به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی دلاوری ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در ۹ ماهه سال جاری، ۴۰ بیمار مبتلا به تب مالت در منطقه تحت پوشش دانشگاه شناسایی و درمان شده است.
وی ابراز کرد: از این تعداد ۲۸ مورد در شهرستان کاشان و ۱۲ مورد در شهرستان آران و بیدگل تشخیص داده شدهاند که این آمار نشاندهنده کاهش چهار موردی نسبت به مدت مشابه سال قبل است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان بیان کرد: بررسیها نشان میدهد که ۸۸ درصد این افراد سابقه مصرف لبنیات غیر پاستوریزه (محلی) داشتهاند.
وی افزود: با توجه به اینکه مهمترین راه انتقال تب مالت، مصرف لبنیات غیر پاستوریزه است، از تمامی شهروندان تقاضا میشود از مصرف مواد لبنی غیر پاستوریزه مانند پنیر محلی، سرشیر، بستنی سنتی و شیرهای غیر پاستوریزه خودداری کنند.
دلاوری همچنین تأکید کرد: ضروری است شیر از ایستگاههای عرضه شیر دارای مجوز تهیه و قبل از مصرف حتماً به مدت سه الی پنج دقیقه جوشانده شود.
وی گفت: به دامداران و قصابها نیز توصیه میشود که در نظر داشته باشند که تب مالت، یک بیماری شغلی نیز محسوب میشود و لازم است دامداران و قصابها، رعایت کلیه احتیاطهای لازم را در زمان تماس با دام داشته باشند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان در پایان گفت: تب مالت که به بیماری هزار چهره معروف است، میتواند علائمی از قبیل تب، تعریق، درد مفاصل و عضلات، ضعف و خستگی را در فرد بیمار بروز دهد و لذا توجه به نکات بهداشتی و مصرف لبنیات پاستوریزه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نظر شما