۸ دی ۱۴۰۳، ۸:۲۶

فقرِ زیرساخت‌های درمانی در هشتبندی؛ مردم برای پزشک عمومی باید ساعت‌ها در صف باشند

فقرِ زیرساخت‌های درمانی در هشتبندی؛ مردم برای پزشک عمومی باید ساعت‌ها در صف باشند

بندرعباس- توکهور و هشتبندی یکی از پرجمعیت‌ترین بخش‌های هرمزگان است که جمعیت آن‌ از برخی شهرستان‌ها نیز بیشتر است اما متناسب نبودن زیرساخت‌ها با فاکتورهای جمعیتی موجب گلایه مندی مردم شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- علی ستاری: امروزه بهداشت و درمان یکی از نیازهای ضروری هر جامعه‌ای به شمار می‌آید، تغییر سبک زندگی‌ها و ورود مواد شیمیایی و مواد افزودنی به تغذیه مردم موجب شده است که تاب آوری در برابر بیماری‌ها به شدت کاهش یابد از این رو با تغییر فصل‌ها تقریباً خیل عظیمی از مردم به صورت دسته جمعی بیمار می‌شوند و استفاده از داروهای شیمیایی برای سرکوب بیماری‌ها موجب شده است که همان بیماری در فصل بعدی به صورت بروز رسانی شده تر و تقویت شده تر بروز کند.

تاکید به بهداشت و درمان در قانون اساسی

اصل چهل و سوم قانون اساسی بهداشت و درمان را جزو نیازهای اساسی مردم معرفی کرده است و در اصل سوم اساسی نیز رفع محرومیت در حوزه بهداشت و درمان بر عهده دولت جمهوری اسلامی ایران قرار داده شده است چنانچه در ماده ۱۲ اصل سوم قانون اساسی به پی‌ریزی اقتصاد صحیح و عادلانه طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه‌های تغذیه، مسکن، کار، بهداشت و تعمیم بیمه تاکید شده است‌.

این دو اصل در کنار اصل نوزدهم قانون اساسی تکمیل می‌شود چرا که قانون گذاران در این اصل به وضوح بیان کرده‌اند که «مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ‏، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.»

شاید اگر همه اصول قانون اساسی را کنار بگذاریم و تمام تعهدات دولت به مردم را نادیده گرفته و از قانون اساسی حذف کنیم و فقط دولت را ملزم به اجرای اصل ۱۹ قانون اساسی کنیم برای رساندن کشور به ساحل رضایتمندی کامل مردم کافی باشد، چرا که اکثر گلایه‌مندی‌ها در کشور حاصل توسعه نامتوازن بر اساس تجارت سیاسی و خوشایند افراد خاص است که موجب شده است در استانی مانند هرمزگان مناطقی با وفور امکانات و مناطقی با فقر امکانات ایجاد شود.

لزوم توسعه زیرساخت‌های خدماتی در هشت بندی برای جلوگیری از تردد مردم به مرکز شهرستان

فقرِ زیرساخت‌های درمانی در هشتبندی؛ مردم برای پزشک عمومی باید ساعت‌ها در صف باشند

بخش توکهور و شهر هشت بندی یکی از مهم‌ترین بخش‌های شهرستان میناب است، شهرستان میناب در استان هرمزگان قطب کشاورزی هرمزگان است و توکهور و هشت بندی نیز قطب کشاورزی خارج از فصل میناب!

این منطقه گرچه بخشی از شهرستان میناب است اما نامناسب بودن و کوهستانی بودن مسیر ارتباطی آن به مرکز شهرستان، کاملاً صرفه‌ی مراجعه برای دریافت خدمات از مرکز شهرستان را از بین برده است، جاده هشت بندی به واقع یکی از وحشتناک‌ترین جاده‌ها در استان هرمزگان است و عبور و مرور خودروهای سوخت بر از آن خطر تردد در آن را به حداکثر رسانده است از این رو توسعه زیرساخت‌ها در این منطقه بسیار حائز اهمیت است چرا که توکهور و هشت بندی فاکتورهای جمعیتی برای تبدیل شدن به شهرستان را دارد.

توکهور و هشت‌بندی تمام شاخص‌های لازم جهت تبدیل به شهرستان را دارد

فقرِ زیرساخت‌های درمانی در هشتبندی؛ مردم برای پزشک عمومی باید ساعت‌ها در صف باشند

سید عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی نماینده مردم میناب، رودان، جاسک، سیریک و بشاگرد در مجلس شورای اسلامی که توکهور و هشت بندی نیز یکی از بخش‌های حوزه انتخابیه‌اش است، بیان کرد: توکهور و هشت‌بندی تمام شاخص‌های تبدیل شدن به شهرستان را از هر نظر دارا است و برای تحقق این مهم پیگیری‌های لازم انجام شده است.

وی بر لزوم استمرار پیگیری‌های با همراهی مسئولان استانی تاکید کرد و گفت: تبدیل شدن به شهرستان با پیگیری‌ها مستمر محقق خواهد شد تا شاهد جذب امکانات و بودجه‌های بیشتری برای مردم منطقه توکهور و هشت بندی باشیم.

هاشمی خاطرنشان کرد: همچنین برخی از روستاهای حوزه انتخابیه شرق قابلیت تبدیل شدن به شهر را دارند که ارتقای این روستاها به شهر را نیز پیگیری خواهم کرد.

توکهور و هشت بندی نمونه کامل از فقر زیرساخت‌های درمانی

نیاز به درمان، مسئله‌ای نیست که مردم بتوانند از آن صرف نظر کنند و یا آن را به وقت دیگری موکول کنند، وقتی کسی نتواند در منطقه خودش نیاز درمانی‌اش را برطرف کند، مجبور است رنج به جاده زن را به جان بخرد و خود را به میناب و بندرعباس برساند، اکثر مردمان منطقه توکهور و هشت‌بندی کشاورز هستند و هزینه‌های رفت و آمد به مرکز شهرستان برای آن‌ها سنگین است.

جمعیت هشت بندی از بشاگرد، سیریک، جاسک و بندرخمیر بیشتر است

فقرِ زیرساخت‌های درمانی در هشتبندی؛ مردم برای پزشک عمومی باید ساعت‌ها در صف باشند

محمد پورمحمدی رئیس شورای اسلامی شهر هشت بندی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به مسائل و مشکلات عدیده حوزه بهداشت و درمان منطقه توکهور و هشت بندی، عنوان کرد: منطقه توکهور و هشت بندی با جمعیتی بالغ بر ۶۰ هزار نفر از نظر زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در وضعیت نابسامانی به سر می‌برد.

وی افزود: در حالی که جمعیت منطقه توکهور و هشت بندی قطب کشاورزی استان هرمزگان با جمعیت شهرستان‌های بشاگرد، سیریک، جاسک و خمیر برابری می‌کند ولی از نظر امکانات بهداشتی و درمانی هیچ تناسبی با امکانات این شهرستان‌ها در حوزه درمان ندارد.

سلامت مردم منطقه را با موضوع ارتقا به شهرستان گروگان گرفته‌اند

رئیس شورای اسلامی شهر هشت بندی، خاطرنشان کرد: سلامت مردم انقلابی منطقه توکهور و هشت بندی را بر سر موضوع ارتقا منطقه به شهرستان گره زده‌ اند و گروگان گرفته اند و مردم منطقه به خاطر اینکه این بخش به شهرستان تبدیل نشده از بسیاری از امکانات در حوزه‌های بهداشتی و درمانی، آموزشی، امنیتی، فرهنگی، ورزشی محروم شده‌اند.

وی افزود: موضوع تقسیمات کشوری به جای خود اما امکانات و اعتبارات دستگاه‌های اجرایی باید متناسب با رشد جمعیت و سرانه جمعیتی باشد و نباید به دلیل تقسیمات سیاسی توسعه خدمات را متوقف کرد.

پورمحمدی تصریح کرد: مرکز بستر درمان شهر هشت بندی هیچ نشانی از مرکز بستر درمان ۳۲ تخته خوابی ندارد و عملاً مردم از مزایای افتتاح این مرکز بی بهره هستند، با افتتاح مرکز بستر درمان ۳۲ تخته خوابی شهر هشت بندی در سال ۹۶ مردم امیدوار بودند بعد از سال‌ها از امکانی همچون پزشک متخصص، آمبولانس، آزمایشگاه، مرکز تصویر برداری، نیروی پرستار و سایر امکانات بهره مند شوند ولی در عمل هیچ گاه این انتظارات برآورده نشد.

رئیس شورای اسلامی شهر هشت بندی، تصریح کرد: مرکز بستر درمان شهر هشت بندی که ماهانه محل مراجعه هزاران نفر از مردم برای دریافت خدمات بهداشتی و درمانی است فاقد امکانات، تجهیزات نیروی انسانی اعم از پزشک و پرستار به تعداد کافی است، مردم منطقه توکهور و هشت بندی برای دریافت خدمات از پزشک عمومی باید ساعت‌ها در صف انتظار بمانند که به هیچ عنوان در شأن مردم این منطقه انقلابی نیست.

وی خاطرنشان کرد: مرکز بستر درمان شهر هشت بندی با کمبود شدید نیروی پرستار مواجه است و کمبود نیرو فشار مضاعفی بر نیروهای فعلی وارد کرده است و این نیروها مورد بی مهری مسئولان بهداشت و درمان میناب نیز قرار گرفته‌اند.

وعده‌هایی که عملی نمی‌شود

وی افزود: مسئولان دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان اعم از رئیس دانشگاه و معاونین در بازدیدهای میدانی وعده‌های زیادی برای بهبود امکانات و تجهیزات مرکز بستر درمان شهر هشت بندی داده‌اند که تاکنون محقق نشده است.

مرکز بستر درمان هشت‌بندی از معاونت بهداشت به معاونت درمان منتقل شود

رئیس شورای اسلامی شهر هشت بندی، افزود: از استاندار جدید استان هرمزگان درخواست داریم به موضوع بهداشت و درمان منطقه توکهور و هشت بندی ورود کنند و مدیریت بستر درمان را از معاونت بهداشتی به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی انتقال دهند تا شاید پاره‌ای از مشکلات مردم مرتفع گردد.

وی خاطرنشان کرد: پایگاه اورژانس جاده‌ای منطقه توکهور و هشت بندی در وضعیت نابسامانی به دلیل نداشتن آمبولانس استاندارد به سر می‌برد و پیگیری‌های مکرر برای اختصاص آمبولانس به این پایگاه تاکنون بی نتیجه بوده است.

کد خبر 6328794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۷:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۹
      5 0
      این دیگه از بی عرضگی نمایندشون هست..وقتی موقع انتخابات میشه متاسفانه وعده های توخالی زیادی میدن....
    • IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۹
      4 0
      در این خبر فقط به وضع بهداشت اشاره شده اوضاع توکهور هشت بندی در بسیاری از ابعاد افتضاحه
    • Sheyda IR ۱۲:۲۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۹
      4 0
      اینجا همه چی صفره بخاطر نبود آمبولانس خیلیا جونشون از دست میدن البته بیشتر مردم مقصرن
    • ناشناس IR ۱۸:۱۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۹
      1 4
      وقتی هجوم میبرین،وحمله میکنین به پزشکا،خوب اونا هم احمق نیستن،وجونشون راسر راه پیدا نکردن،مهاجرت میکنن
    • نصرت الله IR ۰۶:۳۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
      1 0
      بخدا روز شنبه از ساعت 8صبح تا ساعت 11شب دربیمارستان تامین اجتمایی منتظر تخت خالی بودیم وقتی هنوز توی ایران پارتی بازی است همینه
    • انو IR ۱۴:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۰
      0 0
      انشاالله مسولان پیگیر حتما پشتکار داشته باشن تا نتیجه زود بگیرد یا کوتاهی دیدن از مردم بخواهن ، این کارها دست کمی از جبهه ندارد ، چون روزانه جان هزاران نفر درخطره