۱۱ دی ۱۴۰۳، ۲۰:۴۹

کولیوند: قوانین مرتبط با هلال احمر تقویت شود

کولیوند: قوانین مرتبط با هلال احمر تقویت شود

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه دیپلماسی سلامت را باید توسعه بدهیم گفت: قوانین مرتبط با هلال احمر تقویت شود.

به گزارش خبرنگار مهر، پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر در نشستی با اعضای کمیسیون بهداشت و درمان و فراکسیون امداد و هلال احمر مجلس شورای اسلامی، با گرامیداشت یاد حاج قاسم سلیمانی و شهدای محور مقاومت گفت: انتظار ما از مجلس این بود که از فعالیت‌های هلال احمر حمایت شود و هم قوانین مرتبط با هلال احمر تقویت شود و اگر لازم است قوانین جدیدی به تصویب برسد. علاوه بر آن بردستگاه‌هایی که به ما مرتبطند نظارت دقیقی صورت گیرد. امیدواریم که نمایندگان کمک کنند که فرهنگ عمومی و آگاهی‌بخشی را ارتقا و توسعه بدهیم. از دیپلماسی بشردوستانه و دیپلماسی سلامت، نیروهای داوطلب امدادگر و کسانی که به عنوان خیر را کمک می‌کنند پشتیبانی کنیم.

وی افزود: بر این اساس سعی می‌کنیم یک دستورالعملی تدوین کرده و به هیئت رئیس تقدیم کنیم تا بر اساس آن پیش برویم تا همه مردم سود کنند. ما می‌گوئیم جمعیت هلال احمر یعنی همه، زن، مرد، پیر و جوان، اهل تسنن، شیعه، مسیحی، روستایی، شهری، نظامی و غیرنظامی همه برای انجام کار خیر جمع شده‌ایم.

واردات آمبولانس و هلی‌کوپتر

کولیوند در ادامه با اشاره به برخی اقدامات جمعیت هلال احمر گفت: در بحث امداد و نجات با کمک مجلس توانستیم ۱۰۰۰ دستگاه خودروی نجات و آمبولانس وارد کنیم. البته سختی زیادی کشیدیم. این خودروها ۵ ماه در گمرک ماند و طول کشید تا بتوانیم آنها را پلاک بزنیم. بنده شخصاً در این مسائل ورود می‌کردم. ۸۰ میلیارد تومان پول پارکینگ در آن ۵ ماه پرداخت کردیم. چرا هلال احمر باید مشمول این قوانین سخت باشد؟
وی با اشاره به اینکه ۱۵۰۰ دستگاه آمبولانس دیگر هم به زودی وارد کشور می‌شود اظهار کرد: صلیب سرخ جهانی به شرکت تویوتا تعهد داده است که به ما خودرو بدهند و ما را ضمانت کرده است، اما خودمان در داخل کشور گیر می‌افتیم.

رئیس جمعیت هلال احمر با تاکید بر اینکه بسیاری از داوطلبان هلال احمر حدود ۲۴۰ ساعت در پایگاه‌ها شیفت می‌ایستند و تنها یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان دریافت می‌کردند بیان کرد: من نمی‌گویم که اوضاع آنها امروز خوب شده است اما ما آنها را بیمه کردیم هرچند همچنان حقوق آنها ۶ تا ۷ میلیون تومان است. یعنی کمترین دریافتی را دارند. ما می‌خواهیم آنها را جذب کنیم اما یک قانون در مجلس وجود دارد که هرگونه جذب و به کارگیری ممنوع است. مجلس باید در این مسائل به ما کمک کند.

وی همچنین اظهار کرد: من مسئول کمیته سلامت و حقوق بشر دوستانه کشورهای بریکس شدم. از آن طریق روس‌ها به ما گفتند که هلیکوپتر به ما می‌دهند و ناوگان ما را تجهیز می‌کنند. حتی مرکزی را با نیروهای متخصص خود ما برای پشتیبانی تعمیر و نگهداری قطعات راه‌اندازی می‌کنند. بیست بالگرد در طی دو سال به خواهند داد. قرار بود یک بالگرد ام آی ۲۶ که ۴۰ تن بار می‌برد را به مدت دو ماه رایگان به ما بدهند که با شروع مخاصمات همزمان شد و نیروهای امنیتی خودمان اجازه ندادند. اگر بودجه برای هلال احمر مهیا شود می‌توانیم این بالگردهای دید در شب که امکانات روز را دارد وارد کشور کنیم.

وی همچنین گفت: مشکل دیگر هلال احمر این است که از طرفی سازمان هواپیمایی کشوری می‌گوید شما تحت نظارت ما نیستید نیروهای مسلح از سوی دیگر می‌گویند شما تحت نظارت ما نیستید. لذا برای پرواز مشکلات زیادی داریم و پروازها با مسئولیت شخص من انجام می‌شود. ما دو هفته پیش اورژانس هوایی را راه انداختیم.

راه‌اندازی مرکز هوشمند تحلیل داده هلال احمر

وی همچنین بیان کرد: در مدتی که ما تهدید به حملات رژیم صهیونیستی می‌شدیم تصمیم گرفتیم یک سری آمادگی‌ها ایجاد کنیم. یک مورد راه‌اندازی مرکز هوشمند تحلیل داده بود. ما بیش از ۱۴۰ لایه جغرافیایی را در اینجا داریم. در اینجا دبی رودخانه‌ها را داریم و می‌توانیم تشخیص دهیم کجا و کی ممکن است سیل بیاید. زلزله را نمی‌توانیم تشخیص دهیم اما خیلی از مخاطرات را می‌توانیم در اینجا رصد و پایش کنیم. وضعیت مراکز درمانی، جاده‌ها و پایگاه‌ها را می‌دانیم. اگر کامیونی که حامل کالای پرخطر است تصادف کند ما در اینجا می‌فهمیم و سریع می‌توانیم ارزیابی کنیم و فرمان بدهیم.

کولیوند با اشاره به موضوع هوشمندسازی اظهار کرد: در تولید اندام مصنوعی هوشمند تلاش بسیاری انجام شده است. ربات نجات غریق هلال احمر در کاهش غرق شدگان در سواحل مؤثر بوده است. ما همچنین پهپادهایی را به کار گرفتیم و خیلی از عملیات‌ها را به صورت هوشمند انجام دادیم. در بحث بهداشت و درمان هم در تولید دارو، تولید تجهیزات پزشکی، تولید گیاهان دارویی، داروهای گیاهی و افزایش مراکز توانبخشی کار کرده‌ایم.

کولیوند در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ هزار امدادگر ما که جزو تیم عملیات ویژه هستند آماده‌اند گفت: این افراد در تهران یک ساعته جمع می‌شود و در شهرستان‌ها ۴ تا ۵ ساعت جمع خواهند شد. محیط و جغرافیای ما کل دنیاست. ما بیش از ۳ میلیون داوطلب داریم. سال ۱۴۰۰ هلال احمر ۴۶۰ هزار داوطلب داشت که اروز به ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر رسیده است. نقشه جامعه خطرپذیری تهران و استان‌ها را درآورده‌ایم و قرار است تبدیل به نرم‌افزار و اپلیکیشن شود که در گوشی همه باشد و هر کس به هر شهری نزدیک شد مناطق حادثه خیز را شناسایی کند.

نقش‌آفرینی بین‌المللی هلال احمر؛ از صادرات دارو و تجهیزات تا زیارت اربعین

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه مراکز خارج از کشور خود را ویترینی از توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران قرار داده‌ایم، گفت: بنا دارین که فقط کار درمانی انجام ندهیم و ویترینی از تجهیزات پزشکی دارو و امکانات ما وجود داشته باشد که بتوانیم صادرات هم انجام دهیم. دراولین ارسال، برای کنیا دارو و تجهیزات پزشکی صادر کردیم. امروز هم با نیجریه صحبت‌هایی کرده‌ایم. روسیه صافی دیالیز را از ما درخواست کرده است. مراکز درمانی خارجی هلال احمر می‌تواند به عنوان گردشگر سلامت فعالیت کند تا اگر کسی نیاز به اقدام تکمیلی دارد او را به ایران بیاوریم یا با یک بیمارستان همکاری کنیم و پزشکان را به آنجا ببریم.

وی افزود: در اربعین خدمات هلال احمر دیده شد. ساختمان‌های اداری را برای زائرین تبدیل به خوابگاه کردیم. در حج هم خدمات خوبی ارائه شد.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در مواضع بین المللی پایگاه جمعیت هلال احمر الان بی‌نظیر است گفت: ایران رئیس پیشنویس برنامه مجمع جهانی صلیب سرخ است. ما شش کمیته پیشنهاد کرده‌ایم که هر ۶ تا مصوب شد و رئیس سه تای آن ایران است یعنی سه کرسی مدیریتی را از صلیب سرخ گرفته‌ایم، دو تا در ژنو و یکی در لبنان.

وی همچنین بیان کرد: به عنوان رئیس کمیته اربعین و حج را مقایسه کرده و از آن‌ها خواستیم در «کنگره بین المللی سلامت در اربعین» شرکت کنند و اربعین ما را ببینند. از همین جهت بود که آموزش مدیران صلیب سرخ جهانی را به ما سپردند. در زلزله ترکیه و سوریه ما جزو اولین کشورهایی بودیم که رفتیم. تنها کشوری که هم مدال فداکاری و خدمت دولت ترکیه را گرفت ما بودیم. عالی‌ترین نشان صلیب سرخ هم از آن ما است.

وی ادامه داد: در زلزله افغانستان ما کمک کردیم اما آن‌ها یک درمانگاه ما را تعطیل کردند. در زلزله بعدی هم کمک‌هایی ارسال شد و همین باعث شد که درمانگاه ما را برای کار بشردوستانه باز کنند. تنها گروهی از جمهوری اسلامی ایران هستیم که مقرمان در آنجا باز شده است. این دیپلماسی سلامت است که اینگونه خود را نشان می‌دهد.

هلال احمر در جبهه مقاومت

کولیوند با اشاره به کمک‌های هلال احمر به محور مقاومت هم اظهار کرد: ۱۰ هزار تن کالا به غزه فرستادیم. در حادثه تروریستی لبنان ۲۰۰ چشم پزشک برای کمک اعلام آمادگی کردند. به دلیل نبود میکروسکوپ مجبور شدیم تعدادی از این مجروحین را به تهران برسانیم. ۵۰۰ مجروح آوردیم. ۳۰۰۰ مجروح داشتند، ۷۰۰ مجروح بدحال بودند. ۱۲۶۰ عمل جراحی برای آنها انجام شد. این کار در حالی اتفاق افتاد که معاینه یک ایرانی به تأخیر نیفتاد.

وی در خصوص جنگ در لبنان هم گفت: وقتی جنگ لبنان شروع شد من در آنجا حضور داشتم. در حمص به کمک هلال احمر عراق، سوله سایپا را به بیمارستان صحرایی تبدیل کردیم. تازه می‌خواستیم مریض جذب کنیم که با ۱۰ موشک با خاک یکسان شد. اما ما کوتاه نیامدیم و یک مرکز دیگر به سرعت راه انداختیم و مرتب کمک‌ها را فرستادیم. وقتی ارسال هوایی کمک‌ها ممکن نبود زمینی ارسال کردیم و در هفته‌های آینده با کشتی ۴۰۰۰ تن کالای دیگر را می‌فرستیم. اقلامی هم که در پویش ایران همدل جمع شد همه به هلال احمر تحویل داده شد که به جبهه مقاومت برساند و این سرمایه اجتماعی هلال احمر است.

مجلس باید در تغییر یا تقویت برخی قوانین به هلال احمر کمک کند

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به کمک‌های خیرین افزود: در دو گلریزان در تهران خیرین ۹۰۰ میلیارد کمک کردند، یک خیر ۲۲ مغازه کمک کرد که به مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومان بود. هفته پیش در اصفهان ۱۰۰ میلیون کمک کردند. البته برای جذب خیرین باید بیشتر کار کنیم. همچنین در تغییرات اقلیمی کار زیادی کردیم و ۵ میلیون درخت کاشتیم.

وی همچنین بیان کرد: در آموزش همگانی و تخصصی هم ورود کردیم و ۷۰ هزار نفر نیروی متخصص داریم. در خصوص کنگره بین‌المللی امدادگران شهید ۲۴ استان یادواره برگزار کردند. برخی می‌گفتند به هلال احمر ارتباط ندارد، در حالی که ما ۲۵۰۰ شهید امدادگر داریم و استان‌ها برای برگزاری یادواره شهدا از هم سبقت می‌گیرند.

کولیوند اظهار کرد: در سازماندهی و ساماندهی امدادگران مجلس باید به ما کمک کند و مثلاً یک سری سهمیه استخدام برای کسانی که چند سال به صورت داوطلب در هلال احمر کار کردند در نظر بگیرد یا این دوره قسمتی از سربازی حساب شود و کم کم کسانی که در پایگاه‌ها کار می‌کنند جذب شوند.

وی در خصوص وضعیت دارو هم گفت: نزدیک به صد قلم دارو کم است و تا سه ماه آینده تعداد اقلام دارویی کمتر هم می‌شود. یعنی اگر از الان به فکر دارو نباشیم با بحران کمبود دارو مواجه می‌شویم. من این را پیگیری کرده و در نامه‌ای اعلام کردم. اما تغییر قیمت ارز مشکلاتی آفریده است. چند ماه پیش هلال احمر داروهایی که وارد کرده است، را تحویل داده و همه کارهایش انجام شده و دارو مصرف شده است. حالا که می‌خواهیم مبلغش را به ریال بپردازیم باید میزان بیشتری بپردازیم. زیرا دلار از ۳۹ هزار تومان به ۸۰ هزار تومان رسیده است یعنی تقریباً دو برابر شده است.

کولیوند با انتقاد از برخی قوانین دست و پاگیر در خصوص تأسیس داروخانه گفت: کل جمعیت هلال احمر ۳۸ داروخانه در این کشور دارد. چون ما داروی تخصصی می‌آوریم و دنبال سود نیستیم بسیاری به ما اعلام نیاز می‌کنند. اما مجوز داروخانه به ما داده نمی‌شود و به بخش خصوصی می‌دهند. ۴۰۰۰ داروخانه در این مملکت وجود دارد ما کلاً ۳۸ داروخانه داریم. می‌گویند در راستای اساسنامه شما نیست. ما حاضر نیستیم کار دیگران را انجام دهیم اما اگر جایی باری زمین مانده باشد حتماً آن را بلند می‌کنیم و کمک می‌کنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در این زمینه‌ها نمایندگان مجلس باید به ما کمک کنند. هر دارویی که نیاز باشد و به ما مجوز بدهند ما از صلیب سرخ بدون سود می‌گیریم و وارد کشور می‌کنیم. این کار در کرونا هم انجام شده است که باید پیگیری شود. این‌ها بخشی از خدمات و کارهای هلال احمر است.

کد خبر 6333607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha