهادات را رد کرده و گفته که هرگز دست از حمایت از کسانی که به او برای نابودی داعش کمک کردند برنمی دارد. دشمن صهیونیستی میداند که سوریه شریان حیاتی نیروهای مقاومت در لبنان است و با تمام ابزارهای نظامی و شیطانی خود برای ساقط کردن نظام بشار اسد تلاش میکند.
اگر کشورهای منطقه برای نابودی عناصر تروریست در خاک سوریه متحد نشوند چه اتفاقی میافتد؟
باید به گذشته نگاهی بیندازیم؛ زمانی که تروریستها دو سوم خاک عراق و سوریه را اشغال کرده و حکومت داعش را ایجاد کردند. دیدیم که چه جنایاتی انجام میدادند و از بریدن سر زنان و کودکان و افراد مسن نیز ابایی نداشتند. آنها تمام آثار دینی و باستانی را نابود کرده و اگر میتوانستند تمام اماکن مقدس را از بین میبردند. امروزه نیز میبینیم که دَم از حمله به کربلا و از بین بردن عتبات عالیات و همچنین حمله به لبنان و نابودی نیروهای مقاومت میزنند.
تهدیدات این گروهکهای تروریستی تنها عراق و لبنان را در برنمی گیرد و ممکن است به کشورهای حامی آنها یعنی ترکیه و برخی کشورهای حوزه خلیج فارس نیز برسد. بنابراین باید اقدامات فوری برای حمایت از نظام حاکم در سوریه اتخاذ شود. این گروهکهای تروریستی که نام اسلام را یدک میکشند رابطه تنگاتنگ خود را با رژیم صهیونیستی فاش کرده و باز کردن سفارت این رژیم را در دمشق وعده دادهاند. این در حالی است که آنها هیچ کمکی به ساکنان غزه نکردهاند.
نظر شما