به گزارش خبرنگار مهر، آرش زرهتن لهونی صبح شنبه در نشست صمیمی استاندار کردستان با اصحاب رسانه اظهار کرد: کردستان به لحاظ شاخصهای اقتصادی وضعیت مناسبی ندارد و در حضور رئیس جمهور مشکلات اقتصادی استان مطرح شد.
وی با بیان اینکه همه بخشهای استان مورد توجه است، افزود: توسعه همه جانبه در کردستان مدنظر است.
استاندار کردستان با بیان اینکه درآمد سرانه استان در حال حاضر پایین است، افزود: اختلاف معناداری در این زمینه در استان وجود دارد و نرخ بیکاری کردستان فاصله بالایی داریم.
لهونی اعلام کرد: سهم تولید ناخالص داخلی استان به نسبت کشور پایین است و نیاز به کار زیادی است.
نیروی انسانی اصلیترین سرمایه و ظرفیت کردستان
وی با بیان اینکه ظرفیتهای خوبی برای توسعه کردستان وجود دارد، افزود: سرمایه انسانی مهمترین سرمایه استان است که میتواند در توسعه استان کمک کند.
استاندار کردستان اضافه کرد: کردستان در حوزه کشاورزی، گردشگری، معادن و ظرفیت مرزی و غیره دارای ظرفیتهای ویژه ای است که با توجه به آنها میتوان به توسعه پایدار رسید.
لهونی ادامه داد: کردستان سند آمایش سرزمین را دارد که مصوب شده است و با استفاده از اسناد بالادستی و سند آمایش سعی میشود در حوزههای مختلف برنامهها را اجرایی کنیم.
وی با بیان اینکه همه باید در راستای توسعه استان قدم برداریم، افزود: باید در مسیر ترسیم شده حرکت شود تا به اهداف برسیم.
تخصیص آب از اولویتهای کردستان
استاندار کردستان یادآور شد: یکی از نیازهای ضروری استان و دغدغه مردم کردستان تخصیص آب است و پیگیری افزایش تخصیص آب هستیم که در این راستا تخصیص ۱۹.۵ میلیون مترمکعبی برای سقز گرفته شد.
لهونی اذعان کرد: یکی از مواردی که اهمیت دارد توجه ویژه به سیما و منظر شهرها است و علیرغم کارهایی که انجام شده اما نیاز به تلاش بیشتری است.
وی اعلام کرد: تغییرات سیما و منظر شهری نیازمند پشتیبانی استانداری است که آمادگی لازم را برای این مهم داریم که با همراهی شورای شهر و شهرداری سنندج بتوانیم سیمای شهر را تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه در هر شهری حداقل یک پروژه شاخصی در شهرستانها انجام میشود، اذعان کرد: جاذبههای گردشگری استان نیز مورد توجه است اما این مهم نیازمند هم افزایی بین دستگاهها بوده و نیاز است ابر پروژههایی مانند طرح گردشگری سد قشلاق سنندج با همراهی دستگاههای مختلف اجرا شود.
لزوم کاهش شکاف توسعهای بین کردستان و سایر استانها
استاندار کردستان با بیان اینکه برای کم کردن شکاف بین توسعه استان با سایر استانهای کشور نیازمند اقدامات و بودجه جهشی است، اضافه کرد: این امر پیگیری و در دستورکار است.
لهونی با بیان اینکه کردستان در حوزه معدن از استانهای غنی کشور است اما نتوانسته بهره برداری لازم را در این زمینه ببرد، خاطرنشان کرد: دغدغهها و مشکلات معادن استان در جلسات مختلف بررسی شده و تلاش براین است که استخراج و زنجیره تولید در استان ایجاد شود.
وی با بیان اینکه دغدغه فرهنگی از دغدغههای مسؤولان استان است، افزود: وجود افراد نخبه و توانمند استان به ویژه در دانشگاهها میتواند در حوزههای مختلف بویژه فرهنگی مؤثر باشد.
راهاندازی فرهنگستان زبان کردی در سنندج
وی تصریح کرد: پیشنهاد فرهنگستان زبان کردی که دومین فرهنگستان کشور بعد از زبان فارسی خواهد بود، ارائه شده است و تلاش براین است تا این فرهنگستان در سنندج به عنوان مرکز دارالعلم برای حفظ هویت زبان و ادب کردی ایجاد شود.
استاندار کردستان اضافه کرد: توجه به فرهنگ تاریخ کردنشین به تقویت انسجام در کشور کمک میکند.
وی با اشاره به وضعیت راههای استان اذعان کرد: راههای چهار خطه استان ۳۷۰ کیلومتر است، گفت: آن تخصیصهای استان مناسب نیست و قرار شده تخصیصهای لازم و قابل قبولی به کریدور غرب کشور در استان اختصاص یابد.
افزایش پروازهای فرودگاه سنندج و سقز پیگیری میشود
وی انجام ۹۴ کیلومتر آسفالت راههای روستایی، رفع نقاط حادثه خیز، پیگیری اتصال راه آهن همدان به مرز باشماق، افزایش پروازهای فرودگاههای سقز و سنندج را از مواردی ذکر کرد که در حوزه راه در حال پیگیری است.
استاندار کردستان توجه به حوزه ورزش، توجه مسئولیتهای اجتماعی و گزارش میزان پرداخت تسهیلات در پایان سال مالی به مردم را نیز در این نشست صمیمی به عنوان دیگر اقدامات در دست انجام دانست.
لهونی همچنین با تاکید بر اینکه رسانه باید رسالت خود را بخوبی انجام دهد، افزود: رسانه باید رسالت خود را انجام دهد و در جامعه اثرگذار باشد.
وی گفت: رسانه باید کار حرفهای خود را انجام دهد و کرامت و احترام افراد را حفظ کند و بدنبال توهین نباشد و نقدهای منصفانه داشته باشد.
وی با بیان اینکه عزل و نصبها دست وزرا است، افزود: خود وزرا برای عزل و نصب تصمیم میگیرند اما با استانداری هماهنگ میکنند که فرد منتخب مورد تأیید استان باشد.
از افراد موافق با گفتمان رئیس جمهور در استان استفاده میشود
استاندار کردستان ادامه داد: دولت دولت وفاق است و برنامه بنده این است که از همه جناحهای سیاسی و افراد متعهد وهمراه دولت و موافق با گفتمان رئیس جمهور استفاده میشود و نگاه ویژهای به افرادی که برای پیروزی رئیس جمهور تلاش کردند انجام میشود.
لهونی گفت: حذف افراد به دلیل گرایشهای سیاسی به نفع کردستان نیست و باید همه برای توسعه استان دست به دست هم دهیم.
وی با بیان اینکه به هفتاد درصدی که به هر دلیلی پای صندوق نیامدند نیز توجه میشود، افزود: مشکلاتی که طی سالیان اخیر به وجود آمده و مدیران هم نسبت به آن بی تأثیر نبودهاند موجب شده که مردم کمتر پای صندوق رأی بیایند باید سرمایه اجتماعی را ارتقا دهیم و بازسازی کنیم.
وی اذعان کرد: همه باید مسیر انسجام و وحدت را پیش بگیریم و اهل تشیع و تسنن در پستهای مدیریتی ملاک نیست و از همه افراد شایسته بدون نگاه به مذهب و جنسیت برای رشد و توسعه ایتان استفاده میشود.
نظر شما