به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا جهانسوز امروز در یک نشست مطبوعاتی ، مهمترین وظیفه قانونی این معاونت را تولید پایدار محصولات استراتژیک خواند و گفت: میزان تولیدات زراعی در سال 58 حدود 19 میلیون تن بوده که این رقم در سالجاری به بیش از 74 میلیون تن رسیده به طوریکه در طول این سالها میزان تولیدات 4 برابر شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: روند حرکت دولت نهم درتولید محصولات زراعی نسبت به سه سال گذشته افزایش 15 درصدی را نشان می دهد ضمن اینکه نسبت به اهداف برنامه چهارم توسعه 2 درصد رشد داشته ایم.
وی با بیان اینکه تولید گندم در سال زراعی جاری نسبت به قبل ازانقلاب سه برابرافزایش یافته است، افزود: میزان تولید ذرت در داخل کشورهم اکنون به سه برابر رسیده به گونه ای که امروزه در تولید این محصول 10 درصد نسبت به برنامه چهارم جلوترهستیم.
جهانسوزعنوان کرد: تولید شلتوک و دانه های روغنی نسبت به سالهای پیش از انقلاب هم اکنون به ترتیب از رشد 4 برابری و 29 برابری برخوردارشده است، ضمن اینکه در تولید دانه های روغنی نسبت به برنامه چهارم توسعه 131 درصد پیشی گرفته ایم.
وی با اشاره به ضرورت توجه به تولید محصولات دارای مزیت نسبی در بخش کشاورزی، اظهارداشت: میزان تولیدات باغی کشوردر سال 56 معادل 2.7 میلیون تن بوده که این رقم در حال حاضر به 6 برابر رسیده است.
معاون تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی برحفاظت و استفاده ازمنابع آب و خاک در بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت: سال گذشته بالغ برهزار و 500 هکتارازاراضی کشوربه صورت پایلوت به شخم حفاظتی اختصاص یافته ضمن اینکه کلیه حرکتهای ما مبتنی بر اصل پایداری، حفظ محیط زیست و تولید محصولات ارگانیک و سالم است.
وی اعلام کرد: طبق بررسی های به عمل آمده تولیدات گیاهی درکشور سالم است و درابتدای سال آینده محصولات برچسب دار ارگانیک و سالم تر وارد بازار خواهد شد.
جهانسوز با اشاره به ضرورت توجه به دانش بومی و حفظ ذخائر ژنتیکی کشور، بیان کرد: در حال حاضر مزارع گندم که بالای 8 تن تولید دارند فقط 0.5 درصد و مزارعی که بیش از5 تن گندم تولید می کنند زیر20 درصد است. برهمین اساس، برای دستیابی به پتانسیلهای موجود، علم محوری جهت ورود مسایل فنی درعرصه کشاورزی مورد نظر است.
به گفته وی توان تولید انواع محصولات کشاورزی تا 300 میلیون تن درکشوروجود دارد. معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به هوشمند کردن کشاورزی درسطح کشور، افزود: برنامه ساماندهی تولیدات در سالجاری در بخش کشاورزی آغاز شده و هم اکنون در31 استان کشور این فرایند برای 13 محصول باغی و زراعی اصلی مدون شده است.
وی بیان کرد: کتابچه های استانی در رابطه با ساماندهی محصولات کشاورزی با در نظر گرفتن رعایت الگوی کشت تدوین خواهد شد که برای تحقق دستاوردهای ساماندهی فرآیند تولید با 11 سازمان خارج از وزارتخانه باید در تعامل و ارتباط باشیم.
جهانسوز اعلام کرد: وزارت جهاد کشاورزی نهاده ها، خدمات و یارانه ها را به سمت ایجاد یک الگوی کشت ملی هدایت می کند.
وی افزود: طرحهای آرمانی در سالجاری در300 هزار هکتاراز اراضی تولید گندم و جو اجرا شده است که با انجام این فرایند تحقق تولیدات به میزان پتانسیل در بعد زراعت دنبال می شود.
نظر شما