خبرگزاری مهر، گروه استانها-محدثه جوان دلویی؛ آن سوی شهر برنامهای برای جوانی جمعیت با حضور مسئولان و مدیران تدارک دیده شده بود و این سوی شهر در محفلی کوچک در آستانه ماه زیبای رجب، دورهای مادرانهای شکل گرفته بود، آن هم از نوع مادرانی که با حمایتهای مرکز نفس از سقط جنین منصرف شدند و به فرزندشان حیات دوباره دادند.
مادران تک به تک با فرزندانشان به این محفل میآمدند و خوش و بش و احوال پرسی با هم و مسئولان مرکز نفس داشتند. این مراسم جشن و مولوی خوانی و مسابقه میان مادران شادی و خنده را روی لبهای مادران آورد. قسمت شورانگیز مراسم پرسش و پاسخ مادر جوان کشور و ۸ فرزند کشور با این مادران بود. زمان اندک بود اما خانم عبداللهی با صبوری به تمام سوالات و شبهات پاسخ دادند.
تغییر نگرشها در انصراف از سقط
او به ارتقای سطح خودآگاهی و توانمندی این گونه مادران اشاره و عنوان میکند: تغییر نگرش و باورها بسیار در ترویج فرهنگ فرزند آوری و پیشگیری از سقطهای خودخواسته نقش دارد.
وی تاکید میکند: متأسفانه بسیاری از مادران به دلایل مشکلات معیشتی که ناشی از نداشتن مهارتهای دینی و عدم آگاهی از سبک زندگی اسلامی و سبک اصلاح تغذیه است، به سقط جنین دست میزنند در حالی که نمیدانند هر فرزند طبق آنچه خداوند در قرآن کریم بارها اشاره کرده، روزی دارد و مادرها و پدرها از روزی و برکت فرزند دار شدن، به رزقهای مادی و معنوی میرسند.
وی با تاکید بر اینکه حمایت از زنان بدسرپرست و مادران باردار محروم استان، نیاز به کمک دستگاههای متولی دارد، میگوید: حمایت از این مادران نقش بسزایی در جوان ماندن استان و کشور دارد و باید برای ایران جوان تلاش کنیم.
گفتمان مادرانه
وی تاکید میکند: برگزاری چنین مراسمهایی نباید به ۱ ساعت و ۱ روز خلاصه شود و باید گفتمانهایی برای آگاه سازی این قشر از نوع مادرانه طراحی شود. نیاز داریم و از همه بانوان و مادران دلسوز خراسان شمالی میخواهیم برای توانمند سازی این گونه مادران پای کار باشند.
بی مهری مسئولان و انجام کارهای فرهنگی بزرگ
مدیر پویش مردمی فرشتگان سرزمین من خراسان شمالی، مجری برگزاری این جشن هم میگوید: این گروه مردمی از سال ۱۴۰۱ با هدف اصلی ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در کشور راه اندازی شد. امسال برنامههای این گروه با رویکرد ترویج فرهنگ فرزند آوری است.
مهدیه همت ادامه میدهد: این جشن باهدف تکریم از ۵۰ مادری است که سقط جنین منصرف شدند، برگزار شد.
وی با تاکید بر اینکه متأسفانه مسئولان خراسان شمالی از این گروه مردمی حمایت نمیکنند، تصریح میکند: تجلیل و تکریم از این گونه مادران نیاز به همکاری همه جانبه دستگاهها و نهادهای اجرایی دارد.
وی میافزاید: صرف برگزاری جشن تکریم برای این دسته از مادران کفایت نمیکند، باید راهکار حمایتهای معنوی و توانمندسازی آنان را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه اعضای این گروه مردمی متشکل از مادران چند فرزندی دغدغه مند استان است، تصریح میکند: رویکرد اصلی پویش فرشتگان سرزمین من ترویج عفاف و حجاب و آگاه سازی بانوان در امر حجاب است که در این زمینهها با بی مهری مسئولان استان مواجه شدیم و واقعاً دست خالی، کار فرهنگی برای بانوان استان انجام میدهیم.
وی میافزاید: برای همکاری بانوان دغدغه مند و فعال فرهنگی خراسان شمالی در پیامرسان ایتا، Reyhane_shou_Bojnord دست یاری دراز میکنیم.
مشکلات اقتصادی علت ۴۰ درصد سقطهای جنین
مسئول مرکز مردمی نفس خراسان شمالی، علت بیشتر سقطهای جنین در خراسان شمالی را ترس از فقر و مشکلات معیشتی عنوان و خاطر نشان میکند: در استان ما متأسفانه ۴۰ درصد دلایل سقط، مشکلات اقتصادی و نداشتن کار ثابت سرپرست خانواده، بعد اعتیاد سرپرست خانواده و مشکلات خانوادگی و عدم تفاهم بین زوجین است.
وی مهمترین چالش پیش روی مرکز نفس را حمایت بعد از تولد نوزادان میداند و تاکید میکند: حمایت از مادرانی که نفس دوباره به فرزندان شأن میدهند نیاز به همکاری ارگان و نهادهای دیگر دارد و مرکز نفس فقط ویزیت و درمان بارداری تا زایمان این مادران را انجام میدهد و بعد آن برای توانمند سازی این مادران و همسران شأن نیاز به کارهای بزرگ و اجرایی دارد.
جای خالی مسئولانی و مدیران کل امور بانوان استانداری و فرمانداری در چنین مراسمهایی بسیار خالی است. آنهایی که متولی امور بانوان استان هستند باید بیش از گذشته برای رفع غمبار محرومیت از چهره این مادران تلاش کنند.
نظر شما