به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز کمال وندی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در جاکارتا که در سمینار بین المللی مرتبط با برنامه های هسته ای ایران شرکت کرده بود طی سخنانی گفت: ایران فعالیت های غنی سازی اورانیوم خود را متوقف نخواهد کرد چرا که نمی تواند به تامین سوخت هسته ای توسط کشورهایی که در گذشته قراردادهای خود با ایران را زیر پا گذاشته اند، اعتماد کند.
وی افزود: ما چگونه می توانیم باور داشته باشیم که آنان در آینده سوخت هسته ای ما را تامین خواهند کرد درحالی که در گذشته انگلیس، فرانسه، آلمان و چند کشور دیگر اروپایی قراردادهای خود با ایران را براحتی رها نمودند.
سفیر ایران در اندونزی به تاریخچه برنامه های هسته ای ایران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 اشاره کرد و گفت : در آن سال ها آمریکا و هم پیمانانش به شدت از برنامه های هسته ای ایران حمایت می کردند تا جایی که چندین قرارداد در این زمینه میان ایران و آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی منعقد شد ولی پس از پیروزی انقلاب غرب قراردادهای خود با ایران را فسخ نمود.
کمال وندی ادامه داد: تعداد زیادی از جوانان نسل جدید دارای دانش و علم لازم در بحث هسته ای هستند و ما نمی توانیم به آنان بگوییم که در خانه های خود بمانید و از دانش خود به صورت عملی استفاده نکنید؛ حتی مهمتر از این نکته دیگری نیز وجود دارد و آن این که برخورداری از انرژی هسته ای حق تمام کشورهاست و تا زمانی که استفاده از این فن آوری با اهداف صلح آمیز باشد، نمی توان از آن جلوگیری کرد.
رپوبلیکا: اعتمادسازی ایران ادامه می یابد
روزنامه رپوبلیکا چاپ اندونزی نیز با انتشار بخش هایی از سخنان سفیر ایران در جاکارتا، اعلام کرد که ایران درهای تاسیسات خود را برای بازرسان آژانس باز خواهد گذاشت.
این روزنامه در خبر خود افزوده است: بهروز کمال وندی سفیر ایران در اندونزی دیروز اعلام داشت کشورش در راستای اعتماد سازی و جلب اعتماد جامعه بین الملل درهای 57 مرکز و سایت نظامی خود را برای بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی باز گذاشته است تا بدین وسیله نیت خوب خود در برنامه های هسته ایش را نشان دهد.
در گزارش این روزنامه اندونزیای می خوانیم: سفیر ایران که در سمینار "برنامه هسته ای ایران، اهداف آن، آیا اندونزی می تواند چیزی از آن یاد بگیرد؟" سخنرانی می کرد، تصریح نمود: ایران نه تنها به تعهداتش در قبال پذیرش بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی عمل کرده بلکه ماورای مسئولیت خود عمل نموده و درهای سایت های نظامی خود را نیز بازگذاشته ایم.
درادامه این گزارش آمده است: کمال وندی با نام بردن از سایت های نظامی لویزان و پارچین به عنوان مراکزی که مورد بازرسی بازرسان آژانس قرار گرفته، گفت : با انجام این اقدامات امیدواریم دیگر شک و شبهه ای در ارتباط با منحرف شدن برنامه های هسته ای ایران به اهداف صلح آمیز وجود نداشته باشد.
رپوبلیکا ادامه می دهد: سفیر ایران با تاکید بر اینکه کشورش چیزی برای مخفی کردن ندارد، گفت: تمام اتهاماتی که در ارتباط با برنامه های هسته ای ایران مطرح می شود تنها یک سری تبلیغات بی ارزشی است و متاسفانه امروز برنامه هسته ای ایران به جای اینکه درآژانس بین المللی انرژی اتمی به عنوان یک نهاد فنی مطرح باشد، درشورای امنیت سازمان ملل که یک نهاد سیاسی و امنیتی است بررسی می شود.
این روزنامه می افزاید: آمریکا و تعدادی از کشورهای اروپایی ایران را به تلاش برای ساخت تسلیحات هسته ای متهم می کنند؛ این کشورها مدعی هستند ایران اهداف اصلی برنامه های هسته ای خود را مخفی نموده و در حالی که برنامه هایش تسلیحاتی است مدعی است که این برنامه ها تنها اهداف صلح آمیز را دنبال می کند. در هر حال به عقیده بهروز کمال وندی تمام اقدامات شورای امنیت سازمان ملل در راستای برنامه های هسته ای ایران غیر قانونی است.
کوران تمپو: برای نیروگاه هسته ای باید از مردم نظرخواهی کرد
در همین حال روزنامه کوران تمپو به نقل از عبدالرحمن وحید، رئیس جمهور سابق اندونزی نوشته است: وحید معتقد است که طرح ساخت نیروگاه هسته ای در شهرستان "جپارا" خطرات بسیاری به همراه دارد چرا که این منطقه یکی از مناطق زلزله خیز اندونزی به شمار می رود و در نتیجه طرح ساخت این نیروگاه در این شهرستان موجب به خطر افتادن زندگی ساکنین این منطقه خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه فعالیت های هسته ای ریسک بسیار بالایی دارد، گفت: به نظر من بهتر است این نیروگاه درجزیره کوچک "کاریمون جایا" ساخته و به فعالیت بپردازد؛ در ساخت نیروگاه هسته ای در کنار نظرخواهی از صاحب نظران و افراد اهل فن همچنین باید از مردم منطقه برای ساخت نیروگاه هسته ای نظرخواهی کرد که متاسفانه در اندونزی این کار انجام نشده و تنها به نظرات کارشناسان که معمولا خلاف نظرات مردم است، اهمیت داده شده است.
سایت خبری رپوبلیکا: ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت غیر قانونی است
سایت خبری روزنامه رپوبلیکا نیز با انتشار سخنان سفیر ایران در اندونزی، آورده است: بهروز کمال وندی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی طی سخنانی در سمینار "برنامه هسته ای ایران، اهداف آن، آیا اندونزی می تواند چیزی از آن یاد بگیرد؟" گفت: ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل فاقد مبنای قانونی است و به همین دلیل قطعنامه های صادر شده توسط شورای امنیت در ارتباط با برنامه های هسته ای ایران غیر قانونی اند.
در این گزارش می خوانیم: کمال وندی با اشاره به اینکه کشورهای غربی پرونده هسته ای ایران را با تبلیغات غیرعادلانه خود سیاسی ساخته اند، گفت که برنامه های هسته ای ایران برنامه هایی طبق اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی، توافقنامه NPT، موافقنامه پادمان و پروتکل الحاقی که توسط ایران به امضاء رسیده است، کاملا قانونی می باشد.
این سایت خبری ادامه داده است: سفیر ایران همچنین معتقد است که اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی به تمام کشورها برای تحقیق و استفاده از تکنولوژی هسته ای با اهداف صلح آمیز، اجازه می دهد؛ توافقنامه NPT نیز در بندهای 4 و 5 خود ضمن تاکید بر حق کشورها در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای با انحصاری شدن این تکنولوژی توسط برخی از کشورها مخالفت می کند و این در حالی است که کشورهای غربی نتوانسته اند مسئولیت های خود در قبال NPT برای خلع سلاح تسلیحاتی خود عمل کنند زیرا دربند 6 توافقنامه NPT آمده است تمام طرف ها باید با اقدامات کارساز از به راه افتادن مسابقه سلاح های تسلیحاتی جلوگیری و خود را خلع سلاح هسته ای نمایند.
در بخش دیگری از این گزارش می خوانیم: کمال وندی گفته است که ایران به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه داده تا 2.400 نفر روز بازرسی از تاسیسات هسته ای ایران به عمل آورند که حتی با وجود مختل شدن کار دستگاه های نظامی، بازرسی از سایت های نظامی ایران نیز به عمل آمده است؛ ایران همچنین اطلاعات و توضیحات کاملی در رابطه با برنامه های هسته ای خود به آژانس رائه کرده و به طور داوطلبانه 2.5 سال برنامه های هسته ای خود را به حال تعلیق درآورده است، حتی از کشورهای خارجی برای همکاری در پروژه های غنی سازی اورانیوم در ایران دعوت کرده و به همین دلیل ایران واقعا متاسف است که تعدادی از کشورها پیش نویس قطعنامه جدیدی را علیه ایران تنظیم نموده اند و درحال حاضر فشار و حتی تهدید به حمله نظامی به جای همکاری و مذاکره درقبال ایران بکار گرفته می شود.
سایت خبری رپوبلیکا ادامه می دهد: سفیر ایران از حل و فصل شدن مسئله پلوتونیوم که همواره به عنوان دلیل آمریکا در راستای مطرح کردن برنامه های هسته ای ایران به عنوان خطری برای پیمان NPT استفاده می شد خبر داد و گفت: این مسئله توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی راستی آزمایی شده و مباحث دیگری مانند سانتریفیوژ های P1 و P2 که تا به امروزتوسط غرب برای متهم نمودن برنامه های هسته ای ایران استفاده می شده نیز حل شده و مبحث مدارک اورانیوم فلزی نیز یکی دیگر از موارد حل و فصل شده پرونده هسته ای ایران است.
این گزارش می افزاید: کمال وندی در رابطه با دیگر مسائل پرونده هسته ای ایران گفت: بحث منبع آلودگی، پلوتونیوم 210 و همچنین معدن گچین نیز با پاسخ های ایران همراه بوده و محمد البرادعی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز اعلام کرده که جواب های ایران با یافته های آژانس مطابقت دارد؛ وی در رابطه با آخرین گزارش آژانس در ارتباط با پرونده هسته ای ایران نیز گفت: گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی یک بار دیگر نشان داد که اتهامات اعلام شده در ارتباط با ایران غیر واقعی است و لذا ما برنامه های هسته ای خود را ادامه خواهیم داد.
دربخش دیگری این گزارش آمده است: سفیر ایران ضمن اذعان به این نکته که طبق برنامه قرار است انرژی هسته ای 20 درصد نیاز کشورش به برق یعنی 20.000 مگاوات در طول 20 سال آینده را تامین سازد، گفت: ایران نیازی به غنی سازی اورانیوم بیش از 5 درصد به بالا ندارد و همین موضوع نشان می دهد که نگرانی آمریکا و هم پیمانان اش در رابطه با اینکه ایران بمب هسته ای خواهد ساخت کاملا بی پایه و اساس است، چرا که برای ساخت بمب هسته ای به میزان غنی سازی بالای 90 درصد احتیاج است.
گزارش این پایگاه اطلاع رسانی چنین پایان می یابد: کمال وندی سخنان خود را این گونه پایان داد که فن آوری هسته ای نمی تواند مورد انحصار تعدادی از کشورها قرار گیرد زیرا استفاده از این فن آوری حق تمام کشورهاست و دیگر زمان آن فرا رسیده که غرب موضع خود را تغییر دهد؛ انرژی هسته ای یک انرژی جایگزین است که با گذشت زمان نیاز بشر به آن افزایش خواهد یافت.
مدیا اندونزی: ایران از ایده کنسرسیوم استفاده کند
سایت خبری روزنامه مدیا اندونزی نیز در گزارشی از این سمینار هسته ای نوشته است: هودی هاستورو، رئیس سازمان انرژی اتمی اندونزی در حاشیه سمینار "برنامه هسته ای ایران، اهداف آن، آیا اندونزی می تواند چیزی از آن یاد بگیرد؟" گفت: ایران می تواند در راستای از میان بردن شک کشورهای غربی نسبت به برنامه های هسته ای خود در پروژه های غنی سازی اورانیوم از یک کنسرسیوم با شرکت تعداد زیادی از کشورها استفاده کند زیرا حضور کشورهای دیگر در این پروژه ها موجب خواهد شد تا آنان شرایط را از نزدیک ببینند و در نهایت شک کشورهای غربی در این رابطه از میان رود، به عنوان مثال کشور هلند که به غنی سازی اورانیوم می پردازد ازکشورهای همسایه خود یعنی آلمان وبلژیک برای همکاری درپروژه های غنی سازی اورانیوم دعوت کرده است.
این سایت خبری ادامه می دهد: وی تصریح کرد که ایران یک کشور درحال توسعه به شمار می رود وتا به امروزبه دلیل مخالفت با تعلیق غنی سازی اورانیوم 2 قطعنامه علیه اش صادر شده و هم اینک نیز کشورهای 1+5 درحال تنظیم پیش نویس قطعنامه دیگری علیه او هستند که به یقین تحریم ها علیه ایران را افزایش خواهد داد. با وجود اینکه ایران درهای تاسیسات هسته ای خود را برای بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی بازگذاشته است ولی غرب همچنان ایران را به ساخت مخفیانه تسلیحات هسته ای متهم می سازد و به همین دلیل بهتر است ایران تمام تلاش خود را به کار گیرد تا نشان دهد برنامه های هسته ای اش تنها در راستای تولید برق است.
روزنامه مدیا اندونزی ادامه می دهد: این مسائل در حالی است که بهروز کمال وندی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اندونزی نیز با تاکید بر اینکه تحریم ایران تنها یک سری تبلیغات ناعادلانه و یکجانبه است، گفت که کشورهای غربی با مطرح ساختن این موضوع که سعی دارند از دستیابی ایران به سلاح هسته ای جلوگیری کنند، در تلاش هستند تا حق ایران را برای استفاده از تکنولوژی هسته ای پایمال کنند. دولت ایران از برنامه "سوسیلو بامبانگ یودیونو" برای سفر به ایران در ماه مارس استقبال می نماید.
رادار لامپونگ: تبلیغات آمریکا علیه ایران ناعادلانه بوده است
اما سایت خبری روزنامه رادار لامپونگ به نقل از سفیر کشورمان در اندونزی نوشته است: کشورهای غربی و آمریکا تا به امروز تبلیغات ناعادلانه و یکجانبه ای را علیه ایران توسط برنامه های هسته ای ما، انتشار داده اند.
در گزارش این روزنامه می خوانیم: سفیر ایران که در سمیناری مرتبط با برنامه هسته ای ایران در جاکارتا سخنرانی می کرد، گفت: آمریکا که امروز با برنامه های هسته ای ایران مخالفت می کند پیشتر راکتوری با ظرفیت 5 مگاوات که سپس برای غنی سازی 95 درصدی استفاده شد را به ایران ارسال کرد و محض اطلاع شما باید بگویم که اورانیوم غنی شده تا میزان 90 درصد به بالا برای ساخت بمب هسته ای مورد استفاده قرار می گیرد.
بر اساس این گزارش، سفیر ایراندر جاکارتا ادامه داد: کشورهای غربی با مطرح کردن این موضوع سعی دارند حق ایران برای استفاده از تکنولوژی هسته ای را پایمال کنند اما پس از انقلاب اسلامی ما تصمیم گرفتیم برنامه های هسته ای خود را ادامه دهیم که این تصمیم ما با مخالفت آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی همراه شده است.
شبکه تلویوزیونی TVRI: از ژاپنی ها یاد بگیریم
شبکه تلوزیونی TVRI اندونزی نیز در بخش خبری ساعت 16:00 خود اخبار مرتبط با سمینار "برنامه هسته ای ایران، اهداف آن، آیا اندونزی می تواند چیزی از آن یاد بگیرد؟" را پخش کرد که در آن پس از اعلام خبر برگزاری این سمینار اعلام شد که مسئله اصلی مورد بررسی در این سمینار پروژه ساخت نیروگاه هسته ای در منطقه "جپارا" و "موریا" بود و شرکت کنندگان در این کنفرانس از تصمیم گیرندگان در این رابطه درخواست کردند که بیش از پیش مراقب بوده و به تبعات زیست محیطی استفاده از این انرژی توجه کنند.
بر اساس این گزارش، به عقیده عبدالرحمن وحید، اندونزی در این مسئله باید از ژاپن که چندی پیش 70 نیروگاه هسته ای خود را با استناد به قوانین دولت تعطیل کرد، درس بگیرد، وی تصریح کرد: ما باید از ژاپنی ها یاد بگیریم زیرا آنان افراد بسیار محتاطی هستند و با چشمان باز حرکت می کنند؛ آنان 70 نیروگاه هسته ای خود را بستند.
این تلویزیون در ادامه گزارش داد که در این سمینار سفیر ایران در اندونزی به عنوان یکی از میهمانان حاضر بود و طی سخنانی با بیان اینکه برای جامعه بین الملل سخت است به برنامه هسته ایران اعتراض کند، به انتقاد از آمریکا برای سیاسی نمودن پرونده هسته ای ایران پرداخت و گفت: این موضوعی است که باید در رابطه با آن از آمریکا سوال بپرسیم که چرا آنان چنین مواضعی را اتخاذ می نمایند؟ چرا آنان قصد دارند سوخت و نیروگاه هسته ای را انحصاری کنند. این علم داده خداوند است نه ساخته دست آنان و این همان موضوعی است که در فکر من و شما است و استفاده از این انرژی حق ما می باشد.
رئیس سازمان انرژی اتمی اندونزی نیز در گفتگویی با خبرنگار شبکه TVRI گفت: انرژی هسته ای، انرژی استراتژیکی است که مورد استفاده میلیون ها تن می باشد و ما برای استفاده از این انرژی و ساخت نیروگاه هسته ای، منطقه "کوریا" را بهترین و مناسب ترین مکان برای این امر می دانیم.
بر اساس گزارش این شبکه تلویزیونی در این سمینار اعلام شد که اندونزی نیازی به نگرانی در استفاده از انرژی هسته ای ندارد و لذا پس از بررسی شرایط در ایران ما نیز باید شرایط اعتماد متقابل را ایجاد و شفاف سازی را در دستور کار خود قرار دهیم.
روزنامه جاکارتا پست ضمن چاپ تصویری از سفیر ایران با عبدالرحمن وحید، آورده است: عبدالرحمن وحید، رئیس جمهور سابق با بهروز کمال وندی، سفیر ایران در اندونزی در سمیناری در جاکارتا حضور یافتند. این سمینار توسط Media Institute برگزار شد و در آن برنامه هسته ای ایران بررسی گردید.
نظر شما