خبرگزاری مهر -گروه سیاست- هادی رضایی: چند روزی است که در مناطق مختلف کشورمان رزمایشهایی توسط نیروهای مسلح در حال برگزاری است و بنا بر اعلام مسئولان کشور، این رزمایشها بر اساس برنامههای از پیش مشخص شده تا پایان سال ادامه خواهد داشت. رزمایشها به عنوان یکی از ابزارهای کلیدی در ارتقای آمادگیهای دفاعی و نظامی کشورها شناخته میشوند و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز با برگزاری رزمایشهای متعدد، تلاش دارند تا توانمندیهای خود را در برابر تهدیدات مختلف افزایش دهند. در این گزارش به بررسی اهمیت برگزاری رزمایشها و تأثیر آنها بر آمادگیهای دفاعی نیروهای مسلح میپردازیم.
اهمیت برگزاری رزمایش
۱. آمادگی عملیاتی: برگزاری رزمایشها به نیروهای مسلح این امکان را میدهد تا در شرایط شبیهسازی شده به تمرین و آزمایش تاکتیکها، تجهیزات و استراتژیهای خود بپردازند. این امر موجب افزایش آمادگی عملیاتی و توان پاسخگویی سریع به تهدیدات میشود.
۲. ارزیابی و بهبود تجهیزات: رزمایشها فرصتی برای ارزیابی عملکرد تجهیزات نظامی فراهم میآورند. با شناسایی نقاط ضعف و قوت تجهیزات، نیروهای مسلح میتوانند برنامههای بهبود و نوسازی را تدوین کنند.
۳. تقویت همکاری بین نیروهای مختلف: برگزاری رزمایشهای مشترک بین نیروهای زمینی، هوایی و دریایی موجب تقویت هماهنگی و همکاری بین این نیروها میشود. این هماهنگی در زمان بحران و در هنگام مواجهه با تهدیدات خارجی بسیار حیاتی است.
۴. افزایش روحیه و انسجام: شرکت در رزمایشها به تقویت روحیه سربازان و پرسنل نظامی کمک میکند. احساس آمادگی و توانمندی در مواجهه با چالشها، انسجام و همبستگی بیشتری را در بین نیروها ایجاد میکند.
۵. نمایش قدرت بازدارندگی: برگزاری رزمایشها به عنوان یک ابزار دیپلماتیک نیز عمل میکند. نمایش توانمندیهای نظامی در سطح بینالمللی میتواند به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر تهدیدات خارجی عمل کند.
مهمترین هدف برگزاری رزمایش در نیروهای مسلح ارتقا قدرت بازدارندگی کشور و تغییر محاسبات اشتباه آنهاست. بازدارندگی ما نتیجه اقداماتی است که موجب شده ایران دیگربار مورد تهاجم قرار نگیرد. ایران بعد از پایان دفاع مقدس، بارها در معرض هجوم و یا تحمیل جنگی دیگر قرار گرفت اما به راستی چرا تهدیدات به منصه ظهور نرسید؟
راهبرد قوی بودن و ارتقای آمادگیهای دفاعی برای ممانعت از هجوم و تعرض به ایران اسلامی در طول ۴ دهه پس از انقلاب با تاکید رهبر انقلاب که فرماندهی نیروهای مسلح را بر عهده دارند توسط نیروهای نظامی کشورمان با اجرای صدها رزمایش در اقصی نقاط کشور در حال اجراست.
پیش از این فرمانده کل قوا فرموده بودند که «در راه افزایش قدرت بازدارندگی، پیش خواهیم رفت و آن را به کار خواهیم گرفت، برای اینکه دشمن به فکر تعرض نیافتد و بداند که اگر چنانچه تعرض کرد، ضربه محکمی خواهد خورد.»
از این رو نیروهای مسلح در طول سالهای گذشته بعد از پایان دوران دفاع مقدس رزمایشهای متعدی در نقاط مختلف برگزار کرده که نتایجی ملموس و قابل قبول در افزایش توان رزم ارتقای قدرت بازدارندگی و رفع تهدید داشته است.
آزمایش سلاحها و تجهیزات ساخت ایران از جمله شناورهای سطحی و زیر سطحی، موشکها، پهپادهای شناسایی، رزمی و انهدامی، جنگندهها، تانکها و همچنین تمرین روشهای جنگیدن متناسب با تهدیدات متعدد در نقاط مختلف کشور از جمله اقداماتی است که در رزمایشها مورد بهره برداری قرار گرفت و نقاط ضعف و قوت آن در مراکز مطالعاتی و دانشگاهی تجزیه و تحلیل شد و بر توان نظامی ایران افزود.
«مدیریت و فرماندهی صحنه رزمایشها در حالیکه انواع سلاحها و تجهیزات جنگیِ عملیاتی و راهبردیِ پروازی، دریایی و موشکی همزمان در حال اقدام مشترک هستند، محصول هزاران ساعت فکر و برنامهریزی با بهرهمندی از علم و فناوری و البته تجارب ارزنده سالهای دفاع مقدس است.» رصد دقیق جنگهای اخیر منطقه، شناخت دقیق سمت و سو و شکل تهدیدات و توجه به راهبرد دقیق قویشدن و قویماندن، از مهمترین دلایل طراحی و اجرای رزمایشهای متعدد راهبردی و کاربردی متناسب با نیازهای زمانی و مکانی و نوع تهدیدات در نقاط مختلف بوده است.
تقویت قدرت و آمادگی دفاعی
تقویت قدرت و آمادگی دفاعی یکی دیگر از اهداف مهم نیروهای مسلح در برگزاری رزمایش است و وجود نیروهای مسلح قدرتمند در ایجاد بازدارندگی با قوت در دستور کار نیروهای مسلح ایران قرار دارد. سرلشکر موسوی ۹ دی ماه در چهاردهمین جشنواره مالک اشتر (ع) ارتش ضمن بیان این مطلب گفته بود: مشاهده میکنیم که رژیم صهیونیستی با خوی تجاوزگری خویش به مردم بی دفاع غزه حمله میکند چون میداند که آنها از قدرت دفاعی لازم و نیروی نظامی محروم هستند؛ نیروهای مسلح مقتدر و پایبند به اصول، موجب ایجاد بازدارندگی و امنیت آفرین برای کشور خواهد شد و همه تلاشهای ما باید به این نقطه معطوف باشد که بتوانیم در روز واقعه آرامش و امنیت را برای مردم و کشور تأمین کنیم.
مقابله با تهدیدات
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران با توجه به تهدیدات متنوعی که ممکن است کشور را تحت تأثیر قرار دهند، برگزاری رزمایشها را در دستور کار خود قرار دادهاند. این تهدیدات شامل:
تهدیدات نظامی: از سوی کشورهای همسایه یا قدرتهای بزرگ.
تهدیدات تروریستی: که امنیت داخلی کشور را به خطر میاندازند.
تهدیدات سایبری: که در عصر دیجیتال اهمیت بیشتری یافتهاند.
برگزاری رزمایشها به نیروهای مسلح این امکان را میدهد تا توانایی خود را در مقابله با این تهدیدات افزایش دهند و استراتژیهای مؤثری برای مقابله با آنها تدوین کنند. به هر حال بازدارندگی، ثمره اصلی این رزمایشها در نقاط مختلف کشورمان است و نشان میدهد نیروهای مسلح ما به قدرت و توانایی دست یافتهاند که دشمنان آن به صراحت اذعان داشتند ایران را نباید دست کم گرفت، فقط کافی است مروری به بازتاب عملیات وعده صادق ۱ و ۲ را در رسانهها اروپایی و حتی صهیونیستی داشته باشید؛ در این صورت پی میبرید چه نگاهی به قدرت بازدارندگی ایران دارند. در روزهای آتی هم اخبار بیشتری از رزمایش نیروهای مسلح خواهید شنید.
نتیجهگیری
برگزاری رزمایشها یکی از ارکان اساسی در ارتقا آمادگیهای دفاعی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است. این رزمایشها نه تنها به تقویت توانمندیهای نظامی کمک میکنند، بلکه موجب افزایش روحیه، انسجام و هماهنگی بین نیروها نیز میشوند. با توجه به تهدیدات متنوع موجود، استمرار برگزاری این رزمایشها ضروری به نظر میرسد تا کشور بتواند از امنیت و تمامیت ارضی خود محافظت کند.
آغاز رزمایشهای دفاعی - تهاجمی نیروهای مسلح
اما خبر اصلی درباره «برگزاری رزمایش» از سوی دو فرمانده ارشد نیروهای مسلح رسانهای شد. ابتدا سرلشکر پاسدار غلامعلی رشید، فرمانده قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) در جلسه فرماندهان ارشد نیروهای مسلح با اعلام خبر برگزاری رزمایش دفاعی - تهاجمی نیروهای مسلح در روزهای آینده، گفت: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در روزها و هفتههای آینده رزمایشهای دفاعی و تهاجمی پرقدرتی را به اجرا میگذارند.
وی با بیان اینکه همواره در نیمه دوم سال به ویژه سه ماه پایانی، این رزمایشها به صورت عملیات مشترک توسط ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زمین، هوا و دریا انجام میشود، اضافه کرد: در روزهای آینده رزمایشهای پرقدرتی با استفاده از ابزار و تسلیحات دفاعی و تهاجمی برای مقابله با تهدیدهای دشمنان ملت ایران طرحریزی شده و اجرا میگردد.
این مقام ارشد نظامی یادآور شد: هر سال به صورت متوسط ۳۰ رزمایش بزرگ هدفگذاری و انجام میشود، که قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص) ضمن هدایت و راهبری رزمایشها بر حسن اجرای آن نظارت میکند.
پس از او و در ۸ دی ماه امیر عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که در اولین سالگرد شهادت سیدرضی موسوی از مستشاران نظامی ایران که در امامزاده صالح تهران برگزار شده بود، حضور یافت و در سخنانی با تاکید بر اینکه در جبهه سخت تکلیف ما روشن است و هر طور شده قدرت سازی میکنیم و آماده پاسخگویی به تهدیدات دشمنان را داریم، اعلام کرده بود: با برگزاری یک سلسله رزمایشهای نیروهای مسلح، قدرت دفاعی و تهاجمی نیروهای مسلح را خواهید دید.
آسمان، زمین و آبهای ایران دو ماه میزبان رزمایش ضد تروریستی است
فرمانده قرارگاه رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح، گفت: این رزمایشها در یک جدول زمانی و از امروز تا دو ماه دیگر در آسمان، زمین و دریاهای ایران برگزار خواهد شد.
سردار شادمانی فرمانده قرارگاه رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح با بیان اینکه رویکرد این رزمایشها امنیتی و مقابله با گروههای تروریستی است، گفت: این رزمایشها در یک جدول زمانی و از امروز تا دو ماه دیگر در آسمان، زمین و دریاهای ایران برگزار خواهد شد.
وی افزود: در این رزمایشها نیروهای برگزیده برای اجرای رزمایش پای کار خواهند آمد و شبکه فرماندهی نیروها تست میشود.
سردار شادمانی تاکید کرد: در همه این تمرینات از تجهیزات و روشهای نوین بهرهگیری میشود و این رزمایشها با هدف حفظ و ارتقا آمادگی نیروهای مسلح مطابق برنامههای تقویمی سالیانه انجام میشوند.
فرمانده قرارگاه رزمایشهای اقتدار نیروهای مسلح گفت: یگانهای نیروی زمینی ارتش در غرب و شرق کشور، یگانهای نیروی زمینی سپاه در غرب، جنوب غرب و جنوب کشور و دهها هزار بسیجی در سپاههای استانی در این رزمایشها در استانهای مختلف به تمرین مقابله با تروریسم خواهند پرداخت.
رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ نیرویزمینی سپاه
اما روز ۱۵ دی ماه دو خبر مهم در خروجی رسانهها منتشر شد. نخست برگزاری رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ نیرویزمینی سپاه بود. در این رزمایش که با حضور رستهها و واحدهای تخصصی نیروی زمینی سپاه در منطقه غرب کشور اجرا خواهد شد، سناریوهای عملیات واکنش سریع نیز اجرا میشود که انتقال سریع نیرو و تجهیزات به منطقه رزمایش یکی از بخشهای این نوع عملیات است.
مرحله اول این بخش از رزمایش توسط تیپ میرزا کوچکخان نیروی زمینی سپاه پاسداران اجرا شد و مراحل بعدی آن در منطقه غرب کشور در حال برگزاری است. در این رزمایش که با حضور رستهها و واحدهای تخصصی نیروی زمینی سپاه در منطقه غرب کشور اجرا خواهد شد، سناریوهای عملیات واکنش سریع نیز اجرا میشود که انتقال سریع نیرو و تجهیزات به منطقه رزمایش یکی از بخشهای این نوع عملیات است که در مرحله اول رزمایش توسط تیپ میرزا کوچک خان اجرا شد و مراحل مختلف آن تا روز پنج شنبه در غرب کشور ادامه خواهد داشت.
استقرار بیمارستان سیار نیروی زمینی سپاه در منطقه عمومی رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۹
بیمارستان تخصصی امام حسین علیهالسلام نیروی زمینی سپاه از تاریخ چهاردهم دی ماه در منطقه عمومی ازگله مستقر شده است.
این بیمارستان به منظور پشتیبانی از رزمایش شهید شوهانی نیروی زمینی سپاه و همچنین ارائه خدمات درمانی به مردم منطقه غرب کشور راهاندازی شده است. بیمارستان سیار امام حسین (ع) دارای بخشهای مختلفی همچون بخش پذیرش، اورژانس، خواهران و برادران، تصویربرداری و کاردیوگرافی، آزمایشگاه، اتاق عمل، آی سی یو، تختهای ویژه مراقبت، جراحی اطفال، زنان و زایمان، بیهوشی، گوش و حلق و بینی، ارتوپدی، کلیه و مجاری ادراری، داروخانه و … میباشد.
این بیمارستان دارای ۹۰ نفر کادر تخصصی و پشتیبانی میباشد که از تاریخ شانزدهم دی ماه شروع به کار کرده و جهت خدمت رسانی با بهداشت و درمان منطقه هماهنگ شده است.
آغاز مرحله نخست رزمایش مشترک پدافند هوایی اقتدار ۱۴۰۳ در مرکز هستهای نطنز
مرحله نخست رزمایش مشترک اقتدار در حلقه پدافند هوایی مرکز هستهای نطنز با دستور امیر سرتیپ «قادر رحیمزاده» فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص) نیز از صبح امروز سه شنبه آغاز شد.
در این مرحله از رزمایش، یگانهای پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاهِ پاسداران، برای دفاع نقطهای از سایت هستهای شهید احمدیروشن، با انبوهی از تهدیدات هوایی در شرایط سخت جنگالی، دفاع همهجانبه را انجام میدهند.
رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم ۱۹ دریایی در خلیج فارس
اما این رزمایشها همانگونه که گفتیم تا پایان سال ادامه خواهد داشت و بر اساس اعلام سردار نائینی سخنگوی سپاه از روز ۲۹ دیماه تا ۴ بهمن ماه رزمایش بزرگ اقتدار پیامبر اعظم ۱۹ دریایی در خلیج فارس انجام خواهد شد. همچنین رزمایش کنترل تردد هوشمند تنگه هرمز با حضور بیش از ۳۰۰ شناور نظامی و رزم پهپادی در محدوده تنگه هرمز در ۲۲ دی ماه توسط مناطق یکم، پنجم و پایگاه جاسک انجام خواهد شد.
برگزاری رژه دریایی یکی دیگر از مراحل رزمایش دریایی سپاه است و بر همین اساس بزرگترین رژه دریایی با حضور بیش از ۲۰۰۰ فروند شناور نظامی و مردمی در تنگه هرمز به عنوان بخش دیگری از رزمایش اقتدار پیامبراعظم (ص )۱۹ در ۸ بهمن ماه توسط مناطق دو، سه و چهار نیروی دریایی سپاه برگزار خواهد گردید.
الحاق ناو پهپادبر شهید بهمن باقری
بخش دیگر رزمایش دریایی سپاه الحاق ناو پهپادبر شهید بهمن باقری یکی از مهمترین پروژههای قدرت ساز نیروی دریایی سپاه و الحاق ناو شهید رئیسعلی دلواری خواهد بود.
ناو اقیانوسپیمای سردار شهید بهمن باقری قابلیت دریانوردی در اقیانوسها تا برد ۲۲ هزار مایل دریایی و قابلیت نشست و برخاست جنگندههای بدون سرنشین و حمل و بکارگیری انواع بالگرد با باند پرواز با طول ۱۸۰ متر را دارد. این ناو قابلیت به آب اندازی و آبگیری شناورهای موشکانداز سبک مجهز به موشکهای کروز برد متوسط و بلند را دارا میباشد. قدرت دریامانی و عملیاتی تا فورس ۹ و مجهز به سامانههای پدافندی برد کوتاه و متوسط میباشد.
ناو شهید رئیسعلی دلواری چهارمین فروند از ناوهای کلاس شهید سلیمانی نیروی دریایی سپاه میباشد که همزمان با رزمایشهای اقتدار پیامبر اعظم (ص )۱۹ نیروی دریایی سپاه رونمایی خواهد شد. این ناو کاملاً ایرانی مجهز به سامانههای موشکی برد کوتاه و متوسط، سامانه پدافندی برد متوسط و بلند، با قابلیت حمل بالگرد، شناساگریز، با سرعت ۳۲ نات، طراحی منحصر به فرد با بدنه آلومینیومی میباشد. همچنین قابلیت به آب اندازی و آبگیری ۳ فروند شناور موشکانداز سبک را دارد.
همچنین نیروی دریای سپاه در رزمایش مرکب اتحاد در دهه اول اسفند ماه با نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس شرکت خواهد داشت. دو رزمایش پایگاهی اقتدار پیامبر اعظم (ص )۱۹ نیروی دریایی سپاه در ۸ و ۱۶ بهمن ماه همزمان با بسیج دریایی در دو پایگاه جاسک و جاه بهار برگزار خواهد شد.
رزمایش مشترک پهپادی نیروی زمینی و هوا فضای سپاه
نیروی زمینی سپاه رزمایش دفاعی امنیتی، اقتدار پیامبر اعظم (ص )۱۹ خود را در استانهای کرمانشاه و خوزستان توسط دو قرارگاه نجف و کربلا اجرا خواهد کرد.
همزمان با رزمایش دفاعی امنیتی، رزمایش مشترک پهپادی نیروی زمینی و هوا فضای سپاه در منطقه سرزمینی دو قرارگاه نجف و کربلا برگزار خواهد شد. نخستین مرحله از رزمایش بزرگ یگانهای نیروی زمینی سپاه در جغرافیای عملیاتی قرارگاه نجف اشرف در استان کرمانشاه با اردو کشی نظامی آغاز شده است. نیروی زمینی سپاه توانمندی ارتقا یافته خود را مبتنی بر تجارب و دستاوردهای نوین با بهرهگیری از نیرو، ادوات، تسلیحات و تجهیزات به روز رسانی شده، در فاز نخست رزمایش بزرگ پیامبر اعظم (ص) ۱۹ در قرارگاه نجف اشرف و کربلا عملیاتی میکند.
در این مرحله بخشهایی از قوای رزمی و دفاعی قرارگاههای نجف و کربلا در رستههای گوناگون با مشارکت بخشی از تیپهای نیروی مخصوص و نیروهای مردمی و بومی، به صورت ترکیبی و همافزا به اجرای عملیات علیه گروههای تروریستی خواهند داشت.
این رزمایش با تمرکز بر انتقال هوایی نیروهای مخصوص و تجهیزات در کمترین زمان ممکن در منطقه هدف و تاکید بر واکنش سریع و حداکثری طراحی و با موفقیت عملیاتی گردید. از مهمترین ویژگیهای این رزمایش در مقایسه با رزمایشهای پیشین، اجرای همافزا و ترکیبی عملیات انهدام علیه منطقه تهدید و عناصر و مواضع تروریستها، اجرای عملیات پیشدستانه تهاجمی و عملیات واقعی با مشارکت یگانهای رزم محمول، خودکافی و غیر ثابت بود.
برای نخستین بار در تجربه قدرت رزم زمینی، رستههای گوناگون در عین حفظ سازمان و ساختار، از گردانهای رزم زمینی در یک عملیات شبیه سازی شده واقعی پشتیبانی کردند. یکی از اضلاع مهم و اساسی امنیت، بومی سازی امنیت و مشارکت نیروهای بومی و مردمی بر پایه راهبرد امنیت مردم پایه است؛ بر همین اساس شاهد ستونکشی اقتدارآمیز بیش از یک هزار نفر از نیروهای بومی و محلی با تجهیزات و خودروهای تاکتیکی و مشارکت مؤثر و فعال آنان در قالب گردان امام حسین (ع) در این رزمایش بودیم.
از دیگر ویژگیهای این رزمایش نیروی زمینی سپاه، عملیات ویژه سامانههای جنگالی با بکارگیری دستاوردهای نوین بر علیه ارتباطات تاکتیکی گروهکهای تروریستی، عملیات شناسایی پهپادها در شعاع مرز و فرامرز، نفوذ و عملیات تاخت روی تیمهای ترور و تهدید برونمرزی، انهدام تیمهای تقویتی و پشتیبان دشمن توسط پهپادهای رزمی و پرسه زن و همچنین هوانیروز و هم افزایی در استحکام مواضع دفاعی بود.
مراحل عملیاتی، اقدام و پیشروی در این رزمایش کاملاً مبتنی بر اشراف اطلاعاتی و شناسایی هوایی و زمینی طراحی و اجرا شد و اجرای آتش ادواتی و عملیات تخریب و انفجارات، عملیات تیپهای نیروی مخصوص با حجم آتش زیاد و ترکیبی به پشتوانه تجارب گذشته و دستاوردهای نوین به صورتی واقعی و میدانی اجرا و مورد ارزیابی قرار گرفت.
به موازات بخش عملیاتی این رزمایش، بهداری رزمی نیروی زمینی سپاه در مناطق مرزی اقدام به برپایی بیمارستان سیار و صحرایی نمود و در بخشهای گوناگون، پذیرای صدها نفر از مردم منطقه برای خدمات مردمیاری، درمانی و بهداشتی به صورت رایگان بود. همزمان، واحدهای مهندسی نیروی زمینی سپاه نیز در فاز مردم یاری، عملیات ترمیم و بازسازی بخشی از معابر و راههای روستایی و شهری در جغرافیای مأموریتی قرارگاهها را اجرا خواهند کرد.
همه یگانها و واحدهای شرکت کننده اعم از تکاوری، تیپ مخصوص، مردمی و بومی، یگانههای پهپادی اعم از شناسایی و رزمی، هوانیروز، جنگال، زرهی، توپخانه، ادوات و ریز پرندهها و… با رویکرد محمول، غیر ثابت، خود کافی و در عین حال واکنش سریع عمل کردند و هر یگان متناسب با مأموریت، نقش خود را در شکلگیری فرایند عملیات همافزا و ترکیبی به خوبی دنبال خواهد کرد.
رزمایش بزرگ بسیج
برگزاری رزمایش مردمی بخش دیگری از مجموعه رزمایشهای نیروهای مسلح کشورمان است. بر همین اساس مجموعه رزمایشهای چند صد هزار نفری اقتدار بسیجیان در استانهای تهران، تهران بزرگ، کرمان، فارس، قم، کرمانشاه در هفتههای آینده برگزار میشود.
رزمایش ۱۱۰ هزار نفری با حضور اقشار مختلف جامعه در تهران بزرگ در روز جمعه ۲۱ دی ماه برگزار خواهد شد. در تهران اعلام آمادگی همهجانبه بسیجیان پایتخت برای مقابله با هر تهدید است. این رزمایش با حضور بسیجیان پایتخت، جهادگران، اعضای گردانهای امام حسین (ع)، گردان بیتالمقدس، گردان امام علی (ع) و همچنین گردانهای فاتحین و اقشار مختلف مردم در روز جمعه ۲۱ دیماه برگزار میشود.
این رزمایش، یک رزمایش فرهنگی-رزمی محسوب میشود و پیام آمادگی همهجانبه بسیجیان برای مقابله با هر تهدید است.
برگزاری رزمایش بزرگ بسیجیان یک پیام مهم دیگر هم برای دشمنان انقلاب اسلامی دارد و آن اینکه متوجه این خروش و جوشش مردمی در ایران باشند؛ چرا که حضور جوانان و نوجوانان در این رزمایش برای اعلام آمادگی و قدرتنمایی توان بسیج در عرصههای مختلف است. در نهایت رزمایش امنیت محله محور اقتدار به صورت سراسری توسط بسیج استانها برگزار خواهد شد.
نظر شما