خبرگزاری مهر -گروه استانها: این روزها راه اندازی میدان میوه و تره بار یکی از نیازهای اساسی هر شهر و استان است؛ زیرا میدانهای میوه و تره بار با تأثیرات مثبت و گسترده خود بر جامعه و اقتصاد محلی، یکی از اجزای مهم بازارهای محلی و ملی به شمار میروند و همواره نقش زیادی در اقتصاد، جامعه و تغذیه مردم بر عهده دارند.
از جمله مزیتهای راهاندازی چنین بازارهایی در جامعه میتوان به کاهش ضایعات مواد غذایی، حفظ محیط زیست، بهبود کیفیت زندگی مردم، ایجاد فرصتهای شغلی، حمایت از کشاورزان، تأمین محصولات تازه و با کیفیت، کاهش هزینهها، توسعه اقتصاد محلی و مدیریت پسماندها اشاره کرد.
همانطور که گفته شده احداث مرکز فروش محصولات کشاورزی اهمیت ویژه ای دارد، با این حال استان ایلام جز معدود استانهایی در کشور است که از میدان میوه و تره بار برخوردار نیست؛ این موضوع نیز پیامدهای منفی بسیاری همچون ایجاد نقص در زنجیره تأمین مواد غذایی، ورود دلالان به بازار، به تاراج رفتن دسترنج کشاورزان، تجمع خودروهای دوره گرد، افزایش ضایعات مواد غذایی و کاهش فرصتهای بازیافت به همراه داشته است.
نقش اساسی میادین میوه و تره بار در ایلام
محسن سلمانژاد کارشناس کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه احداث میدانهای میوه و تره بار به عنوان مرکزی برای فروش محصولات از ضرورت بالایی برخوردار است، اظهار داشت: میدانهای میوه و تره بار نقش اساسی در کنترل قیمت محصولات کشاورزی و جلوگیری از افزایش قیمت اقلام خوراکی دارند، زیرا با حذف واسطهها و کاهش هزینههای انتقال محصولات، کشاورزان میتوانند قیمت محصولات متنوع و با کیفیت خود را برای مشتریان کاهش دهند.
وی افزود: این بازارها میتوانند با ایجاد فرصتهای شغلی برای فروشندگان، حمل و نقلکنندگان و کارگران خدماتی، قدم ارزشمندی در راستای اشتغالزایی و رونق اقتصادی در استان بردارند.
سلمانژاد گفت: همچنین راه اندازی بازارهای میوه و تره بار میتواند به افزایش تعاملات اجتماعی و فرهنگی، ترویج روشهای کشاورزی پایدار، افزایش آگاهی عمومی در مورد محصولات کشاورزی، تأمین تنوع محصولات و بهبود وضعیت بهداشتی کمک کند.
مشکلات ناشی از نبود میدان میوه و تره بار در ایلام
وی اضافه کرد: متأسفانه نبود میدان میوه و تره بار در استان ایلام به علت عدم برخورداری از زیرساختهای مناسب و کمبود حمایتهای دولتی مشکلات بسیاری برای مردم استان به همراه داشته است.
این کارشناس با اشاره به اینکه احداث میدان میوه و تره بار یکی از مطالبات و حقوق اصلی مردم استان ایلام است، بیان کرد: برای بهبود و توسعه میدانهای میوه و تره بار، میتوان از راهکارهایی مانند بهبود زیرساختها، ارائه آموزشهای مربوط به بازاریابی و مدیریت کسب و کار، حمایتهای مالی و تسهیلات دولتی، و ایجاد فضای رقابتی سالم استفاده کرد.
افتتاح میدان تره بار ایلام در سال آینده
افشین مظفری شهردار ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: میدان میوه و تره بار یا بازار میوه و سبزیجات، محلی است که در آن کشاورزان میتوانند محصولات تازه خود را مستقیماً به فروش برسانند؛ این بازارها ویژگیهای مثبت زیادی دارند که موجب شده در بسیاری از نقاط دنیا وجود داشته باشند.
وی افزود: با وجود مزایا و تأثیرات مثبت، در تلاشیم عملیات احداث پروژه میدان مرکزی میوه و ترهبار شهر ایلام با ۱۶۰ غرفه و اعتبار ۴۴۰ میلیارد تومان پس از سالها معطلی تا سال آینده به مرحله بهره برداری و افتتاح برسد.
شهردار ایلام تصریح کرد: مراحل زیرساخت پروژه از جمله تسطیح و خاکبرداری، فونداسیون و همچنین عملیات لولهگذاری مسیلها جهت هدایت آبهای سطحی تقریباً انجام گرفته و راه دسترسی آن نیز تعبیه شده است.
وی گفت: امید داریم به زودی با تلاشهای شهرداری و سایر دستگاههای اجرایی، این میدان بزرگ که در منتهی الیه سمت راست میدان قرآن در مسیر جاده ایلام _ مهران واقع است و بازار میوه و ترهبار شهر ایلام را بهصورت متمرکز سامان میدهد، تکمیل گردد.
با در نظر گرفتن اینکه میادین میوه و تره بار پیامدهای مثبتی از قبیل رونق اقتصادی، اشتغال زایی، نظم دهی در عرصه فروش محصولات کشاورزی و فراهم نمودن بسترهای لازم برای سرمایهگذاری به همراه دارند، احداث آنان در استان ایلام ضرورت بالایی دارد و باید مورد توجه مسئولان مربوطه قرار گیرد.
نظر شما