پیام‌نما

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَاتُحِلُّوا شَعَائِرَ اللَّهِ وَ لَا الشَّهْرَ الْحَرَامَ وَ لَا الْهَدْيَ وَ لَا الْقَلَائِدَ وَ لَا آمِّينَ الْبَيْتَ الْحَرَامَ يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنْ رَبِّهِمْ وَ رِضْوَانًا وَ إِذَا حَلَلْتُمْ فَاصْطَادُوا وَ لَا يَجْرِمَنَّكُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ أَنْ صَدُّوكُمْ عَنِ‌الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ أَنْ تَعْتَدُوا وَ تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوَى وَ لَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَا لْعُدْوَانِ وَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ شَدِيدُ الْعِقَابِ * * * ای اهل ایمان! [هتکِ حرمتِ] شعایر خدا [مانند مناسک حج] و ماه‌های حرام [رجب، ذوالقعده، ذوالحجه ومحرم] و قربانی بی‌نشان، و قربانی نشان‌دار و قاصدان [و راهیان به سوی] بیت‌الحرام را که فضل و خشنودی پروردگارشان را می‌طلبند، حلال مشمارید. و چون از احرام بیرون آمدید [اگر مایل باشید، می‌توانید] شکار کنید. و کینه‌توزی و دشمنی گروهی که شما را از [ورود به] مسجدالحرام بازداشتند وادارتان نکند که [به آنان] تعدّی و تجاوز کنید. و یکدیگر را بر انجام کارهای خیر و پرهیزکاری یاری نمایید، و یکدیگر را بر گناه و تجاوز یاری ندهید؛ و از خدا پروا کنید که خدا سخت کیفر است. * * * جمع باشید ای حریفان زانک وقت خواب نیست / هر حریفی کو بخسبد والله از اصحاب نیست

۱ دی ۱۴۰۳، ۱۴:۴۴

ظرفیت‌ها و چالش‌های بانوان پژوهشگر حوزوی

ظرفیت‌ها و چالش‌های بانوان پژوهشگر حوزوی

پژوهشگر حوزوی و برگزیده کتاب سال بانوان گفت: حجم واحدهای درسی خواهران طلبه به گونه‌ای است که نه تنها فرصت پژوهش ندارند بلکه به رسالت اولیه آنها آسیب می‌زند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شهناز کریم‌زاده سورشجانی در رابطه با چگونگی تقویت پژوهش در بین طلاب اظهار کرد: در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در زمینه صورت گرفته است و رویکرد حوزه در بسیاری از زمینه‌ها پژوهشی شده است؛ اما حجم بالای واحدهای درسی مراکز حوزوی نسبت به دانشگاه مانعی برای تحرک و پویایی طلاب است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه حوزه به دنبال این است که طلاب در همه عناوین درسی به مهارت نسبی برسند و بتوانند نیازهای جامعه را پاسخ بدهند باعث شده است هر کدام از دروس حتی اگر درس تخصصی هم نباشند برای طلبه در حکم درس تخصصی باشد و توانی به اندازه درس تخصصی بگیرد و این امر باعث می‌شود طلبه فرصت زیادی برای پژوهش نداشته باشد.

کریم‌زاده سورشجانی افزود: برخی مواقع اقتضائات بانوان یعنی نقش و جایگاه مادری و همسری که رسالت اولیه بانوان طلبه است نیز کمتر در نظر گرفته می‌شود و حجم واحدهای درسی به گونه‌ای است که به رسالت اولیه نیز آسیب می‌زند.

وی تصریح کرد: حرکت به سمت تخصص گرایی که حوزه علمیه در سال‌های اخیر به سمت آن حرکت کرده است راه حل این آسیب است، همانند عصر امام صادق (ع) که افراد با توجه به استعداد و علاقه‌ای که داشتند در یک رشته مانند ادبیات عرب، کلام و… تحصیل می‌کردند.

پژوهشگر حوزوی ادامه داد: اگر در حال حاضر حوزه نیز به این سمت حرکت کند طلاب از حیث پاسخ به نیازهای جامعه توانمندتر و متخصص‌تر خواهند بود و فرصت بیشتری برای پژوهش خواهد داشت.

وی بیان کرد: برای اینکه طلاب در جوامع علمی حضور پررنگ‌تر داشته باشند نیاز است که دیده شوند برای این امر می‌توان همایش‌های داخلی در سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و تخصصی برگزار شود و مرحله به مرحله مهارت و استعداد طلاب شکوفا و در معرض نمایش گذاشته شود.

کریم‌زاده سورشجانی اضافه کرد: این امر باعث می‌شود که طلبه اعتماد به نفس بیشتری پیدا کند و بتواند در همایش‌ها کلان‌تر مانند ملی و بین‌المللی ایفای نقش کند.

وی یادآور شد: دیده شدن و برگزاری کلاس و دوره‌های تخصصی که خروجی داشته باشد و خروجی آن مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرد و آن نتیجه به اطلاع طلبه برسد و از او خواسته شود که صلاح و اشکال کند کمک می‌کند طلاب در محافل علمی کلان‌تر حضور بیشتر و فعال‌تری داشته باشند.

کد خبر 6322958

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha