۴ دی ۱۴۰۳، ۱۵:۱۹

قطب میگوی ایران از بحران تا بازسازی؛ امید برای بازگشت به قله‌های تولید

قطب میگوی ایران از بحران تا بازسازی؛ امید برای بازگشت به قله‌های تولید

بوشهر- بیماری بلای خانمان‌سوزی بود که به جان استخرهای پرورش میگوی استان بوشهر افتاد ولی اکنون امیدها بار دیگر زنده شده تا با مهار بیماری، قطب پرورش میگوی کشور به روزهای اوج برگردد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان بوشهر واقع در جوار سواحل جنوبی ایران یکی از مهم‌ترین مناطق تولید میگو در کشور به شمار می‌رود که در برخی سال‌ها سهم بیش از ۷۰ درصدی را در تولید میگوی پرورشی کشور داشته است.

این استان با برخورداری از آب‌های گرم، سواحل طولانی با خلیج فارس و شرایط اقلیمی مناسب، سال‌ها است که به عنوان قطب تولید و صادرات میگو شناخته می‌شود و اراضی پرورش میگوی این استان در حال گسترش است.

با این حال، در سال‌های اخیر، صنعت میگو در این استان با چالش‌های جدی مواجه شده است که مهم‌ترین آن بیماری‌های مختلفی است که موجب کاهش تولید و صادرات شده‌اند و این موضوع موجب ضرر و زیان پرورش دهندگان شده است.

صنعت میگو در استان بوشهر به عنوان یکی از منابع درآمدزایی و اشتغال‌زایی برای ساکنان محلی شناخته می‌شود و علاوه بر اشتغال و درآمدزایی نقش مهمی را در صادرات و ارزآوری برای کشور نیز داشته است.

اما با وجود این چالش‌ها، امید به آینده و تلاش برای احیای تولید میگو با تمام ظرفیت‌ها وجود دارد و با عبور از چالش‌ها و راهکارهای مقابله با بیماری‌ها می‌توان دل به چشم‌انداز آینده روشن این صنعت بست تا بار دیگر تولید این محصول صادراتی و ارزآور به روزهای اوج خود برگردد.

کاهش تولید و صادرات میگو

کارشناس حوزه شیلات در گفتگو با خبرنگار مهر به ورود بیماری‌ها به مزارع پرورش میگو اشاره کرد و گفت: ورود بیماری‌های مختلف به شدت بر روی تولید این محصول تأثیر گذاشته و موجب کاهش چشمگیر تولید و صادرات شده است.

عباس عارف‌زاده با بیان اینکه در سال‌های اخیر، تولید میگو در استان بوشهر به طور میانگین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است بیان کرد: صادرات میگو از این استان نیز به دلیل کاهش تولید و افزایش هزینه‌ها، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

قطب میگوی ایران از بحران تا بازسازی؛ امید برای بازگشت به قله‌های تولید

وی با بیان اینکه شیوع بیماری‌های مختلف در مزارع پرورش میگو باعث کاهش کیفیت و کمیت تولید شده است ادامه داد: نبود برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح در پرورش میگو، مشکلات بیشتری را ایجاد کرده است.

این کارشناس آبزی‌پروری با بیان اینکه تغییرات آب و هوایی و افزایش دما نیز بر روی کیفیت آب و زندگی میگو تأثیر گذاشته است افزود: یکی از مشکلات این حوزه عدم دسترسی به فناوری‌های نوین پرورش میگو و روش‌های پیشرفته درمان بیماری‌ها است.

وی بر لزوم سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه برای شناسایی و درمان بیماری‌های موجود تاکید کرد و ادامه داد: برگزاری دوره‌های آموزشی برای پرورش‌دهندگان میگو به منظور ارتقا دانش فنی آن‌ها می‌تواند در کاهش بیماری‌ها تأثیرگذار باشد.

عارف‌زاده با تاکید بر بهره‌گیری از فناوری‌های جدید در پرورش میگو، مانند سیستم‌های پایش کیفیت آب و تغذیه هوشمند اضافه کرد: ایجاد سیستم‌های مدیریتی مؤثر برای کنترل بیماری‌ها و افزایش بهره‌وری ضروری است.

«نکروزحاد هپاتو پانکراس» بلای جان میگوها شد

مدیرکل شیلات استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان بوشهر به عنوان قطب تولید و صادرات میگوی پرورشی کشور محسوب می‌شود و اراضی مستعدی برای پرورش میگو در استان وجود دارد که سال‌ها در این زمینه فعال است و اراضی جدیدی نیز به این منظور اختصاص یافته است.

۹۰ درصد میگوی پرورشی استان بوشهر صادر می‌شود که روسیه و چین و کشورهای حوزه خلیج فارس بیشترین خریدار میگوهای پرورشی استان بوشهر هستند عقیل امینی با اشاره به تولید و پرورش میگو در سطح ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی ساحلی استان بوشهر خاطرنشان کرد: طی سال جاری بیش از ۱۵ هزار تن میگو از استخرهای استان برداشت شده که پیش‌بینی می‌شود کل برداشت به ۱۸ هزار تن برسد.

وی با اشاره به ورود بیماری نکروزحاد هپاتو پانکراس در اراضی ساحلی استان بوشهر اضافه کرد: این بیماری تأثیر مستقیمی در استخرها و میزان تولید آنها داشت و باعث شد شاهد کاهش میزان تولید و برداشت در استخرهای پرورشی باشیم.

مدیرکل شیلات استان بوشهر بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد میگوی پرورشی استان بوشهر صادر می‌شود که روسیه و چین و کشورهای حوزه خلیج فارس بیشترین خریدار میگوهای پرورشی استان بوشهر هستند.

وی استان بوشهر را قطب تولید و پرورش میگوی کشور خواند و ادامه داد: استان بوشهر سهم بیش از ۵۰ درصدی در تولید میگوی کشور دارد.

قطب میگوی ایران از بحران تا بازسازی؛ امید برای بازگشت به قله‌های تولید

صادرات ۵۲۰۰ تن میگو

معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان بوشهر معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان بوشهر از صادرات هفت هزار و ۶۸۴ تن انواع آبزیان پرورشی و صیدشده از استان بوشهر خبر داد و گفت: این محصولات به ارزش ۲۹ میلیون و ۴۰۹ هزار تن در هفت ماه امسال به کشورهای مختلف صادر شده است.

درگویی با اشاره به صادرات ۵ هزار و ۲۲۹ تن میگوی پرورشی استان بوشهر تصریح کرد: این میزان صادرات در هشت ماه امسال به کشورهای مختلف انجام شده و در این مدت ۲ هزار و ۴۴۵ تن ماهی خلیج فارس صادر شده است.

امید پرورش دهندگان به آینده

یکی از تولیدکنندگان میگو در استان بوشهر به خبرنگار مهر گفت: ما همواره به آینده امیدواریم و افقی روشن پیش روی صنعت میگو است و هیچگاه از تولید ناامید نخواهیم شد.

میزان تولید میگوی ما امسال کاهش یافت ولی تلاش داریم که در سال‌های آینده با غلبه بر بیماری‌ها زمینه افزایش تولید را فراهم کنیم کریم حسنی‌زاده ادامه داد: امید داریم که با همکاری همه تولیدکنندگان، مسئولان بخش‌های دولتی و بخش خصوصی شاهد مقابله و مبارزه جدی با بیماری میگو باشیم و زمینه ریشه‌کنی بیماری فراهم شود.

وی تصریح کرد: میزان تولید میگوی ما امسال کاهش یافت ولی تلاش داریم که در سال‌های آینده با غلبه بر بیماری‌ها زمینه افزایش تولید را فراهم کنیم.

با توجه به تلاش‌های صورت گرفته برای مقابله با بیماری‌ها و احیای صنعت میگو، چشم‌انداز آینده این صنعت امیدوارکننده به نظر می‌رسد. با اجرای راهکارهای مذکور، انتظار می‌رود که تولید میگو در استان بوشهر به تدریج افزایش یابد و ظرفیت‌های صادراتی این محصول نیز دوباره رونق بگیرد.

شناسایی بازارهای جدید برای صادرات میگو، به ویژه در کشورهای همسایه و بازارهای جهانی، تولید انواع مختلف میگو و فرآورده‌های آن برای جذب بازارهای مختلف و دریافت حمایت‌های دولتی برای توسعه زیرساخت‌ها و تسهیلات مالی برای پرورش‌دهندگان از جمله این راهکارها است.

در حالی که صنعت میگو در استان بوشهر با چالش‌های جدی مواجه است، اما با وجود این چالش‌ها، امید به آینده وجود دارد. با اجرای برنامه‌های مناسب برای مقابله با بیماری‌ها و ارتقا دانش فنی پرورش‌دهندگان، می‌توان به احیای این صنعت پرداخته و ظرفیت‌های آن را دوباره به حداکثر رساند.

استان بوشهر همچنان پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان میگو در منطقه دارد و انتظار می‌رود که با همراهی و تعامل دولت و بخش خصوصی زمینه برای رسیدن تولید میگوی استان بوشهر به اوج فراهم شود.

کد خبر 6325938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • پرورش دهنده IR ۲۱:۰۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
      0 0
      الان نزدیک به دو ساله صنعت خوابیده امیدوارم مسئولین به پایش مبدا بیماری یعنی هچری ها توجه بیشتری داشته باشند و همه چیز را روی دوش پرورش دهنده نندازند
    • ساسی۳ US ۲۳:۲۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۵
      0 0
      وقتی هیچ دارویی برای مقابله بابیماری نساختین چطورهمچین تیتری زدین پرورشدهنگان اینقدضررکردن دیگ نمیتونن کارکنن واقعاجای تاسف چندسال مردم بیچاره شدن