۲۸ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۲۳

کاهش بارندگی ها در استان ایلام؛ مردم چشم انتظار زمستان شدند

کاهش بارندگی ها در استان ایلام؛ مردم چشم انتظار زمستان شدند

ایلام-کاهش بارندگی ها در استان ایلام طی پاییز امسال باعث نگرانی در بحث منابع آبی استان شده، هرچند پیش بینی های خوبی برای فصل زمستان نیز پیش بینی نشده است.

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: کاهش نزولات جوی در سال جاری زنگ خطر بحران کمبود آب را در استان ایلام را به صدا درآورده است، موضوعی که نیازمند همراهی مردم و از طرفی نیازمند توجه به اصلاح تأسیسات فرسوده برای گذر از این بحران است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد امسال ایلام وارد سال کم بارشی شده که این امر مدیریت مصرف آب را دوچندان کرده است. در حال حاضر ۵۰ درصد نیاز آبی شهر ایلام از چشمه‌ها و ۵۰ درصد دیگر نیز از سد ایلام برداشت می‌شود و بر همین اساس کاهش نزولات جوی طی امسال ضرورت مدیریت مصرف و منابع آب را در این استان جدی‌تر کرده است.

کاهش بارندگی ها در استان ایلام؛ مردم چشم انتظار زمستان شدند

مطابق نمودارهای هواشناسی استان ایلام بارش‌ها در تمامی شهرستان‌های استان ایلام در سال جاری نسبت به کوتاه مدت و بلندمدت کاهش داشته است و این مهم زنگ خطری برای کشاورزان و مردم استان است. طبق اعلام شرکت آب منطقه استان ایلام در حال حاضر وضعیت سدهای استان نرمال است اما در صورت ادامه روند کم بارشی در استان طی فصل زمستان قطعاً استان با مشکلات زیادی در بحث آب مواجه می‌شود.

به طور میانگین در استان بیش از ۳۳ درصد هدررفت آب وجود دارد که بخش عمده‌ای از آن ناشی از شبکه‌های فرسوده است که اصلاح این مسئله جزو برنامه‌های شرکت آب و فاضلاب است.

بارش‌ها کمتر از نرمال بوده است

کارشناس هواشناسی استان ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بارش‌ها در پاییز امسال در استان نسبت به سال گذشته و میانگین بلندمدت استان کمتر بوده است.

وی تصریح کرد: از نیمه دوم آذر تا نیمه اول دی ماه امسال، نیز بارش در محدوده تقریباً معمول (نرمال) و از نیمه دوم دی تا نیمه نخست بهمن بارش‌های دریافتی استان کمتر از معمول (نرمال) پیش بینی می‌شود.

وضعیت کشت کشاورزان استان ایلام طی سال جاری

در استان ایلام ۱۰ محصول زراعی شاخص شامل گندم، جو، برنج و شلتوک، ذرت، حبوبات، کنجد، چغندر، کلزا، گیاهان علوفه‌ای، انواع سبزی و صیفی کشت می‌شود که گندم، گیاهان علوفه‌ای، سبزی و صیفی بیشترین تولید را به خود اختصاص داده‌اند که از لحاظ استراتژیکی کشت گندم، کلزا و جو اهمیت دارد و البته تولید گیاهان علوفه‌ای نیز به عنوان نهاده دامی مهم است.

حشمت عزیزان رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: امسال همانند سال گذشته طرح جهش تولید در اراضی دیم استان ایلام اجرا می‌شود.

کاهش بارندگی ها در استان ایلام؛ مردم چشم انتظار زمستان شدند

وی با بیان اینکه امسال ۲۲۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت غلات و دانه روغنی کلزا رفته است، اضافه کرد: گندم آبی و دیم بیشترین سطح را به خود اختصاص داده‌اند.

عزیزان اظهار داشت: این سطح زیر کشت شامل ۹۵ هزار هکتار گندم دیم، ۶۵ هزار هکتار گندم آبی، ۵۲ هزار هکتار جو و ۱۳ هزار هکتار دانه روغنی کلزا است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام همچنین یادآور شد: ۵۶ هزار تن کودهای شیمیایی مورد نیاز کشاورزان تهیه و در اختیار کشاورزان قرار گرفته و ۱۰ هزار تن کود نیز در انبارها موجود است.

ممانعت از کشت محصولات از پرآب‌بر

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای ایلام نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: حجم آب پشت سدهای چهارگانه استان خوب است.

صیدنورعلیمرادی بیان کرد: برای جلوگیری از افت سطح آب‌های زیرزمینی و کاهش آبدهی رودخانه‌های استان در فصول مختلف از کشت محصولات پرآب‌بر ممانعت به عمل آمده است.

وی در پایان با تاکید بر اینکه خوشبختانه با پایش و اقدامات خوب همکاران شرکت آب منطقه‌ای استان، هیچ‌گونه چاه غیرمجازی در استان نداریم، خاطرنشان کرد: در همین راستا برنامه‌های میان مدت و بلند مدتی برای حفظ و تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت برای تمام استان تدوین شده است.

کد خبر 6320290

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • جانسون IR ۰۸:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۲۹
      2 0
      وقتی مدیریت نادرست باعث هدررفت آب میشود و هرساله بیش از ۸۰۰میلیلیتر باران داریم ولی از آب باران هیچ سهمی از ذخیره نداریم و شاهد سرازیر شدن آب به سمت عراق هستیم پس حقمونه🙌