به گزارش خبرنگار مهر، دکتر امید شاکری در نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها و پژوهشگاهها با وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی که صبح امروز؛ دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ در نمایشگاه بینالمللی برگزار شد، درباره اقدامات وزارت نفت در ارتباط با دانشگاهها و مراکز پژوهشی گفت: در سه سال گذشته وزارت نفت اقداماتی از جمله حمایت از بیش از ۶۰۰ پایان نامه ارشد و دکتری، اعطای ۴۵ فرصت مطالعاتی و پژوهانه، اعطای بورس دانشجویان دکتری در قالب بورس طرح شهید تندگویان، اختصاص ۳۲۰ هزار متر مربع برای استقرار شرکتهای دانش بنیان و نوپا را انجام داده است.
وی همچنین از انعقاد ۴۲۰ قرار داد پژوهشی با دانشگاهها و مراکز پژوهشی به ارزش بالغ بر هزار میلیارد تومان خبر داد و ادامه داد: همچنین حضور ۶۷۴ شرکت دانش بنیان در فهرست بلند وزارت نفت و ارجاع بیش از دو هزار قرارداد ساخت خرید تجهیزات به ارزش ۳۸ همت از اقدامات وزارت نفت در توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری بوده است.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری گفت: موضوع دیگری که در دستور کار داریم ساخت برای بار اول است که در سه سال متوالی مقام نخست را کسب کرده است و در مجموع ۱۷۲ میلیون دلار با ۶۱ شرکت دانش بنیان منعقد شده است.
شاکری با بیان اینکه سرمایه صندوق پژوهش هفت برابر افزایش داشته است؛ اضافه کرد: نتیجه تلاشها باعث شده صادرات خدمات فنی و مهندسی گستردهای برای مثال کشور روسیه و ونزوئلا به ارزش ۳۵۵ میلیون دلار داشتهایم.
وی گفت: در چارچوب زمینه سازی و تسهیل گری اقدامات دیگر ارائه نیازهای فناورانه و پژوهشی است که ۸۴۳ نیاز شناسایی شده است و در زمینه واگذاری دارایی فکری هم بیش از ۲۵ دانش فنی واگذار شده است. همچنین در اقدامی دیگر ممنوعیت واردات کالاهای دانشبنیان ساخت داخل را در دستور کار قرار دادیم و بر این اساس، واردات بیش از ۲۵۰ قلم کالا ممنوع شده است.
معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری با اشاره به حمایت وزارت نفت از اجرای طرحهای فناورانه گفت: اجرای طرح احیای چاههای بسته و کم بازده، ساخت اقلام راهبردی، اجرای طرحهای بهینه سازی مصرف سوخت و توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی را در دستور کار قرار داده شده است.
وی با بیان اینکه امسال تولید گاز در کشور، رکورد زده است، تاکید کرد: در این زمینه نه تنها کمکاری نداشتیم بلکه افزایش داشتیم اما با این وجود، مصرف گاز نیز افزایش یافته است و انتظار داریم جامعه دانشگاهی ما را کمک کنند تا مصرف افسارگسیخته را مهار کنیم.
نظر شما