حسن جوکاری در گفتگو با خبرنگار مهر در گلپایگان با اشاره به اقدامات نظارتی بر منابع آبی این شهرستان، اظهار کرد: هم اکنون ۵۲۰ حلقه چاه کشاورزی در شهرستان فعال است که بخش قابلتوجهی از اضافهبرداشتها در همین چاههای دارای مجوز اتفاق میافتد.
۴۰ میلیونمترمکعب اضافه برداشت چاههای مجاز در گلپایگان
وی شمار چاههای مجاز در شهرستان گلپایگان را حدود ۸۰۰ حلقه اعلام کرد و گفت: میزان اضافهبرداشت از چاههای مجاز حدود ۴۰ میلیون مترمکعب است.
مدیر منابع آب شهرستان گلپایگان با اشاره به اینکه برای کنترل این اضافهبرداشتها، برنامه نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها در دستور کار قرار گرفته است، ابراز کرد: تاکنون ۳۵۰ حلقه چاه به این سامانه مجهز شده و روند تجهیز سایر چاهها نیز در حال پیگیری است.
۳۶ حلقه چاه غیرمجاز در گلپایگان مسلوب المنفعه شد
وی با اشاره به اینکه چاههای غیرمجاز شناسایی و توسط سامانه ۳۸۴۸ گزارش میشوند، ادامه داد: مدیریت منابع آب موظف به پیگیری قضائی این موارد و مسدودسازی آنها است.
به گفته مدیر منابع آب شهرستان گلپایگان، سال جاری تاکنون ۳۶ حلقه چاه غیرمجاز در این شهرستان پُر و از بهرهبرداری آنها جلوگیری شده است.
جوکاری در خصوص تخلفات اضافهبرداشتها گفت: اگر اضافهبرداشت مربوط به چاههای مجاز باشد، طبق پرونده بهرهبرداری و تعرفههای ریالی دولت، جریمه و خسارت تعیین میشود اما در مورد چاههای غیرمجاز، موضوع واضح است؛ این چاهها باید مسدود شوند و تخلفات به صورت جدی پیگیری میشود.
مدیر امور منابع آب گلپایگان با اشاره به حفاریهای غیرمجاز گفت: دو نوع دستگاه حفاری وجود دارد؛ دستگاههایی که از وزارت نیرو مجوز دریافت کردهاند و قانونی هستند و دستگاههایی که به صورت غیرقانونی و مخفیانه فعالیت میکنند.
به گفته وی، حفاریهای غیرمجاز اغلب در شب یا ایام تعطیل انجام میشود تا از دید مأموران دولتی پنهان بمانند. در این زمینه، گروههای نظارتی به صورت ۲۴ ساعته فعال بوده و در صورت شناسایی، تجهیزات توقیف میشود.
جوکاری یادآور شد: برخی افراد اقدام به آبفروشی غیرقانونی میکنند که این کار نیز غیرقانونی است و در سال جاری چند مورد از این تخلفات شناسایی و توقیف شده است.
نظارت مستمر بر کیفیت آب آشامیدنی
جوکاری درباره کیفیت آب آشامیدنی شهرستان گلپایگان گفت: کیفیت آب سد کوچری توسط همکاران شرکت آب منطقهای و شرکت آب و فاضلاب به طور دقیق رصد میشود تا بهترین کیفیت ممکن به دست مصرفکنندگان برسد.
حریم و بستر رودخانهها تعیین و نظارت میشود
مدیر امور منابع آب گلپایگان با اشاره به حریم و بستر رودخانهها گفت: تعیین حریم و بستر رودخانهها توسط وزارت نیرو انجام شده و برای رودخانههای اصلی گلپایگان نیز این اقدامات صورت گرفته است.
به گفته جوکاری، در موارد دستاندازی به این حریمها، ابتدا اخطار ۲۰ روزه صادر میشود و در صورت اقدام نکردن متخلف، پرونده به مراجع قضائی ارجاع میشود.
وی افزود: در سال جاری، حدود ۱۱ هزار متر مربع از حریم رودخانههای اناربار، کهنرود، خشکرود و زرنجان در شهرستان گلپایگان آزادسازی شده است.
شناسایی ۴۰ نقطه پرخطر در برابر سیلاب
جوکاری درباره اقدامات پیشگیرانه در برابر سیلاب گفت: در سال گذشته، لایروبی بخشهایی از رودخانههای شهرستان انجام شد و در سال جاری نیز این روند ادامه خواهد داشت؛ همچنین، علائم هشدار و تابلوهای اطلاعرسانی در مسیر رودخانهها نصب شده و در صورت احتمال سیلاب، هشدارهای لازم به افراد منطقه داده میشود.
وی افزود: حدود ۴۰ نقطه پرخطر در شهرستان شناسایی شده است که بخشی از این نقاط به بخشداری، بنیاد مسکن و شهرداریها اعلام شده است. شهرداری نیز اقداماتی از جمله اجرای دیوارهای ساحلی در مناطق پرخطر انجام داده است.
نظر شما