به گزارش خبرگزاری مهر، علی تیموری، سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در نود و یکمین جلسه طرح کاشت یک میلیارد درخت با بیان اینکه مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع به عنوان یک بخش تخصصی و تحقیقاتی باید در این طرح دخیل باشد، گفت: طرح کاشت یک میلیارد درخت یک طرح اجتماعی و عامالمنفعه است، بنابراین همه اقشار جامعه باید در این طرح نقشآفرینی کنند.
وی بر اهمیت طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور اشاره کرد و افزود: این طرح بسیار پراهمیت است زیرا رهبر معظم انقلاب، ریاست جمهور و وزیر جهاد کشاورزی نسبت به اجرای این طرح که به سرسبزی و فضای سبز کشور کمک میکند، تاکید دارند.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تاکید کرد: خوشبختانه دغدغه مردم و تشکلهای مردم نهاد امروز نسبت به حفظ منابع طبیعی افزایش پیدا کرده و برای اینکه احساس مسئولیت نسبت به منابع طبیعی بیشتر شود، باید منافع مردم را با منافع منابع طبیعی گره زد تا انگیزههای حفظ منابع طبیعی در بین آحاد جامعه افزایش پیدا کند.
وی مستندسازی، اطلاعرسانی و انجام اقدامات ترویجی و فرهنگی در بین جوامع محلی را امری لازم و ضروری برشمرد و یادآور شد: وقتی کارهای فرهنگسازی نسبت به منابع طبیعی و محیط زیست انجام شود قطعاً انجام اقدامات حفاظتی از سوی یگان حفاظت منابع طبیعی در مراقبت و صیانت از جنگلها و مراتع آسانتر خواهد شد.
تیموری با بیان اینکه برای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت دستگاههای زیادی از بخشهای دولتی و خصوصی وظیفه مسئولیت اجتماعی بر دوش دارند، یادآور شد: در این مسیر تفاهمنامههای زیادی با دستگاهها و نهادها منعقد شده و نیازمند این است که جلسات هماهنگی جهت انجام کارهای مشترک برگزار شود.
وی بذرکاری را بخشی دیگر از اقدامات در کنار نهالکاری در این طرح برشمرد و افزود: این طرح برای پیشرفت نیازمند اعتبارات است و این کار را پیگیری خواهیم کرد اما در کشور ظرفیت و پتانسیلهای اجتماعی فراوانی وجود دارد که میتوان از این ظرفیتها نیز در راستای پیشرفت طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت استفاده کرد.
سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور سرانجام سخنان خود یادآور شد: ۸۳ درصد مساحت کشور تحت مدیریت منابع طبیعی قرار دارد و این اقتدار سازمان منابع طبیعی را نشان میدهد که قانون این اقتدار را در اختیار سازمان نهاده است.
احداث نهالستانهای جدید
در ادامه این نشست، رضا احمدی، مجری طرح کاشت یک میلیارد درخت نیز با ارائه گزارشی به ضرورت اجرای این طرح در کشور پرداخت و افزود: ایران جز کشورهای با پوشش کم جنگل است و کاشت درخت امروز یک امر لازم و ضروری است.
وی احیا، غنیسازی و توسعه جنگل، کنترل توسعه بیابانزایی، توسعه زراعت چوب و فضای سبز کشور را از محورهای اصلی این طرح برشمرد و یادآور شد: ۲۲۰ نهالستان در اجرای این طرح تاکنون راهاندازی شده است.
نظر شما