۲۶ دی ۱۴۰۳، ۸:۰۹

صادرات ۳۵۸۰ میلیارد دلاری چین؛ مازاد تجاری هزار میلیارد دلار شد

صادرات ۳۵۸۰ میلیارد دلاری چین؛ مازاد تجاری هزار میلیارد دلار شد

چین در سال ۲۰۲۴ مازاد تجاری تاریخی نزدیک به هزار میلیارد دلار را ثبت کرد که در نوع خود در تاریخ مدرن این کشور بزرگ‌ترین رقم به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک‌تایمز، صادرات چین در سال گذشته میلادی به ۳.۵۸ هزار میلیارد دلار رسید، درحالی‌که واردات این کشور به ۲٫۵۹ هزار میلیارد دلار رسید که ناشی از تسلط تولید در این کشور است. با تعدیل تورم، این مازاد از مازادهای کشورهای قدرتمند صادراتی گذشته مانند آلمان و ژاپن فراتر می‌رود که نشان‌دهنده نقش بزرگ چین در تجارت جهانی است.

این مازاد ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی چین را تشکیل می‌دهد و صادرات قوی ماه دسامبر به رکورد یک‌ماهه ۱۰۴٫۸ میلیارد دلاری کمک کرده است. محصولاتی مانند خودروها، پنل‌های خورشیدی و لوازم الکترونیکی به رشد صادرات دامن زدند، زیرا چین بر اساس سیاست «ساخت چین ۲۰۲۵» بر سرمایه‌گذاری خود در تولید پیشرفته سرمایه‌گذاری کرد. در همین حال، به دلیل اینکه کشور به دنبال خوداتکایی و تولید داخلی بود، واردات کاهش یافت.

واکنش‌های جهانی به عدم تعادل تجاری متفاوت بوده و کشورهای صنعتی و درحال‌توسعه برای محافظت از بخش‌های تولیدی خود، تعرفه‌هایی را بر کالاهای چینی وضع کرده‌اند. کشورهایی مانند آمریکا و اتحادیه اروپا نسبت به تعطیلی کارخانه‌ها و از دست دادن مشاغل ناشی از رقابت با صادرات کم‌هزینه چین ابراز نگرانی کرده‌اند. بااین‌حال مقامات چینی این انتقادات را به‌عنوان اقدامات حمایتی علیه پیشرفت اقتصادی خود رد کرده‌اند.

در داخل، مازاد برخی از کشمکش‌های اقتصادی، ازجمله فروپاشی بازار مسکن که هزینه‌های مصرف‌کننده را کاهش داده است، جبران کرده است. درحالی‌که میلیون‌ها شغل ساختمانی از بین رفته است، بخش صادرات به رشد و ایجاد فرصت‌های شغلی در تولید، مهندسی و تحقیقات ادامه داد. رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۴ حدود ۵ درصد برآورد شده است که بیشتر آن به صادرات وابسته است.

نفوذ جهانی رو به رشد چین در تولید، که اکنون یک‌سوم کالاهای صنعتی جهان را تولید می‌کند، سوا لاتی را در مورد پایداری و پویایی تجارت جهانی ایجاد می‌کند. با افزایش تعرفه‌ها و تنوع بخشیدن به زنجیره‌های تأمین، چین همچنان یک تأمین‌کننده رقابتی باقی می‌ماند و از مزیت‌های هزینه و زیرساخت‌های گسترده خود برای حفظ برتری خود در بازارهای جهانی استفاده می‌کند.

کد خبر 6347142

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • آهداف و تهدیدات ایران و چین یکیست GB ۰۸:۳۴ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
      0 2
      چین مثل یک فروشگاه بزرگه ،و نیاز شدید به زدن شعبه های ساخت و ساز بزرگ داره کجا بهتر از ایران ،همه چیز مهیا هست ،حتی ترکیه هم موقعیت ما را ندارد ،چینیها با راه اندازی تولید مختلف انرژی پاینده می‌توانند کارخانه های خوبی در ایران بزنند ،وسعت ،منابع ،نیروی کار فراوان و تحصیل کرده و باهوش و نوآور ،هب و شاهراه بودن ایران ،که تنها جعبه تقسیم منطقه هست که با داشتن همه گزینه ها در جای درست هم قرار دارد ،شاید در کشورهای دیگر هم چین بتواند حرکتی بزند ولی هر کدام ایرادی دارند ،جالب اینه که اهداف و تهدیدات
      • IR ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
        1 0
        اتفاقا موقعیت ترکیه و افغانستان خیلی برتر از ایرانه ترکیه به راحتی میتونه راه ایران به اروپا رو ببنده البته افغانستان هم به راحتی میتونه خط ریلی ایران به چین رو مانع بشه
    • GB ۰۸:۴۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
      0 2
      بسته شدن راههای صادراتی چین از دریا و هوابا در گرفتن جنگ اون منطقه برایش بسیار دشوار خواهد شد ،بهترین راه برای اون داشتن بازویی در منطقه هیچست که هم در آن تولید و هم از اون ترانزیت کند ،ایا گزینه ای جز ایران دارد ،چین باید هر چه سریعتر از سه مسیر پاکستان ،افغانستان و تاجیکستان و ترکمنستان خود را به ایران وصل کند ،مسیرروسیه بسته هست و سایر کشورهای اطراف ایران با وارد کردن و فروش محصولات چین و ایران خود بقیه کار را انجام میدهند ،حتی قاچاق ،همسایکان ایران کم نیستندو عمری کارشون قاچاقه
      • IR ۱۲:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
        1 0
        همسایه های ایران یه زمانی وارد کننده بودند الان در حال تبدیل شدن به تولید کننده هستند ضمن اینکه دوران اهرم نفت و گاز گذشته و با انرژی های تجدید پذیر ضربه دیگری بر پیکر اقتصاد وابسته به نفت جمهوری اسلامی و کشورهای عربی وارد خواهد شد