۲۳ دی ۱۴۰۳، ۱۹:۰۲

ناترازی سوخت مایع با افزایش تولید حل نمی‌شود

ناترازی سوخت مایع با افزایش تولید حل نمی‌شود

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ضمن تاکید بر ضرورت متنوع‌سازی سبد سوخت گفت: با افزایش تولید، مشکل ناترازی در سوخت مایع حل نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدصادق عظیمی‌فر مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه سطح ذخایر سوخت مایع در ابتدای دولت چهاردهم در سطح مطلوبی نبود و از همین رو در کوتاه‌مدت افزایش تولید برای افزایش سطح ذخایر را در دستور کار قرار دادیم، اظهار کرد: با همکاری خوبی که بین شرکت ملی نفت با شرکت ملی پالایش و پخش وجود داشت، این هدف محقق شد.

وی ادامه داد: در دولت چهاردهم با چند طرح پالایشی مانند طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز، واحد هیدروکراکر پالایشگاه آبادان و اصلاحات فرایندی در پالایشگاه‌ها، ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین و ۱۱ میلیون لیتر به تولید نفت‌گاز کشور افزوده شد.

افزایش ۱۱ درصدی تولید بنزین و نفت‌گاز یورو ۴ و ۵

معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه این افزایش تولید توأمان با افزایش کیفیت بوده است، گفت: برخلاف اقدام‌هایی که در گذشته در این حوزه انجام می‌شد که با افزایش کمیت، شاهد کاهش کیفیت بودیم، خوشبختانه در این دولت با وجود افزایش تولید، در مؤلفه‌های بنزین و نفت‌گاز توانستیم افزایش کیفیت را نسبت به ابتدای دولت چهاردهم به ثبت برسانیم تا آنجا که در مقایسه با پنج ماهه ابتدای امسال، ۱۱ درصد تولید بنزین و نفت‌گاز یورو ۴ و ۵ افزایش یافته است.

عظیمی‌فر با بیان اینکه ذخایر سوخت مایع نیروگاهی در ابتدای دولت کم بود و باید بر تحویل هرچه بیشتر فرآورده در نیروگاه‌ها تمرکز می‌کردیم، افزود: با اقدام‌های انجام‌شده، نسبت به سال گذشته تحویل فرآورده مایع به نیروگاه‌ها در چهار ماه گذشته ۵۰ درصد بیشتر شد.

وی با بیان اینکه تحقق این اهداف افزون بر افزایش تولید در پالایشگاه‌ها به پشتوانه بهره‌برداری از خطوط جدید و توسعه ناوگان و حمایت وزیر نفت انجام شد، ادامه داد: در تولید و زیرساخت‌های انتقال، توجه بر این است که تا پایان دولت، اهداف برنامه هفتم توسعه را محقق کنیم و به ظرفیت تولید روزانه ۱۳۰ میلیون لیتر بنزین و همین مقدار نفت‌گاز برسیم.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه تا پایان امسال یک هزار کیلومتر به طول خطوط انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی کشور اضافه خواهد شد، بیان کرد: یکی از این طرح‌ها، ۴۶۰ کیلومتر خط لوله انتقال فرآورده بندرعباس - رفسنجان است. همچنین خط لوله انتقال سبز آب - ری، خط لوله انتقال فرآورده تبریز - خوی - ارومیه و خط لوله انتقال خوراک پالایشگاه بندرعباس ازجمله طرح‌هایی هستند که تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسند.

کاهش مصرف سی‌ان‌جی

عظیمی‌فر با تأکید بر اینکه با افزایش تولید نمی‌توان مشکل ناترازی سوخت مایع را برطرف کرد، افزود: بنابراین در بخش مصرف هم چند اقدام اساسی در دست پیگیری است و به مرور زمان نتایج آن ارائه می‌شود. در این زمینه، موضوع نخست متنوع‌سازی سبد سوخت است، زیرا یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین در این سال‌ها کاهش مصرف سوخت‌های جایگزین مانند سی‌ان‌جی بوده است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه سال گذشته میانگین مصرف سی‌ان‌جی در کشور روزانه ۲۲ میلیون مترمکعب بوده که این رقم امسال به ۱۸ میلیون متر مکعب در روز رسیده است، تأکید کرد: در واقع ۴ میلیون لیتر از مصرف بنزین کشور که امسال افزایش داشته ناشی از کاهش مصرف سی‌ان‌جی بوده است. بنابراین باید سوخت‌های جایگزین مانند سی‌ان‌جی و ال‌پی‌جی را توسعه دهیم و زیرساخت‌های آن را نیز فراهم کرده‌ایم.

عظیمی‌فر با تأکید بر اینکه مبارزه با قاچاق سوخت یکی از دغدغه‌های رئیس‌جمهوری است، افزود: در موضوع قاچاق سوخت، با همکاری ستاد مبارزه با قاچاق مجموعه‌ای از طرح‌ها را نهایی کردیم که به‌زودی ارائه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه، تمرکز بر هوشمندسازی و راه‌اندازی سیستم‌های اندازه‌گیری است، خاطرنشان: برآورد این است که بخش عمده‌ای از قاچاق را که در حوزه انتقال و توزیع و مصرف انجام می‌شود می‌توان با هوشمندسازی و استفاده از ابزارهای نوین مدیریت کرد تا قاچاق کاهش یابد

کد خبر 6345171

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمد IR ۰۷:۴۵ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      8 8
      جناب عظیمی شما باید اول در نفت کار آموزی کنید حالا یکی خواسته در جایی بنشینی که برات خیلی زود است مهم نیست اظهار نظر نکن. ناترازی انرژی با تولید حل می‌شود.
    • IR ۱۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۴
      7 3
      در اظهارات این جوان تناقض وجود دارد. اگر ذخیره سازی سوخت‌ مایع در ابتدای دولت چهاردهم در سطح مطلوبی نبوده یعنی مقصر دولت قبل، اما بهره‌برداری از چند طرح پالایشی مانند طرح ایزومریزاسیون پالایشگاه شیراز، واحد هیدروکراکر پالایشگاه آبادان و اصلاحات فرایندی در پالایشگاه‌ها که موجب افزایش ۱۰ میلیون لیتر به تولید بنزین و ۱۱ میلیون لیتر به تولید نفت‌گاز کشور شده در کدام دولت انجام شده است. این جوان بی‌تجربه باید بداند ذخیره سازی سوخت مایع نیروگاهها به تدریج از مردادماه آغاز و ادامه می‌یابد.
    • شاهرخ IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۸
      0 0
      چرا نمیگید سالانه دو میلیون خودرو بی کیفیت توسط سایپا و ایران‌خودرو با مصرف سوخت دو برابر مصرف جهانی و قیمت ده برابر قیمت جهانی وارد بازار میشه ...