۲۶ آذر ۱۴۰۳، ۲۱:۱۵

تحویل روزانه ۵۰ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاه‌ها

تحویل روزانه ۵۰ میلیون لیتر گازوئیل به نیروگاه‌ها

وزیر نفت با بیان اینکه در کنار سرمای شدید شاهد به ثبت رسیدن رکوردهای جدیدی در تأمین سوخت هستیم، از تحویل روزانه ۵۰ میلیون لیتر نفت‌گاز به نیروگاه‌ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن پاک‌نژاد روز دوشنبه در آئین امضای تفاهم‌نامه سازمان بسیج مستضعفین با وزارتخانه‌های نفت و نیرو با بیان اینکه بدون شک بسیج نماد و یکی از ارکان نظام جمهوری اسلامی است، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی به این نکته اشاره دارند که در هر عرصه‌ای که بسیج ورود کرده، کارهای بزرگ و غیرممکن به نتیجه رسیده و این همان انتظاری است که وزارت نفت و نیرو در این روزهای سخت از بسیجیان دارند.

وی با اشاره به روزهای سختی که کشور به مشکل ناترازی انرژی دچار شده است، خاطرنشان کرد: امسال سرما زودتر از سال‌های گذشته و در آبان در کشور فراگیر شد در حالی که به طور معمول در اواخر آذر شاهد این مقدار کاهش دما و برودت هوا بودیم.

وزیر نفت ادامه داد: سرمای زودرس سبب شده که بخشی از ذخایر سوخت در نیروگاه‌ها تحت تأثیر قرار گیرد.

تحویل روزانه ۵۰ میلیون لیتر نفت‌گاز به نیروگاه‌ها

وزیر نفت با بیان اینکه در کنار سرمای شدید و ناترازی انرژی شاهد به ثبت رسیدن رکوردهای جدیدی در زمینه تأمین سوخت هستیم، ادامه داد: به طور روزانه ۸۵۰ تا ۸۵۵ میلیون مترمکعب گاز وارد شبکه می‌شود.

پاک‌نژاد افزود: مصرف خانگی از روز گذشته به ۶۴۰ میلیون مترمکعب رسید که رقم وحشتناکی به نظر می‌رسد.

پاک‌نژاد با اشاره به بالا بودن مقدار مصرف در بخش خانگی افزود: چون ظرفیت محدودی داریم، مجبور می‌شویم که در گازرسانی به سایر بخش‌ها مانند نیروگاه‌ها و صنایع عمده محدودیت ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه در این ایام، روزانه ۵۰ میلیون لیتر نفت‌گاز به مجموعه نیروگاهی تحویل می‌شود که این مقدار نسبت به مدت مشابه پارسال، رشد ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصدی داشته است، خاطرنشان کرد: وزارت نفت در تأمین گاز و سوخت مایع بهترین عملکرد را داشته و وزارت نیرو نیز تمام تلاش خود کرده است که کمترین خاموشی را داشته باشیم.

۲ برابر مردم دنیا انرژی مصرف می‌کنیم

وزیر نفت مصرف انرژی در ایران را در مقایسه با میانگین جهانی بالا دانست و افزود: شاخص شدت انرژی - که بعضاً به اشتباه از آن به‌عنوان شدت مصرف انرژی یاد می‌شود - به معنای مقدار انرژی است که کشور به ازای هر واحد تولید ناخالص داخلی به کار می‌گیرد؛ در کشور ما این شاخص چهار برابر میانگین جهانی است و در ۱۰ کشور نخست که بدترین عملکرد از این حیث را دارند، قرار داریم و در خاورمیانه هیچ کشوری وجود ندارد که در حوزه شدت انرژی، عدد بالاتری از ایران به ثبت رسانده باشد.

پاک‌نژاد با بیان اینکه در این شرایط چاره‌ای نداریم جز اینکه با مراجعه به بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده مصرف انرژی را مدیریت کنیم، گفت: اکنون بخاری‌هایی در منازل مسکونی وجود دارد که بازدهی زیر ۳۰ درصد دارند و ۷۰ درصد بقیه انرژی دریافتی را تبدیل به دود می‌کنند.

وی افزود: با وجود تأکیداتی که در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان وجود دارد، ساختار ساختمان‌های به‌گونه‌ای است که از در و پنجره انرژی هدر داده می‌شود.

برای افزایش تولید برنامه اساسی داریم

وزیر نفت با بیان اینکه افزون‌بر مدیریت مصرف در بخش خانگی، بخش دیگری که در مقابله با ناترازی وجود دارد، موضوع افزایش تولید است، افزود: این بخش برعهده وزارت نفت است و طرح‌های اساسی برای افزایش ظرفیت تولید گاز پیش‌بینی شده است.

پاک‌نژاد گفت: این طرح‌ها چه در حوزه جمع‌آوری گازهای مشعل و چه در حوزه توسعه میدان‌های جدید، از جمله اقدام‌هایی است که همکاران شما در صنعت نفت در حال پیگیری آنها هستند.

وی خاطرنشان کرد: با تمام این اوصاف امروز در شرایط قرار گرفتیم که می‌بینیم هر چقدر مقدار تولید بالا می‌رود، مصرف به دلیل عدم اعمال مدیریت و مصرف غیربهینه از ما جلوتر است.

وزیر نفت ادامه داد: باید این سوال را مطرح کرد که کشور تا کجا باید بهای این مصرف مسرفانه در بخش غیرمولد را بپردازد؟

پویش ۲ درجه کمتر و عبور از شرایط بحرانی

وزیر نفت با بیان اینکه بهترین راهکار برای مقابله با ناترازی انرژی که مورد اجماع همه کارشناسان است، بحث بهینه‌سازی مصرف است، ادامه داد: بخشی از این اقدام‌ها باید در حوزه فرهنگ‌سازی انجام شود که صداوسیما و رسانه‌ها به این مسائل به شیوه‌های مختلف پرداخته‌اند و بخش مهم‌تر به رفتار ما و توصیه به افراد خانواده بابت مصرف بهینه انرژی برمی‌شود.

پاک‌نژاد با اشاره به نقش کاهش دمای سامانه‌های گرمایشی در عبور از شرایط بحرانی پیش‌آمده گفت: با توجه به تعداد مشترکان خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده به ازای هر واحد کاهش دمای سامانه‌های گرمایشی نزدیک به یک فاز پارس جنوبی یعنی حدود ۲۵ میلیون مترمکعب کاهش مصرف گاز خواهیم داشت.

وی با اشاره به راه‌اندازی پویش ۲ درجه کمتر از سوی مسئولان و مردم خاطرنشان کرد: اگر این پویش با همراهی بیشتر مردم مواجه شود نزدیک به ۵۰ میلیون مترمکعب در روز صرفه‌جویی خواهیم داشت که در این شرایط بسیار کارگشا خواهد بود.

باید روی پای خودمان بایستیم

وزیر نفت ظرفیت بسیج در شرایط کنونی را ارزشمند است و افزود: در زمان شیوع ویروس کرونا و یا هر مشکل دیگری، خدمات بسیج بی‌نظیر بوده است، در همین رابطه تفاهم‌نامه‌ای هم تنظیم شده که انتظار ما این است که به زودی عملیاتی شود و در حل بسیاری از مشکلات مربوط به ناترازی انرژی مؤثر واقع شود.

پاک‌نژاد به موضوع قاچاق سوخت نیز اشاره کرد و گفت: این موضوع یکی از معظلات جدی کشور است و از سپاه‌های استانی تقاضا دارم در این ایام بیشتر سخت‌گیری انجام شود تا قاچاق به حداقل برسد.

کد خبر 6319219

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • کریم IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      1 0
      هر واحد نیروگاه گازی در ۲۴ ساعت حدود یک میلیون لیتر گازوئیل مصرف میکنه، با ۵۰ میلیون لیتر در روز فقط میشه ده هزار مگاوات برق رو یکسره تولید کرد
    • محمد IR ۰۴:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      2 0
      جناب وزیر ابتدا گازوئیل را از بورس کالا بیار بیرون یا حداقل صادرات انرا ممنوع کن، فکری برای انباشت و سرریز نفتکوره کن. صادرات رایگان گاز به اروپا و عراق را قطع کن. باور کن قبل از شروع به کار دولت چهاردهم این بحران‌ها نبود.
    • IR ۰۶:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      3 0
      بحران خود ساخته که عبور کردن نمیخواد، میگن وقتی کسی بلد نیست کاری انجام بده بجاش کارای درست رو خراب میکنه و با دوباره درست کردنش برای خودش دنبال کسب اعتباره، حال روز الان همینه
    • علیرضا IR ۰۷:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      برای مردم دو درجه کمتر، برای ادارات و بانکها چهار درجه بالاتر
    • NP IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      می دونید چرا امارات با وجود داشتن گاز و فروش به دلار چرا با اینکه می توانند همه جای دوبی امارات شارجه و گاز کشی کنند اما نمی کنند و سال ها کپسول در اختیار همه مواطنی ها و مهاجرین قرار می دهد اماخدماتشان در نصب توزیع کپسول در ساختمان ها درب منزل و مدیریت واقعا عالی هست چون در مصرف انرژی مدیرت دارند
    • NP IR ۰۹:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      با اینکه ما هم در جنوب از کپسول استفاده می کنیم اما متاسفانه خدمات خوب شایسته ای از سمت شرکت ها حتی درب منزل دریافت نمی کنیم و باید خودمون کیلومترها با آژانس تاکسی بریم دنبال تعویض کپسول و نصب خیلی افراد در جنوب حتی به دلیل نصب نادرست کپسول گاز سهلنگاری دچار سوختگی حریق شدند .
    • NP IR ۰۹:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      در کشور منطقه ای اگر دقت کنید حتی زیر در ساختمان ها آپارتمان ها مجتمع ها همیشه شرکت ها شماره تماس شرکت خدمات و تعویض کپسول رو قرار میدن تا مردم و حتی خانم ها سالمندان دچار مشکلات در انتقال کپسول نصب نادرست نباشند در دادن خدمات خیلی رسیدگی توجه مدیریت دارند.
    • NP IR ۰۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      متاسفانه ما نه تنها چنین قوانینی در شرکت جهت انجام خدمات شایسته درست مدیریت شده در قشم نداریم جز برای افراد خاص ویژه ، بلکه اگر هم بگیم با ما برخورد نادرستی هم می کنند که به ما ربطی نداره خودتون انجام‌ بدید که بارها ما خانم ها این برخوردها رو در جزیره شنیدیم
    • NP IR ۰۹:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      اما بعد می بینیم جایی مکانی که کشور خودم نیست غربته و خاک وطن دیگری چقدر برخورد درستی شرکت های گاز آن کشور و حتی در خدمات توزیع با ما که بیگانه مهمان آنجا هستیم دارند . 😔
    • NP IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      مدیریت خوبه در همه چیز اما انتظار داریم در کنار مدیریت درست خدمات رفتار برخورد درستی هم از کارکنان و شرکت گاز در خدمات توزیع نصب کپسول در قشم جزایر ببینیم ..
    • NP IR ۰۹:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      بعد کپسول های خانگی در کشور منطقه ای مثل کپسول های قدیم امروزی ما و کوچیک نیستند سایز دو تا کپسول در نظر بگیرید ، که یک کپسول چندین ماه نیاز به تعویض نداره ، اما کپسول های خانگی در جنوب مثل قدیم کوچیکه و زودی نیاز به تعویض داره
    • NP IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      خیلی از کپسول ها که حتی تحویل می گیریم همین چند روز پیش بود حتی انقدر فرسوده هستند که نشتی از قسمت بالا دارند و بوی هدر رفتن گاز از داخل به بیرون کپسول که حتی با وجود اینکه پیچ قسمت بالا کاملا بسته هست مشخصه بوی نشتی خارج شدن گاز از کپسول رو به خوبی احساس می کنید
    • خر نادان IR ۱۹:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
      0 0
      بزرگترین اشتباه ایران گازکشی دم منازل بود چون نصف اتلاف تو این لوله هاست. بجاش گاز مایع ارزان می دادن، و گاز را صادر می کردن. البته از روسبه اجازه نداریم. تو سوریه ازپشت خنجر زد. الان قطر از طریق سوریه گاز میده اروپا ما چه؟پاکستان واسه ما ناز میکنه طالبان از ترکمنستان گاز میده پاکستان و هند