خبرگزاری مهر - گروه استانها: اعتکاف زیباترین خلوتی است که بندگان با خدای متعال دارند و این روز بزرگ فرصتی است تا بندگان پاک خدا کوله بار عشق را ببندند و به سفری راهی شوند که پایان آن سبک بالی است.
امسال نیز طبق سنوات گذشته مراسم معنوی اعتکاف در مساجد کردستان از سحرگاه ۱۳ رجب آغاز میشود و پس از سه روز بندگی و همزمان با اذان مغرب به پایان میرسد.
آنچه که در میان معتکفان بیش از پیش به چشم میآید و اهمیت دارد حضور دهه هشتادی و دهه نودیهایی است که آمدهاند با خدای خود خلوت کنند و دستی به آسمان بگشایند و از رب طلب حاجت کنند.
کردستان در این روزها حس و حال دیگری دارد و عطر خوش یا رب یا رب در کوی و برزن های این دیار شنیده میشود و چه زیباست این سفری که با معرفت آغاز شده است.
مشارکت ۱۲۰ دانشجو در اعتکاف امسال
معاون فرهنگی دفتر نهاد رهبری دانشگاه کردستان با اشاره به برپایی اعتکاف دانشجویی در مسجد دانشگاه کردستان اظهار کرد: امسال ۱۲۰ دانشجو در مراسم معنوی اعتکاف حضور دارند.
حجتالاسلام صادق امینی افزود: از این تعداد ۷۰ نفر را خواهران و ۴۰ نفر را برادران دانشگاهی تشکیل میدهد.
وی برگزاری محفل انس با قرآن کریم، برگزاری حلقههای بصیرتی، پخش فیلم و نقد و بررسی آن با کمک دانشجویان معتکف را از جمله برنامههای ایام اعتکاف اعلام کرد.
وی یادآور شد: شبی با شهدا، مدیحه سرایی و یادگیری شش سوره قرآن کریم نیز از برنامههای دیگر پیش بینی شده برای اعتکاف دانشگاهیان است.
معاون فرهنگی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه کردستان تصریح کرد: داشتن پیوست علنی از ضروریات برگزاری اعتکاف دانشجویی است و این آئین معنوی منجر به پیوند علم و دین میشود.
اعتکاف عامل تحولات روحی و معنوی در افراد
زهرا از بانوان دانشجوی کردستانی است که برای ثبت نام مراسم معنوی اعتکاف امسال ثبت نام کرده است، وی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اعتکاف موجب تحولات روحی و معنوی در افراد و در جامعه میشود و احساس آرامش را به معتکف منتقل میکند.
وی خاطر نشان کرد: امسال دومین سالی است که در مراسم معنوی اعتکاف شرکت دارد، اذعان کرد: عبادت و راز و نیاز با خدا بستری برای قرب الی الله و پاک شدن گناهان انسان است و این مهم در مراسم معنوی اعتکاف اتفاق میافتد.
وی یادآور شد: باید جوانان با حضور در این مراسم معنوی سه روز دوری از زرق و برقهای دنیوی را تجربه کنند و از خود فردی جدید با آرامش و احساس سبکی بسازند تا حس بهتری از زندگی داشته باشند.
اعتکاف موجب تحولات روحی و معنوی در افراد و در جامعه میشود و احساس آرامش را به معتکف منتقل میکند این دانشجوی دانشگاه کردستان ابراز امیدواری کرد امسال بتواند بهترین بهره را از مراسم معنوی اعتکاف ببرد و توشهای برای آخرت خود بیندوزد.
اعتکاف فرصت برای تحکیم ارتباط با پروردگار است
مریم از دانشآموزان سنندجی است وی هم در مراسم معنوی اعتکاف شرکت کرده و از این شرکت ابراز شادمانی دارد و در گفتوگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: اعتکاف فرصتی است تا در زیر سقف مسجد از سفره الهی توشهای جمع کنیم و رابطه خود را با خداوند متعال تحکیم ببخشیم.
وی خاطر نشان کرد: قطعاً انس با قرآن، مسجد و پروردگار متعال میتواند از افراد معتکف اشخاصی متدین و مؤمن بسازد که دچار هیچ لغزش و انحرافی در خلاف ارزشهای دینی و اسلامی نشوند.
وی اذعان کرد: وسایل خود را برای شرکت در این مراسم معنوی آماده کردهام اما فکر میکنم بهترین چیزی که باید همراه خود به این آئین معنوی بی رم داشتن قلبی آکنده از نام و یاد خدا و به دور از مادیات است.
لزوم همراه داشتن وسایل شخصی توسط معتکف
یکی از فعالان اعتکاف استان کردستان نیز در خصوص برگزاری مراسم اعتکاف و وسایل مورد نیاز یک معتکف اظهار کرد: وسایل شخصی مانند مسواک، خمیردندان، حوله، لباس مناسب، ملحفه، بالش، پتو، دفترچه بیمه و کارت شناسایی عکسدار از جمله وسایلی است که باید همراه معتکف باشد.
ناصر معماری مُهر، تسبیح، قرآن، مفاتیح، چادر نماز را نیز از جمله وسایل عبادی مورد نیاز یک معتکف در ورود به آئین معنوی اعتکاف اعلام کرد.
وی اضافه کرد: همراه داشتن تلفن همراه در حالت بی صدا و صرفاً برای تماسهای ضروری مجاز است و اگر فرد معتکف دارای بیماری خاصی است باید مسئولان اعتکاف را در جریان قرار دهد.
معماری خاطر نشان کرد: سحری، افطاری برای هر سه روز اعتکاف تدارک دیده شده و همراه آوردن غذا از بیرون ممنوع است.
آری این فرصتی سه روزه است که برای مسلمانان ایجاد شده تا از دل تنگیهای خود با خدای متعال بگویند و با دلی شکسته دست بر آسمان حق بلند کنند و نوای یا رب را سر بدهند و طلب مغفرت کنند و حاجتهای خود را بطلبند آری امروز مساجد کردستان آغوش خود را به سوی معتکفان گشوده است تا از میهمانان خود پذیرایی به عمل آورد.
نظر شما