۱۱ دی ۱۴۰۳، ۸:۳۹

جزییات پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره دستیاری پزشکی

جزییات پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره دستیاری پزشکی

براساس دستورالعمل پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره دستیاری پزشکی، کارورزان می توانند بدون آزمون و با شرایط خاص در رشته های کودکان، بیهوشی و طب اورژانس پذیرفته شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدجلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت در نامه‌ای خطاب به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور شرایط پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی (انترن پزشکی) را اعلام کرد.

در این نامه آمده است: «در راستای اجرای موضوع ۱۷ مصوبات یکصد و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی و به منظور تداوم موضوع ۹ یکصدمین نشست شورا، دستورالعمل اجرایی پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره تکمیل ظرفیت دستیاری در رشته‌های تخصصی «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس» در سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۳ ابلاغ می‌شود. مسئولیت بررسی مدارک و حسن اجرای دستورالعمل برعهده معاونت آموزشی دانشگاه خواهد بود.»

جزییات پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی در پنجاه و یکمین دوره تکمیل ظرفیت دستیاری در سه رشته تخصصی

بر اساس دستورالعمل اجرایی پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی یا انترنی به منظور تأمین نیازهای آموزشی و درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برای تربیت دستیار تخصصی در رشته‌های «کودکان»، «بیهوشی» و «طب اورژانس» در سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۳ صورت می‌گیرد. (پذیرفته شدگان مقطع پزشکی عمومی با استفاده از سهمیه قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب سال ۱۳۹۳ «بومی» نمی‌توانند در این پذیرش شرکت کنند.)

لازم است کارورزان داوطلب تا ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ حداقل به میزان ۱۰ ماه از دوره کارورزی خود را سپری کرده باشد.

کارورز ضروری است حداقل‌هایی از هر بخش چرخشی در دوره کارورزی را گذرانده باشد:

- ۲ ماه جراحی عمومی و یا یک ماه جراحی عمومی و یک ماه از بخش‌های جراحی مینور.

- بیماری‌های داخلی و بیماری‌های قلب جمعاً دو ماه

- یک ماه زنان و زایمان

- یک ماه طب اورژانس

- ۲ ماه بخش‌های اختیاری

کارورزان داوطلب واجد شرایط می‌توانند درخواست خود را به ترتیب اولویت انتخابی در هر سه رشته تخصصی کودکان، بیهوشی و طب اورژانس به دانشگاه محل تحصیل و چنانچه آن دانشگاه فاقد برنامه آموزشی تربیت دستیار در هر یک از رشته‌ها باشد، به دانشگاه کلان منطقه ارائه و در صورت احراز شرایط براساس اولویت‌های مندرج در دستورالعمل در یکی از سه رشته پذیرفته شوند.

شرایط ثبت نام و پذیرش دانشجوی مهمان

ثبت نام پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی پس از بررسی مدارک کارورزان متقاضی واجد شرایط توسط معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی محل تحصیل باید از طریق سامانه‌های موجود در آموزش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور صورت پذیرد.

دانشجوی پزشکی مهمان از طریق دانشگاه علوم پزشکی مبدا و دانشجوی انتقالی و با مهمان دایم از طریق دانشگاه علوم پزشکی مقصد (در صورت دارا بودن شرایط مندرج در دستور العمل مطروحه) مشمول برخورداری از این دستور العمل هستند.

دانشجویان پزشکی دانشگاه‌های آزاد و شاهد مشمول پذیرش مستقیم هستند

دانشجویان پزشکی دانشگاه‌های علوم پزشکی آزاد و شاهد نیز مشمول دستور العمل اجرایی پذیرش مستقیم دستیاری از دوره کارورزی هستند و در صورت متقاضی بودن می‌توانند درخواست خود را به دانشگاه علوم پزشکی کلان منطقه ارایه کنند.

تبصره: کارورزان دانشگاه‌های علوم پزشکی آزاد تهران و شاهد واجد شرایط این دستور العمل می‌توانند درخواست خود را از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه شهر تهران (دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، ایران، بقیه الله و ارتش) ارایه کنند.

در خصوص چگونگی پرداخت شهریه بخش‌های باقیمانده دانشجویان پزشکی شهریه پرداز دانشگاه‌های علوم پزشکی که مشمول برخورداری از این دستور العمل هستند، تصمیم بر اساس مصوبات هیات امنا مشترک دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خواهد بود.

اولویت پذیرش با حائزین شرایط بومی منطقه است

در صورت بالا بودن تعداد داوطلب، اولویت پذیرش با حائزین شرایط بومی منطقه خواهد بود و در صورت بالا بودن تعداد نفرات داوطلب واجد شرایط بومی منطقه، اولویت بعدی بر اساس میانگین جمع معدل مکتسبه داوطلب در دوره‌های گذرانده از مقطع آموزش پزشکی عمومی و نمره آزمون پیش کارورزی و رتبه بندی آنان، با نظر معاونت آموزشی دانشگاه محل تحصیل مقطع پزشکی عمومی انجام خواهد شد.

داوطلب متقاضی دستیاری مستقیم از مقطع کارورزی صرفاً می‌تواند در همان دانشگاه محل تحصیل، دستیاری را شروع کند و چنانچه آن دانشگاه فاقد برنامه آموزشی تربیت دستیار در هر یک از رشته‌ها باشد، داوطلب متقاضی به دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه معرفی خواهند شد.

داوطلبان در صورت پذیرفته شدن و شروع دوره دستیاری مشمول آزمون ارتقا می‌شوند

داوطلبان در صورت پذیرفته شدن و شروع دوره دستیاری از تاریخ اول دی ماه ۱۴۰۳ در صورتیکه تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ بتوانند به مدت ۸ ماه از طول دوره آموزش دستیاری سال اول را تکمیل کنند مجاز به شرکت در آزمون ارتقا ۱ به ۲ در سال ۱۴۰۳ خواهند بود. این دستیاران در صورت تکمیل طول دوره آموزش دستیاری، مطابق برنامه آموزشی و مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی مرتبط، مجاز به شرکت در آزمون ارتقا گواهینامه خواهند بود.

کارورزانی که حداکثر تا ۲۹ اسفند ماه ۱۴۰۳، حداقل به میزان ۱۰ ماه از دوره کارورزی خود را مطابق این دستور العمل سپری کرده و در صورت پذیرفته شدن بتوانند تا تاریخ اول فروردین ماه ۱۴۰۴ شروع به دوره دستیاری کنند، این دسته از داوطلبان، مجاز به شرکت در آزمون ارتقا ۱ به ۲ در سال ۱۴۰۴ نخواهند بود و در صورت تکمیل آموزش دستیاری در سال اول مجاز به شرکت در آزمون دو ارتقا همزمان ۱ به ۲ و ۲ به ۳ در سال ۱۴۰۵ خواهند بود.

همچنین تاکید می‌شود این دستیاران نیز در صورت تکمیل طول دوره آموزش دستیاری مطابق برنامه آموزشی و مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی مرتبط مجاز به شرکت در آزمون ارتقا گواهینامه خواهند بود.

ممنوعیت شرکت افرادی که با استفاده از سهمیه قانون برقراری عدالت آموزشی در پزشکی پذیرفته شده‌اند

افرادی که پذیرش آنها در دوره پزشکی عمومی با استفاده از سهمیه قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب سال ۱۳۹۲ بوده است مشمول برخورداری از این مصوبه نخواهند بود.

تبصره: دانشجویان پزشکی استعدادهای درخشان مشمول برخورداری از دستور العمل اجرایی تسهیل ادامه تحصیل استعدادهای درخشان نخبگان و استعدادهای برتر در دوره‌های تخصصی صرفاً در پنجاه و یکمین دوره تکمیل ظرفیت دستیاری در رشته‌های تخصصی کودکان، بیهوشی و طب اورژانس مجاز به بهره برداری از این دستور العمل هستند.

لازم است ضوابط و مقررات مربوط به نقص عضو مؤثر جسمی یا روانی در خصوص پذیرش مستقیم از دوره کارورزی در ابتدای دوره و توسط معاونت آموزشی دانشگاه محل تحصیل دستیاری بررسی شود و در صورت احراز شروع به دوره می‌کنند.

ممنوعیت هر نوع تغییر رشته یا تغییر محل (انتقال) در طول دوران دستیاری

پذیرفته شدگان، تحت هیچ شرایطی اجازه درخواست تغییر رشته یا تغییر محل (انتقال) در طول دوران دستیاری نخواهند داشت.

هرگاه مابه‌التفاوت ماه‌های کارورزی دوره پزشکی عمومی سپری شده تا ۱۸ ماه مصوب، به لحاظ زمانی در دوره دستیاری رشته پذیرفته شده تکمیل شود، دانشگاه محل تحصیل دستیاری ریزنمرات دوره دستیاری گذرانده را به دانشگاه محل تحصیل مقطع پزشکی عمومی ارسال و پس از انجام مراحل قانونی فارغ التحصیلی توسط دانشگاه محل تحصیل در مقطع پزشکی عمومی و مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت جهت دریافت شماره نظام به سازمان نظام پزشکی معرفی خواهند شد.

اگر کل دوره کارورزی داوطلب به پایان رسیده و فقط از پایان نامه دفاع نکرده باشد مشمول بهره برداری از این دستور العمل است و در صورت پذیرش و شروع دستیاری دفاع از پایان نامه و با ارایه مقاله مطابق با دستورالعمل مصوب در شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی و انجام مراحل فارغ التحصیلی در دوره پزشکی عمومی مطابق این دستور العمل تا قبل از معرفی به نظام پزشکی باید حتماً پایان یافته باشد.

اخذ غرامت در صورت انصراف دستیاران که به این شیوه پذیرفته می‌شوند

در خصوص انصراف دستیاران در ماه‌های اول اگر جمع دوره کارورزی و دستیاری گذارنده شده کمتر از ۱۸ ماه باشد این گروه از افراد باید به تکمیل دوره آموزش مقطع پزشکی عمومی خود بازگردند و مابه‌التفاوت را در دوره کارورزی سپری کنند. (نوع بخش و چرخش با نظر معاونت آموزشی دانشگاه خواهد بود) از جمله موکدا اعلام می‌شود که این دسته از افراد مشمول کلیه قوانین و مقررات مرتبط با انصراف دستیاران (اخذ غرامت) و نیز معرفی به نظام وظیفه (در صورت مشمول بودن) خواهند بود.

ادامه تحصیل این افراد در دوره دستیاری مطابق مجموعه قوانین و مقرارت آزمون پذیرش دستیاری تخصصی است.

پذیرفته شدگان، چنانچه تا شروع دوره دستیاری موفق به گذراندن آزمون صلاحیت بالینی نشده‌اند، ملزم به گذراندن آزمون صلاحیت بالینی نخواهند بود. تاکید می‌شود دستیاران در صورت انصراف در هر مرحله از دوره دستیاری ضمن تاکید موارد مندرج در این دستور العمل و انجام گذراندن مابه‌التفاوت بخش‌های کارورزی ملزم به گذراندن آزمون صلاحیت بالینی نیز هستند.

کد خبر 6332087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • US ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
      20 0
      این همون بلاییه که سر پزشکی اوردید تخصص های کودکان و طب اورژانس و اطفال صندلیاش خالی مونده کسی نمیره چون تهش هیچی نیست. هیچ درامدی ندارن. امنیت شغلی ندارن خواب راحت ندارن
    • فرهاد IR ۱۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
      15 3
      اول باید سوال کنید چرا کسی حاضر نشده این سه رشته رو انتخاب کنه؟ من به عنوان یک‌متخصص طب اورژانس توصیه میکنم‌انتخاب نکنند.
    • پزشک عمومی جدید DE ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
      17 0
      برده گیری مدرن در سال 2025 تهش هم هیچکس نمیخواد بره پا بذاره حتی
    • م IR ۱۳:۳۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
      16 1
      سلام وقتی بچه زیر 7سال را رایگان می کنید وارزش پزشک را پایین می اورید و کارانه های بیمارستانهای دولتی یک سال عقب افتاده کس دیگه ای حتی اگر بیکارباشه نمی اد در بیمارستان دولتی کودکان کار کنه هر چیم ظرفیت را بالا ببرید باز هم کمبود پزشک دارید منم با انتخاب کودکان 15سال پیش اشتباه کردم وای به حال الان
    • IR ۱۴:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
      9 10
      اونوق یک خانم وزرشکار میخواهد پزشکی روانتخاب کنه همه صداشون درمیاد. بهتره ایشان وارد این تخصصها بشوند که کسی نمیاد.
      • بهنام IR ۲۰:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
        4 1
        فرق ورزشکار با پزشک اینه که؛ در این‌ بخشنامه فقط پزشک عمومی سال آخر میتونه وارد دوره تخصصی بشه؛ نه یک ورزشکار دیپلمه.
    • علی US ۱۹:۱۹ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۱
      2 1
      تکمیل ظرفیت دوم دستیاری کی هستش؟
    • علی IR ۲۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۲
      0 0
      چرا این قدر بی حساب ؟مگر قحطی پزشک عمومی است که از کارورزی میخاین به تخصص برند اشتباه تا کی ؟چرا این قدر کار پزشکی را که مهم ترین شغل دنیاست و با جان انسانها سروکار دارهبه طرف بی سوادی و بز مهارتی می کشانید ؟چرا با جان مردم شوخی می کنید یکبار رتبه های خیلی و کم سواد و حالا هم این ماجرا!
    • Mohammad Yaqoob afghan DE ۱۹:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۳
      0 0
      من پزشکی خود را روسیه تمام کردم
    • مردم IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۱۴
      0 0
      اصلا چرا این قدر قانون و تبصره؟یه دفعه پزشکی را جمعش کنین مردم میرن دنبال فال بین و دعا نویس و رمال و جادوگر !این به خودتون فشار نیارین و فکرتون را خراب نکنید هنوز هم در جامعه شکست بند های ماهر وجود دارند