به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیدپرس، دولت بایدن قانون جدیدی برای محدودیت صادرات تراشه های رایانشی پیشرفته که برای توسعه هوش مصنوعی به کار می روند، ارائه کرده است. این اقدام تلاشی برای از بین بردن نگرانی های امنیت ملی آمریکا درباره فناوری با منافع اقتصادی برای تولید کنندگان و کشورهای دیگر است.
اما قانون پیشنهادی رئیس جمهور آمریکا نگرانی هایی میان مدیران ارشد اجرایی صنعت تراشه سازی و همچنین مقامات اتحادیه اروپا درباره محدودیت های صادراتی به وجود آورده که ۱۲۰ کشور را تحت تاثیر قرار می دهد. مکزیک، پرتغال، منطقه تحت تسلط رژیم صهیونیستی و سوئیس از جمله کشورهایی هستند که احتمالا دسترسی شان به تراشه های مورد نیاز برای توسعه مرکز داده هوش مصنوعی و محصولاتی که با این فناوری ساخته می شود، کاهش می یابد. هرچند هدف اصلی محدودیت های صادراتی آمریکا، چین است.
جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید در این باره گفت: اگر قرار باشد به جای آمریکا، چین آینده هوش مصنوعی جهان را تعیین کند، تصور می کنم خطرات چنین امری بسیار عمیق باشد.
بایدن در حالی این قانون را ارائه کرده که تا یک هفته دیگر دونالد ترامپ جایگزین وی می شود. به همین دلیل مقامات دولت بایدن به طور شفاف اعلام کرده اند ادامه روند تحریم های صادرات تراشه یا رها کردن آن برعهده دولت ترامپ است. هرچند مشخص نیست دولت آتی دونالد ترامپ، چگونه قوانین جدید را اجرا خواهد کرد اما باید توجه داشت هر ۲ دولت دیدگاه های مشابهی در مورد تهدید رقابتی چین دارند. این مقررات قرار است ۱۲۰ روز پس از انتشار اجرایی شود و به دولت ترامپ فرصت می دهد تا در مورد آن تصمیم گیری کند.
در این میان جینا ریموندو وزیر بازرگانی دولت بایدن نیز اعلام کرد حفظ برتری آمریکا در حوزه هوش مصنوعی و ساخت تراشه های مرتبط با این فناوری اهمیت زیادی دارد.
به گفته ریموندو قانون مذکور برای حفاظت از پیشرفته ترین فناوری هوش مصنوعی طراحی شده و تضمین می کند این فناوری به دست دشمنان خارجی نیفتد.
دولت بایدن هم اکنون صادرات تراشه به دشمنان خود مانند چین و تراشه را تحریم کرده اما برخی شکاف در این تحریم ها وجود دارد. قوانین جدید محدودیتهایی بر گروه وسیع تری از کشورها وضع می کند.
به نوشته رویترز قوانین جدید تعداد تراشه های هوش مصنوعی صادراتی به بیشتر کشورها را محدود می کند و دسترسی نامحدود به فناوری هوش مصنوعی این کشور فقط برای نزدیک ترین همپیمانان آن فراهم می شود. در این میان صادرات تراشه به چین، روسیه، ایران و کره شمالی همچنان تحریم است.
طبق قوانین جدید، محدودیتهای تازه ای برای واحدهای پردازش گرافیکی پیشرفته (GPU) اعمال خواهد شد که برای تامین انرژی مراکز داده مورد نیاز برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی استفاده میشوند.
شرکت های بزرگ تامین کننده سرویس ابر رایانشی مانند مایکروسافت، گوگل و آمازون می توانند اجازه جهانی برای ساخت مراکز داده را دریافت کنند. این شرکت ها در صورت دریافت اجازه مذکور دیگر نیازی به مجوز صادرات تراشه های هوش مصنوعی ندارند و می توانند مراکز داده ای در کشورهایی بسازند که قادر به واردات کافی تراشه ( به دلیل محدودیت های وضع شده توسط آمریکا) نیستند. اما شرکت ها برای دریافت تائیدیه باید شرایط سختگیرانه ای از جمله الزامات امنیتی، گزارش دهی و غیره را رعایت کنند.
در این میان یک گروه صنعت فناوری هفته گذشته با ارسال نامه ای به ریموندو هشدار داد اجرای سریع قوانین جدید ممکن است زنجیره ذخایر جهانی را مختل کند و به شرکت های آمریکایی خسارت بزند.
نظر شما