۲۵ دی ۱۴۰۳، ۱۱:۴۶

اعتکاف فرصتی برای خودسازی؛ توصیه‌هایی برای بهره‌برداری بهتر از ایام البیض

اعتکاف فرصتی برای خودسازی؛ توصیه‌هایی برای بهره‌برداری بهتر از ایام البیض

بندرعباس- اعتکاف بهترین فرصت برای خودسازی است و افرادی که می‌خواهند ره صد ساله را در مدت کوتاهی طی کنند باید از فرصت به بهترین نحو استفاده کنند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - علی ستاری: از سحرگاه سیزدهم رجب با آغاز ایام البیض و سالروز ولادت مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام، دوره سه روزه اعتکاف در سراسر ایران با استقبال پرشور جوانان و نوجوانان آغاز شد.

اعتکاف فرصتی بی‌بدیل برای گام گذاشتن در وادی خودسازی است، خودسازی نیز پیش زمینه اصلی دگِر سازی و جامعه سازی است، به این معنا که با توجه به اینکه همه افراد جامعه در یک کشتی سوار هستند، رسیدن در صحت به مقصد در صورتی خواهد بود که هدایت آن کشتی و امور اصلی و فرعی جامعه به دست انسان‌هایی خود ساخته باشد.

اعتکاف از بابت اینکه زمینه‌های خودسازی را در حد اعلی فراهم می‌کند، می‌تواند در رستگاری کل جامعه تأثیر داشته باشد.

اعتکاف موضوعی بدیع در تعالیم الهی نیست، بلکه از گذشته تاکنون همواره پیامبران الهی فرصت‌هایی را در طول سال مغتنم می‌دانستند تا به عبادت خالصانه در پیشگاه الهی و به دور از مشغولیت‌های زمانه بپردازند.

حتی عنایات خاص به پیامبران نیز از جانب خداوند تبارک و تعالی در ایام خلوت مومنانه انجام می‌شد از این رو جوانان و نوجوانانی که می‌خواهند ره صد ساله را یک شبه طی کنند باید به فرصت اعتکاف توجه ویژه داشته باشند.

اهمیت اعتکاف و تشویق جوانان به این عمل عبادی

اعتکاف فرصتی برای خودسازی؛ توصیه‌هایی برای بهره‌برداری بهتر از ایام البیض

آیت الله سید محمد علی معصومی در گفتگو با خبرنگار مهر به بررسی اهمیت اعتکاف و فضیلت‌های آن پرداخت و با اشاره به اینکه اعتکاف فرصتی برای نزدیکی به خداوند و دوری از مشغولیات دنیوی است، اظهار کرد: این عمل عبادی می‌تواند به جوانان کمک کند تا آرامش درونی و شناخت بهتری از خود پیدا کنند.

وی افزود: اعتکاف، انسان را به مجلس خدا می‌کشاند و فرصتی برای توبه و بازگشت به مسیر درست است.

تولیت حوزه علمیه مالک اشتر بندرعباس بر ضرورت تشویق جوانان به شرکت در اعتکاف تاکید کرد و گفت: باید به جوانان نشان دهیم که لذت واقعی در نزدیکی به خداوند و عبادت در فضایی ساکت و آرام است.

وی با تأکید بر برگزاری کارگاه‌ها و جلسات آموزشی در مورد فواید اعتکاف، افزود: استفاده از فضای مجازی برای به اشتراک‌گذاری تجربیات مثبت از اعتکاف می‌تواند جوانان را به این عمل عبادی ترغیب کند.

آداب و اهمیت اعتکاف در زندگی جوانان

اعتکاف فرصتی برای خودسازی؛ توصیه‌هایی برای بهره‌برداری بهتر از ایام البیض

این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر لزوم دوری از مشغولیت‌های دنیوی در زمان اعتکاف، اظهار کرد: خرید و فروش در حین اعتکاف حرام است تا فرد بتواند تمام توجه خود را به عبادت و نزدیکی به خداوند معطوف کند.

آیت الله معصومی همچنین به ضرورت ترک وسایل الکترونیکی در این مدت اشاره کرد و گفت: اگر جوانان بتوانند سه روز از فضای مجازی و لوازم الکترونیکی فاصله بگیرند، این می‌تواند تمرینی برای آن‌ها باشد تا ببینند آیا می‌توانند از این اعتیاد رهایی پیدا کنند با خیر!؟ چرا که این روزها، اعتیاد به فضای مجازی به یک معضل تبدیل شده است و جوانان باید بفهمند که این عادت، نوعی بیماری است. اعتکاف می‌تواند فرصتی باشد تا آن‌ها لذت واقعی بودن با خدا را تجربه کنند و به این نتیجه برسند که این لذت از هر لذت دیگری بالاتر است.

استاد اخلاق حوزه‌های علمیه هرمزگان ابراز امیدواری کرد: جوانان با شرکت در اعتکاف، به سمت رشد روحی و معنوی حرکت کنند و از این فرصت برای نزدیکی به خداوند بهره‌برداری نمایند. ایشان تأکید کردند که هدف نهایی هر عبادتی، رسیدن به خداوند است و اعتکاف می‌تواند راهی برای تحقق این هدف باشد.

وی ماه رجب را زمان مناسبی برای نزدیکی به خداوند و انجام عبادات دانست و گفت: ایام البیض ماه رجب (۱۳، ۱۴ و ۱۵ رجب) بهترین فرصت برای انجام اعمال خیر و عبادت است و اعتکاف در رأس عبادات قرار دارد، اعتکاف می‌تواند در هر ماهی که فرد احساس نیاز به خلوت و نزدیکی به خدا کند، انجام شود.

آیت الله معصومی به یادآوری تجربیات خود از اعتکاف دوران جوانی‌اش در مسجد امام حسن عسکری در قم پرداخت و گفت: در آن زمان، جوانان با حضور در اعتکاف، لذت معنوی عمیقی را تجربه می‌کردند و این لذت از هر لذت دنیوی بالاتر است؛ اگر جوانان بدانند که چه لذتی در نزدیکی به خداوند و عبادت وجود دارد، هرگز این لذت را رها نخواهند کرد. خداوند به کسانی که به او ایمان دارند، ملائکه را نازل می‌کند و به آن‌ها آب گوارایی می‌نوشاند که لذت آن تا ابد باقی می‌ماند.

آیت الله معصومی در پایان ابراز امیدواری کرد: جوانان با شرکت در اعتکاف، از این فرصت برای رشد روحی و معنوی خود بهره‌برداری کنند و به لذت‌های واقعی نزدیک شوند.

وی تأکید کرد: اعتکاف می‌تواند راهی برای تربیت و نزدیکی به خداوند باشد و جوانان باید قدر این فرصت را بدانند.

حضور بیش از ۲۲ هزار نفر در اعتکاف هرمزگان

اعتکاف فرصتی برای خودسازی؛ توصیه‌هایی برای بهره‌برداری بهتر از ایام البیض

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین حقانی مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک ایام ولادت با سعادت حضرت امیرالمومنین علی علیه‌السلام و ایام البیض ماه رجب، اظهار کرد: از سحرگاه روز ۱۳ رجب اعتکاف در مساجد آغاز شده است و معتکفان برنامه‌های ایام البیض را آغاز کرده‌اند.

وی افزود: ۱۴۹ مسجد پذیرای معتکفان است و از امروز تا سه روز دیگر در مساجد پیش‌بینی شده اقامت خواهند داشت و می‌توانند به روزه‌داری، مناجات و ادای اعمال ام داوود که در این ایام سفارش شده است بپردازند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان، عنوان کرد: طی اعتکاف سال گذشته قریب به ۱۸ هزار نفر در استان هرمزگان معتکف شده و در خلوت مومنانه با خداوند متعال شرکت کردند اما امسال بیش از ۲۲ هزار نفر برای حضور در اعتکاف ثبت نام کرده‌اند که اعتکاف آن‌ها آغاز شده است.

حقانی عنوان کرد: برای ایام ام البیض برنامه‌های خاص تبلیغی و ترویجی در نظر گرفته شده است و تلاش شده هم جنبه انفرادی اعتکاف و هم جنبه اجتماعی اعتکاف در برنامه‌ها رعایت شود.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰۰ روحانی مسئولیت امور عبادی، فعالیت‌های فرهنگی، تبلیغی، ترویجی و مشاوره‌ای معتکفین را بر عهده دارند.

کد خبر 6346637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha