به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله لطف الله دژکام ظهر دوشنبه در نشست صمیمی با جمعی از نمایندگان تشکلهای دانشجویی دانشگاههای شیراز با بیان اینکه نوع رفتار دانشجویی میتواند جایگاه دانشجویی را بالا یا پایین بیاورد و شما که نماینده تشکلهای دانشجویی هستید باید برنامه ریزی برای ارتقای وضعیت نقش آفرینی دانشگاه و دانشجویان در جامعه داشته باشید، گفت: اینکه سالی یک بار منتظر ۱۶ آذر و روز دانشجو باشیم که جلسهای بگیرند، ممکن است دیگرانی از این مجالس بهره ببرند در حالیکه جامعه دانشجویی ما بهره لازم را نمیبرد یعنی به نقش آفرینی دانشجو در جامعه اسلامی و دینی ما کمک چندانی نمیدهد از این رو باید دقت داشته باشیم.
وی با اشاره به این موضوع که در سالیان گذشته فضای دانشگاه و دانشجویی به سمت مطالبهگری بوده است و امروز مطالبات ما چه شده است، ادامه داد: تاکید بنده در خطبههای نمازجمعه روی این بود که دانشجو باید سیاسی باشد نه اینکه جریانهای سیاسی از آنها استفاده کنند و سیاسی بودن و مطالبهگر بودن را دانشگاه و دانشجویان باید برای جامعه مشخص کنند.
آیت الله دژکام افزود: دو قشر دانشگاهی و حوزوی به صورت ذاتی تأثیرگذاری اجتماعی دارند، آنهایی که سیاست باز هستند همیشه به دنبال این هستند که این دو قشر در اختیار خودشان باشد و دوست ندارند دانشجو یا طلبه نگاه مستقلی به صحنه سیاست داشته باشد و برای این مسئله باید فکر کرد که فقط محدود به دوران دانشجویی نمیشود و باید مسیر شما را برای یک عمر کار و فعالیت سیاسی و اجتماعی تعیین کند.
امام جمعه شیراز با بیان اینکه دانشگاه پیش از انقلاب و پس از انقلاب تفاوت کرده است، گفت: دانشجویان و حوزویان در سالهای پیش از انقلاب خیلی بیش از این نقش آفرین بودند.
وی ادامه داد: مقام دانشجو و دانشگاه بالا است اما اسباب دارد و این اسباب را اگر مجموعههای دانشجویی ما برای خود فراهم نکنند نمیتوانند نقش آفرین باشند.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه ابزار کار مدیریت اجرایی دست امام جمعه نیست ولی تأثیرگذاری امام جمعه کم نیست، گفت: تریبون خطبه نمازجمعه یکی از ابزارهاست و این ابزارها باید با هم هماهنگ شوند.
وی تصریح کرد: اگر حرف امام جمعه در تریبون خطبههای نمازجمعه در صفحات شما منتقل شود و فضای مجازی پر شود یک جریان و گفتمان ایجاد میشود اما متأسفانه چنین کاری نکردیم و حرف در این چند صدایی که به وجود آمده است، گم میشود چون تبدیل به گفتمان نمیشود، گفتمان سازی نیاز به هماهنگی همه دارد.
آیت الله دژکام گفت: در بخشهای مختلف به هم کمک دهید، برای اینکه یک کار یا حرف تبدیل به جریان و گفتمان شود باید صدای همه شود، همراهی و همکاری را شروع کنید حتی دانشگاهها نسبت به یکدیگر هماهنگ باشند، متأسفانه دانشگاه فرهنگیان فارس امکانات یک دانشگاه را ندارد و اگر صدای آنها در دانشگاه شیراز، دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه آزاد شنیده شود و این همکاری انجام گیرد گفتمان ایجاد میشود و میتوان بسیاری از مشکلات و کاستیها را مطالبه و حل کرد. دانشجویان دانشگاههای مختلف نیز با یکدیگر هماهنگ شده و همکاری کنند که این جامعه را منسجم و ارتباطات را قوی میکند و زمینه رشد شهر و کشور فراهم میشود.
باید حرفهای مردم سوریه شنیده شود
امام جمعه شیراز در بخش دیگری از صحبتهای خود به اتفاقات رخ داده در سوریه اشاره کرد و افزود: گاهی ممکن است بگویند کم آوردیم؛ خیر، ما کم نیاوردیم و انقلابیها و جبهه مقاومت دل گرم هستند و اگر رئیس جمهور سوریه گفته بود پای کار هستم و از جبهه مقاومت حمایت میکنم و درخواست کمک داده بود، به حل رابطه بین مردم و دولت سوریه کمک میدادیم، کاری به جریانهای تکفیری نداریم و مردم سوریه حرفهایی دارند که باید شنیده و دیده شود.
وی ادامه داد: مردم سالاری دینی یعنی اینکه با انتخاب خود خلاف دین نمیکنم و اگر این مدل رفتار با مردم را نتوانیم در دنیا ارائه دهیم حرف کم میآوریم و جهان اسلام در مقابل همه دنیا کم میآورد، ما دیکتاتور نیستیم. در مورد لبنان و غزه همین کار را کردیم، ما به کشورهای دیگر کاری را دیکته نمیکنیم ولی پای حرف حق میایستیم.
آیت الله دژکام تصریح کرد: انتخاب لبنان آتش بس بود، انتخاب رئیس جمهور سوریه این بود که سوریه را ترک کند و انتخاب ارتش سوریه عقب نشینی بوده است و در انتخاب آنها ما دخیل نیستیم اما پای موضع خودمان محکم هستیم و مطمئنیم حرف حق پیروز میشود و آخرالزمان متعلق به ما است ولی نه آن آخرالزمانی که رژیم اسرائیل درست میکند.
نظر شما