دکتر آریا الستی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نمایندگانی از چند دستگاه اجرایی در کمیته تلفیق نقشه جامع علمی کشور عضو هستند و در حال حاضر به تعریف اولیه و چهارچوب اصلی نقشه جامع رسیده ایم.
وی اظهار داشت : برای مراحل تولید علم در این نقشه احتیاج به تشکیل کمیته های آموزشی، پژوهشی و فناوری است که این کمیته ها نیز درحال شکل گرفتن هستند.
تدوین نقشه حداقل 9 ماه دیگر به طول می انجامد
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در مورد برنامه زمانی اتمام نقشه جامع علمی کشور افزود: برنامه زمانی در نظر گرفته شده برای تدوین پیش نویس اولیه نقشه جامع علمی کشور 30 اردیبهشت ماه است اما به نظر می رسد با وجود حجم کاری که پیش رو داریم و تشکیل کمیته های جدید تدوین نقشه تا اردیبهشت ماه چندان واقعی نیست و حداقل 8 تا 9 ماه طول می کشد تا نقشه آماده و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه شود.
آریا الستی رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور
نقشه جامع علمی کشور قانون نیست اما دولت باید بر اساس آن عمل کند
وی اظهار داشت: نقشه جامع قانون نیست بلکه مجموعه ای از مطالعات و برنامه هایی است که دولت باید بر اساس آن عمل کند. از این رو یکی از کارهایی که باید در نظر گرفته شود، پرداختن به تمهیدات اجرای سند است.
الستی اضافه کرد: پیش نویس اولیه نقشه چارچوبهایی را برای پیش برد اهداف علم و فناوری تهیه می کند. اطلاعات موجود در آن نیز به مرور زمان و به طور متناوب بازنگری و گسترش می یابد.
وی با بیان اینکه کار تعیین اولویتهای علم و فناوری به صورتی همه جانبه نگر تاکنون در نقشه جامع علمی کشور تدوین نشده است افزود: تنها در اهداف برنامه چهارم توسعه 6 فناوری به عنوان فناوریهای اولویت دار ذکر شده است.
عضو کمیته تلفیق نقشه جامع علمی کشور به مهر گفت: وزارت علوم در زمینه مبانی نظری تهیه نقشه جامع فعالیتهایی را انجام می دهد و پیشنهاداتی در این زمینه به کمیسیون نقشه جامع علمی ارائه شده است.
نظر شما