به گزارش خبرنگار مهر، محمد شکیبینسب ظهر شنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد از عملیات احداث موجشکنهای اصلی و فرعی و دایک در پروژه طرح توسعه بندر گناوه به پایان رسیده، با اتمام تجهیز کارگاه و استقرار خطوط لوله خشکی و دریایی، عملیات لایروبی این طرح نیز آغاز شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر افزود: این لایروب پس از انجام تعمیرات اساسی و اخذ مجوزهای لازم از مؤسسه ردهبندی آسیا، از بندر بوشهر به سمت حوضچه جدیدالاحداث بندر گناوه اعزام شده است.
وی تصریح کرد: ترافیک شدید شناورها در خور بندر گناوه و عمق ناکافی، از مهمترین مشکلات لنجداران و مالکان شناورهای تجاری و شیلاتی محسوب میشود که با اجرای طرح توسعه، بهویژه احداث حوضچهای جدید به مساحت ۴۰ هکتار، این مشکل بهطور کامل برطرف خواهد شد.
شکیبینسب اضافه کرد: با اتمام عملیات لایبرداری و تأمین عمق موردنیاز تا تراز منفی ۵ متر نسبت به CD، مشکل اساسی تردد و پهلوگیری شناورها در بندر گناوه حل خواهد شد.
وی یادآور شد: لایروبی حوضچه این پروژه از حیاتیترین بخشهای طرح توسعه بندر گناوه است و امکان ناوبری ایمن را برای دریانوردان بومی و تجار فراهم خواهد کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان همچنین تأکید کرد: با ساماندهی استاندارد شناورها در بهرهبرداری از طرح، از این پس عملیات امدادرسانی، جستوجو و نجات، و اطفای حریق شناورها در شرایط اضطراری ممکن خواهد شد و در نتیجه، شاهد کاهش تلفات جانی و مالی در صورت بروز حوادث خواهیم بود.
شهرستان گناوه در شمال استان بوشهر دارای دو بندر بسیار مهم، بندر گناوه مرکز شهرستان و بندر ریگ است که نقش مهمی در داد و ستد، تجارت دریایی، صید و صیادی، گردشگری و اقتصاد دریا محور دارند و از بنادر شناخته شده در کشور و در منطقه محسوب میشوند.
بندر گناوه یکی از مهمترین بنادر گردشگری و تجاری کشور و استان بوشهر و مرکز این شهرستان است که با توجه به موقعیتهای تجاری و گردشگری هر سال میزبان میلیونها هموطن از اقصی نقاط کشور است.
این بندر با فعالیت بیش از ۵۰۰ شناور سنتی به عنوان بزرگترین بندر تجارت سنتی در کشور محسوب میشود.
نظر شما