به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم رونمایی از کتاب «جاده کالیفرنیا» به قلم محمدعلی جعفری که توسط انتشارات سوره مهر در قالب ۳۳ فصل کوتاه منتشر شده است شامگاه چهارشنبه در فروشگاه کتاب سوره مهر با حضور نویسنده اثر، حسین کمیلی کارشناس فرهنگی و فعال سیاسی و جمعی از علاقمندان به کتاب و فعالان فرهنگی برگزار شد.
جاده کالیفرنیا سفرنامهای خواندنی است که نویسنده کنار عنوان اثر نوشته است «سفرنامه لبنان با طعم طوفان الاقصی»، در واقع این سفر بعد از عملیات طوفان الاقصی با هزینه شخصی نویسنده صورت گرفته که در ابتدای کتاب به سختیهای این سفر اشاره میکند و پس از آن روایتی ساده و روان از دیدارهایش با مردم معمولی و ساده در لبنان دارد که هر کدام به بخشی از زندگی مردم فلسطین و لبنان اشاره میکند. در واقع این کتاب، ابعاد جدیدی از رابطه فرهنگی و اجتماعی مردم لبنان و ایران و نگاه آنان به مسئله فلسطین را ارائه میکند.
جاده کالیفرنیا؛ روایتی از تجربههای نویسنده در سفر به لبنان
حسین کمیلی، کارشناس فرهنگی در ابتدای این مراسم به اهمیت نشر چنین کتابهایی که با نگاه ارزشی و تلاش و دغدغه نویسنده نگاشته میشود تاکید کرد و گفت: هر اثری که به شناخت جبهه مقاومت کمک کند ارزشمند است و نویسنده در این اثر به پرسشهای مهمی که در ذهن مردم و مخاطب عام ایجاد شده و از طریق رسانهها پرداخته نشده، پاسخ میدهد.
کارشناس فرهنگی افزود: جعفری با وجود آنکه تخصص مستقیم در حوزه مطالعات جهان اسلام ندارد، توانسته است با سبک نگارش جذاب و دقت در جزئیات، کتابی خواندنی و اثرگذار خلق کند. این کتاب میتواند به شناخت بهتر مخاطبان ایرانی از مسائل فلسطین و لبنان کمک کند.
وی بیان کرد: این کتاب روایتی از تجربههای نویسنده در سفر به لبنان و مشاهدات او از زندگی فلسطینیهای آواره و روابط فرهنگی و اجتماعی مردم این کشور با ایران است که ممکن است هر جایی نتوان این روایتها را پیدا کرد و خواند. مسئولان فرهنگی نیز به دلیل نگاههای سلیقه
چالشهای پیشروی برای نگارش کتاب جاده کالیفرنیا
محمدعلی جعفری، نویسنده کتاب جاده کالیفرنیا نیز در بخش دیگری از این مراسم به چالشهای پیشروی خود برای نگارش این اثر اشاره کرد و گفت: با وجود ارتباطاتی که در حوزه نویسندگی داشتم، بسیاری از نهادها از اعزام من به این مناطق خودداری کردند. با این حال، تصمیم گرفتم با تمام سختیها، روایتهای واقعی و ناگفتههای فلسطین و لبنان را از نزدیک ثبت کنم. اساساً برای انجام کارهای فرهنگی نمیتوان منتظر فلان اداره و ارگان بود و من به دلیل دغدغه و علاقه شخصیای که داشتم این سفر را شروع کردم.
نویسنده کتاب جاده کالیفرنیا در ادامه به نقش فلسطینیها و لبنانیها در نگاه به انقلاب اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: یکی از نکات جالب این سفر، علاقه و احترام مردم جنوب لبنان به انقلاب اسلامی ایران بود. این علاقه تا حدی بود که بدون شناخت شخصی از من، تنها به خاطر هویتم بهعنوان یک ایرانی، محبت زیادی نشان میدادند. این امر برای من بسیار ارزشمند و الهامبخش بود.
وی در پاسخ به این سوال که سفرنامه نویسی در بحران چه تفاوتی با دیگر سفرنامهها دارد بیان کرد: بحرانها همیشه غیرقابل پیش بینی است و نمیتوان به راحتی برای آنها برنامه ریزی کرد. نیاز به پیگیری و تلاش و صبر دارد و نویسنده باید اهل کنکاش باشد تا به هدفی که میخواهد برسد چرا که سفر به لبنان با شرایط خاصی همراه بود و به راحتی نمیشد به هر جا که دلت بخواهد بروی در حالی که این شرایط در سفرنامه معمولی نیست و نویسنده با برنامهریزی میتواند اثر خود را خلق کند.
جعفری همچنین به تفاوت نگارش سفرنامه در شبکههای اجتماعی و اثر چاپی اشاره کرد و ادامه داد: من اگرچه گاهی در صفحه شخصیام پست میگذاشتم و از پسند مخاطبها ذوق میکردم اما امروزه کار پژوهشی نیاز به صبر و حوصله دارد و نمیتوان آن را با انتشار یک پست در صفحه شخصی مقایسه کرد. من میتوانستم به راحتی در صفحه شخصیام یک پست بگذارم و در همان لحظه دیده شود. اگر تعداد فالوور صفحه بالا باشد ممکن است فرد را مجذوب تعداد پسندها نیز کند اما نوشتن سفرنامه در قالب کتاب سختتر است. باید ساعتها به دنبال سوژه بود تا آنچه میخواهی را به دست بیاوری و در نهایت این تلاش تبدیل به کتابی شود که ممکن است تعداد محدودی منتشر و خوانده شود.
کتاب جاده کالیفرنیا سفرنامهای شیوا و روان است که به شیوهای توصیفی همراه با جزئیات دقیق و با استفاده از اصطلاحات و ترکیبات جدید نوشته شده که برای خوانندگان جوان و علاقهمندان به ادبیات معاصر جذابیت ویژهای دارد. بهکارگیری جزئیاتی دقیق از زندگی روزمره و ترکیب آن با روایتهای مستند از موقعیتهای اجتماعی، از ویژگیهای برجسته این اثر است.
نظر شما