۸ دی ۱۴۰۳، ۱۳:۵۵

«سینما» در هفته‌ای که گذشت؛

از جنجال پوستر «فجر» تا انتخاب دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان

از جنجال پوستر «فجر» تا انتخاب دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان

در هفته‌ گذشته، بهروز شعیبی به عنوان دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان معرفی و همچنین پس از انتشار پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر و انتقادها نسبت به آن، قرار بر اصلاح این پوستر شد.

خبرگزاری مهر -گروه هنر-آزاده فضلی؛ «سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند. جشنواره‌های سینمایی در کشورمان که بیشتر آنها در نیمه دوم سال برگزار می‌شوند، اخبار را حول این جشنواره‌ها پررنگ می‌کنند؛ که مهمترین این رویدادهای سینمایی، «جشنواره فیلم فجر» است. نزدیک شدن به بهمن ماه و آغاز این رویداد سینمایی، سبب می‌شود که تولید فیلم‌های سینمایی برای جشنواره سرعت بیشتری پیدا کنند و بر همین اساس، طی هفته‌های منتهی به پایان فراخوان جشنواره فجر که عموماً اواسط دی ماه است، بیشترین خبرهای مرتبط با تولید شدن فیلم‌ها را می‌شنویم و منتشر می‌کنیم.

در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش‌روی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.

مشخص شدن اعضای آکادمی سینمای مستند برای داوری آثار جشن سیزدهم

پس از اتمام هجدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»، سینمای مستند در دی ماه کمرنگ می‌شود اما سیزدهمین دوره جشن مستقل سینمای مستند ایران که در این دوره متفاوت از قبل خواهد بود، کار خود را ادامه می‌دهد. در هفته گذشته، اعضای آکادمی سینمای مستند ایران که در نخستین دوره فعالیت خود سیزدهمین دوره جشن مستقل سینمای مستند ایران را داوری می‌کنند، مشخص شدند.

هنرمندانی چون محمد تهامی‌نژاد، محمدرضا اصلانی، رخشان بنی اعتماد، کامران شیردل، ابراهیم مختاری، مصطفی رزاق کریمی، محسن عبدالوهاب، پوران درخشنده، ارد عطارپور، مهرداد زاهدیان، مرتضی رزاق کریمی، محمدمهدی طباطبایی نژاد، سام کلانتری، مهدی باقری، رامین فاروقی، هادی آفریده و … اعضای آکادمی را شکل می‌دهند.

جشن مستقل سینمای مستند ایران رویدادی سالانه است که با همکاری انجمن صنفی تهیه‌کنندگان سینمای مستند و انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند و زیر نظر هیئت رئیسه جشن برگزار می‌شود. این جشن در دوره سیزدهم به ریاست محمد شکیبانیا به شیوه آکادمی داوری و اختتامیه آن در ۹ اسفند ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

از جنجال پوستر «فجر» تا انتخاب دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان

درگذشت ژاله علو چهره ماندگار هنری

یکی از ابعاد ناگوار خبرنگاری، انتشار اخبار درگذشت بزرگان و به ویژه بزرگان فرهنگ و هنر است. در روزهای ابتدایی هفته گذشته، ژاله علو گوینده رادیو، صداپیشه و بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون در ۹۷ سالگی درگذشت. وی از پیشکسوتان عرصه بازیگری و گویندگی است. او از برگزیدگان هشتمین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۹ نیز بوده است.

نخستین فعالیت‌های هنری علو از سال ۱۳۲۷ با گویندگی زنده در رادیو و اعلام برنامه‌ها، آغاز شد. سپس وی به اجرای نمایش‌های رادیویی پرداخت و از پایه‌گذاران برنامه «داستان شب» بود. ژاله علو در فیلم‌های مختلفی از جمله «روز واقعه»، «پری»، «مهمان مامان» و همچنین سریال‌هایی چون «امیرکبیر»، «شیخ بهایی»، «گرگ ها» و … حضور داشته است. سریال «روزی روزگاری» و ایفای نقش خاله لیلا از جمله آثار شاخص این بازیگر فقید است. بازی در «مختارنامه» آخرین حضور علو در تلویزیون بود.

این بازیگر در حوزه تئاتر و دوبله هم فعالیت‌هایی حرفه‌ای داشت و نقش‌های ماندگاری را گویندگی کرد. او مدیریت دوبلاژ مجموعه‌هایی چون «پت پستچی» و «سال‌های دور از خانه (اوشین)» را بر عهده داشته است.

انتخاب پر سر و صدای دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان

در روزهای ابتدای هفته گذشته، طی حکمی از سوی رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی، بهروز شعیبی به عنوان مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران منصوب شد.

از جنجال پوستر «فجر» تا انتخاب دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان

این انتصاب موافقان و مخالفانی دارد که قبل از اعلام رسمی و بعد از اعلام، هر کدام در فضای مجازی نسبت به این انتخاب اظهارنظر و نکاتی را مطرح کردند. به هر حال بهروز شعیبی که دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان ایران از ابتدای تأسیس این مرکز محسوب می‌شود، چهره‌ای است که سال‌ها به عنوان کارگردان، بازیگر، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز فعالیت داشته است و کارهای اولیه او در سینمای کوتاه رقم خورده است که شاید بتوان خوش‌بینانه گفت همین موضوع حساسیت او نسبت به سینمای کوتاه و بالندگی آن را نیز در بر خواهد داشت.

خبرهایی از جشنواره فیلم فجر / پوستری که اصلاح می‌شود

در هفته گذشته، خبرهایی از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر منتشر شد که به ترتیب انتشار به قرار زیر است:

در روز اول دی، فراخوان بخش تجلی اراده ملی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با هدف تسهیل در فرایند حضور ارگان‌ها، نهادها، وزارتخانه‌ها، مؤسسات و سازمان‌های دولتی و خصوصی منتشر شد.

در روز دوم دی، «برج میلاد» تهران به عنوان خانه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر معرفی شد. طبق تفاهم نامه سازمان سینمایی و سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران، مرکز همایش‌های برج میلاد به عنوان مقر اصلی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر میزبان اهالی رسانه و صاحبان آثار خواهد بود و همچنین، کلیه ظرفیت پردیس سینمایی ملت و پردیس سینمایی باغ کتاب نیز در اختیار جشنواره فیلم فجر قرار گرفت.

از جنجال پوستر «فجر» تا انتخاب دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان

در روز چهارم دی ماه، هیئت داوران بخش فیلم‌های کوتاه داستانی جشنواره فجر معرفی شدند که طی احکامی از سوی منوچهر شاهسواری، مریم اسمی‌خانی (فیلمساز)، آرش رصافی (فیلمساز)، مجید شیخ‌انصاری (تهیه‌کننده و مدرس سینما)، محمدرضا عرب (تهیه‌کننده و فیلمساز) و سید صادق موسوی (مدیر فرهنگی) ارزیابی آثار کوتاه داستانی رسیده به دبیرخانه جشنواره را برعهده خواهند داشت.

در روز پنجم دی، پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با عکسی از عزیز ساعتی و طراحی ابراهیم حقیقی با یادی از فیلم سینمایی «مادر» رونمایی شد.

اما پر بحث‌ترین و پر حاشیه‌ترین خبر این هفته جشنواره فجر، نظرات و دیدگاه‌های مختلف درباره طرح پوستر جشنواره بود که اتفاقاً پس از انتقادهای بسیار اهالی رسانه، هنرمندان و اقشار مختلف، در روز پایانی هفته یعنی هفتم دی، مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره فیلم فجر خبر از اصلاح این پوستر داد و بیان کرد: خوشبختانه ایده اصلی پوستر که از اثر ماندگار زنده یاد علی حاتمی برگرفته شده است با استقبال همراه شد اما انتقاداتی به نحوه اجرای آن صورت گرفت که با توجه به نقطه نظرات حرفه‌ای اعلام شده، با تصمیم دبیر جشنواره، پوستر جشنواره چهل و سوم با انجام اصلاحات و پس از تائید استاد ابراهیم حقیقی منتشر خواهد شد.

وی انتشار زودهنگام پوستر را فرصتی برای بهره از نظرات و دیدگاه‌های دلسورانه دانست که سبب می‌شود به زودی نسخه بهتری از پوستر نهایی و منتشر شود.

از جنجال پوستر «فجر» تا انتخاب دوازدهمین رئیس انجمن سینمای جوانان

انتصاب شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی

در هفته‌ای که گذشت، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور احکامی جداگانه، نرگس آبیار نویسنده و فیلمساز، علی آشتیانی‌پور تهیه‌کننده، کمال تبریزی نویسنده و فیلمساز، حسن خجسته استاد دانشگاه، علی دهکردی بازیگر و مدیرعامل خانه سینما، مجید زین‌العابدین مدیر فرهنگی، حجت الاسلام هادی صادقی پژوهشگر، هادی نائیجی فیلمساز و سید ضیا هاشمی پژوهشگر و استاد دانشگاه را به عنوان اعضای جدید شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی منصوب کرد.

پس از اعلام اعضای این شورا، امیر اثباتی نسبت به انتخاب کمال تبریزی واکنش نشان داد.

اعلام نامزدهای عمار برای دریافت جایزه در افتتاحیه

دبیرخانه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار»، نامزدهای دریافت جایزه ۴ بخش مسابقه افتتاحیه این دوره از جشنواره را اعلام کرد که بخش «فیلم ما»، بخش «نماهنگ»، بخش «پویانمایی» و بخش «تولیدات تلویزیون» نیز هستند.

افتتاحیه پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم «عمار»، ۷ دی در سینما بهمن تهران برگزار شد و در این مراسم، از برگزیدگان بخش‌های اعلام‌شده تقدیر به عمل آمد. نمایش مرکزی آثار از تاریخ ۸ دی آغاز و تا ۱۳ دی نیز در سینما بهمن تهران ادامه خواهد داشت.

کد خبر 6329200

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ناشناس IR ۲۲:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۰۸
      1 0
      بجای این ایرادات بنی اسراییلی کیفیت فیلم ها را ارتقاء بدهید.