به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سئوالات دانشجویان، انقلاب اسلامی ایران را از لحاظ اهداف و شعارهایی که مطرح میشد موفق ارزیابی کرد و گفت: استقلال در بعد سیاسی کاملا محقق شده و از لحاظ اقتصادی نیز با وجود کاستیها و کارشکنیهای دشمنان، موفقیتهای بسیاری کسب شده است.
وی پیشرفتهای علمی کشور را بعد دیگر از تحقق اهداف نظام عنوان کرد و گفت: همچنین در رسیدن به آزادی از قید استعمار و استبداد، نظام کاملا موفق عمل کرده است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سئوال دیگری؛ فقرزدایی را از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی ایران بیان کرد و افزود: از طریق ایجاد شغل، بالا بردن آگاهی و جذب سرمایههای مردم و فعال کردن بخش خصوصی میتوانیم تبعیضهای موجود در این حوزه را کم کنیم.
وی شکل گیری برنامههای پنج ساله، سیاستهای کلی اصل 44، سند چشمانداز بیست ساله کشور را دلایل مهم برای اهمیت برنامه ریزی در کشور عنوان کرد و گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان بازوی رهبری، به دنبال انطباق بیشتر لوایح و طرحها و آییننامههای قانونی با سند چشمانداز بیست ساله است و در این زمینه فعال عمل خواهد کرد.
هاشمی رفسنجانی توجه ویژه به جایگاه علم در اداره کشور، کاهش وابستگی دولت به نفت، کوچک تر کردن دولت، فعال کردن بخش خصوصی و تعامل صحیح خارجی را از ابعادی دانست که در تحقق اهداف چشم انداز بیست ساله کشور نقش بارزی ایفا میکند.
وی در پاسخ به سئوالی درباره عملکرد دولت سازندگی، شکلگیری این دولت پس از جنگ را در رشد و توسعه کشورمهم ارزیابی کرد و گفت: دولت سازندگی با اقدامات خود توانست بیکاری در جامعه را به نحو چشمگیری کاهش و از طریق جذب سرمایههای بخش خصوصی و افزایش تولید؛ ضریب جینی را به نفع اقشار آسیب پذیر کاهش و فاصله میان دو دهک پایین و دو دهک بالا را کاهش دهد.
هاشمی رفسنجانی تهیه دو لایحه مهم فقرزدایی و تأمین اجتماعی را نشان اهتمام دولت خود به اقشار آسیب پذیر جامعه عنوان کرد و گفت: دولت سازندگی از طریق کمک به شکل گیری توسعه پایدار به دنبال رفع مشکلات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جامعه بود.
وی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص نحوه عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی، این دانشگاه را در ابعاد مختلف موفق ارزیابی کرد و افزود: این دانشگاه توانست در جذب خیل عظیمی از جوانان جویای علم موفق عمل کرد و اکنون کمک بزرگی به رشد سطح آگاهیهای جامعه و توان علمی کشور نماید.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار به دانشجویان توصیه کرد به عنوان قشر فرهیخته جامعه سعی داشته باشند استدلال و منطق صحیح و تحقیق علمی را مبنا و ملاک خود در ارزیابیها قرار دهند تا بتوانند به رشد آگاهی اقشار مختلف جامعه کمک نمایند.
وی در پایان این سئوال را مطرح کرد که اگر دانشگاه آزاد اسلامی نبود حدود چهار میلیون فارغالتحصیل و دانشجو و صد هزار استاد و کارمند امروز چه وضعی داشتند؟
نظر شما