به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری پیرامون آزمون کارشناسان رسمی شورای عالی سال ۱۴۰۳ با حضور محمد حسین دادخواه رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری سراسر کشور ظهر امروز ۱۶ دی ماه ۱۴۰۳ برگزار شد.
دادخواه با اشاره به برگزاری آزمون در ٢٠ دی ماه ١۴٠٣ در خصوص نحوه برگزاری و مکانهای برگزاری آزمون گفت: متولی برگزاری آزمون سازمان سنجش است و سایر موارد دیگر توسط شورا انجام میشود.
دادخواه ادامه داد: استان تهران با ١۴ هزار و ۵١٣ نفر بیشترین استان متقاضی را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: آزمون این هفته پنج شنبه ٢٠ دی ماه ١٠۴٣ برگزار خواهد شد و کارت را متقاضیان میتوانند از فردا آماده کنند.
دادخواه ادامه داد: در آزمون امسال ۶۳ هزار و ۵۹۷ نفر در ۷۷ رشته کارشناسی ثبت نام کردند. بیشترین ثبت نام کنندگان در استانهای تهران تعداد ۱۴ هزار و ۵۱۳ نفر و فارس تعداد ۴۲۸۳ نفر و خراسان رضوی تعداد ۴۱۹۱ نفر و آذربایجان شرقی تعداد ۳۹۲۰ نفر و مازندران ۳۶۳۲ نفر و کمترین ثبت نام کنندگان در خراسان جنوبی با تعداد ۳۵۷ نفر و خراسان شمالی ۴۳۳ نفر و سمنان ۴۸۰ و ایلام ۵۴۸ و چهار محال بختیاری تعداد ۶۱۴ نفر بودند.
وی ادامه داد: بیشترین میزان ثبت نام به ترتیب با ۲۴ هزار و ۵۱۵ متقاضی در رشته راه و ساختمان، رشته حسابداری با ۵۵۲۱ متقاضی، رشته برق و ماشین آلات با ۴۱۹۲ متقاضی، رشته کشاورزی با ۳۶۱۳ متقاضی و رشته حقوق خانواده با ۲۸۶۲ متقاضی بود.
دادخواه افزود: کمترین میزان ثبتنام به ترتیب با ۸ متقاضی در رشته زبان فرانسه، ۱۲ متقاضی در رشته موسیقی، ۱۲ متقاضی در رشته مواد محترقه، ۱۲ متقاضی در رشته تالیفات و ۱۳ متقاضی در رشته زبان عربی بوده است.
رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری درباره وضعیت معیشت این کارشناسان و میانگین درآمدی آنها، گفت: آمار اطلاعاتی که در دست داریم وضعیت معیشتی مناسب نیست و در ۲ سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ متوسط درآمد ۶۲ درصد از کارشناسان رسمی دادگستری کمتر از ۲۰ میلیون تومان بوده است و در بعضی از رشتهها مانند کتابداری ممکن است حتی سالانه یک مورد هم کار به آنها ارجاع داده نشود.
رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری درباره ارجاعات پروندهها به کارشناسان گفت: بخشی از ارجاعات قضائی است که از طریق سامانه ثنا بدون دخالت کانونها و شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری توسط محاکم ابلاغ میشود اما برخی دیگر از ارجاعات غیر قضائی است که یا دستگاههای اجرایی مستقیم به کارشناسان مراجعه میکنند و با کانونها و شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری ارتباط ندارند همچنین بخشی از ارجاعات غیر قضائی مربوط به دستگاههای اجرایی، بانکها، شهرداریها از طریق سامانه ۲۰۲۰ ارجاع میشود.
دادخواه یادآور شد: آئیننامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاههای اجرایی در تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۲ از سوی دولت ابلاغ شد و مطابق با این آئیننامه مقرر شد تا همه ارجاعات کارشناسی از طریق سامانه سادانوین که به سامانه ۲۰۲۰ متصل میشود، ارجاع داده شود.
وی افزود: این آئیننامه پس از شش ماه از تاریخ ابلاغ یعنی از فروردین ماه باید اجرایی میشد که به دلایلی این مهم محقق نشد و از شهریور سامانه سادانوین به سامانه ۲۰۲۰ متصل شده است.
رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری با اشاره به ماده ۵ آئیننامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاههای اجرایی، گفت: مطابق این آئیننامه دولت مقرر کرد گزارشهای خارج از سامانه و فاقد کد یکتا اعتبار نداشته باشد.
دادخواه درباره میزان اعمال ماده ۴ تعرفه کارشناسی رسمی اظهار داشت: تعرفه دستمزد کارشناسان هر دو سال یکبار باید بهروزرسانی شود ولی سالهاست این اتفاق به صورت منظم صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: یک بار سال ۱۳۹۲، یک بار سال ۱۳۹۸ و یک بار هم در سال ۱۴۰۲ این تعرفه بازنگری و بهروزرسانی شده است اما در اعلام تعرفه سال ۱۴۰۲ رئیس قوه قضائیه تمهیدی اندیشیده شد که قابل تقدیر است.
رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری اضافه کرد: در ماده ۴ تعرفه، موضوع مهمی را در نظر گرفتند که بر اساس آن همه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلف هستند کارشناس را از محل وقوع موضوع کارشناسی انتخاب کنند.
وی توضیح داد: قبلاً عمده مسائل کارشناسی کشور از کارشناسان تهران انتخاب میشد چون دفاتر سازمانها و نهادها و پتروشیمیها در تهران واقع شده بودند و کارشناسان پروازی شکل گرفته بود. رئیس قوه قضائیه با درایت به این مسأله ورود کرد اما متأسفانه این موضوع رعایت نمیشود که هم کانون کارشناسان رسمی دادگستری و هم معاونت حقوقی قوه قضائیه لازمالاجرا بودن آن را بخشنامه کردهاند.
نظر شما