به گزارش خبرنگار مهر، مراسم رونمایی از دادخواست مردم ایران برای مطالبه اموال غارت شده توسط خاندان منحوس پهلوی و دولت تروریست آمریکا صبح امروز ٢۶ دی ماه ١۴٠٣ با حضور جمعی از وکلا و حقوقدانان برگزار شد.
در این مراسم چهرههایی همچون سهرابعلی شمخانی معاون حقوقی و پارلمانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حسن عبدلیانپور رئیس مرکز وکلا قوه قضائیه، خسرو معتضد کارشناس تاریخ، بیژن پیروز عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، شاهین شاهی اقدم حقوقدادن و وکیل پایه یک دادگستری و تعدادی از وکلای کانون حضور داشتند.
خسرو معتضد در ابتدای مراسم با ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخچه شکایت ایران از قدرتهای مختلف، در خصوص شکایت از آمریکا بیان کرد: امروز رئیس جمهور جدید آمریکا میگوید گرینلند برای من است، جایی که بزرگترین جزیره جهان است که ترامپ گفته ما این را میخواهیم یا میخواهد نام خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر دهد.
وی افزود: دعاوی او احمقانه است و او آدم عوام فریبی است که میخواهد سروصدا کند و با جلب توجه میخواهد خود را موجه نشان دهد. آمریکا در ایران سابقه قدیمی داشت و کسی که اولین بار رابط ایران و آمریکا شد امیرکبیر بود.
معتضد ادامه داد: از سال ۱۳۳۰ به بعد آمریکاییها وقتی طرف مصدق را گرفتند، بعد از ۲۸ مرداد آمریکا مثل شاه به کلی عوض شد. شاه در زمان مصدق ۴۰ هزار تومان حقوق میگرفت، یک مبلغی هم از آستان قدس رضوی دریافت میکرد که این یکی از اختلافات شاه و مصدق بود.
این کارشناس تاریخ افزود: در آن دوران شرکت نفت از سال ۴۲ دست منوچهر اقبال بود و او هم مطیع شاه بود. از سال ۴۹ به بعد دنیا عوض میشود. درآمد نفت ایران ۹۰۰ میلیون دلار بود. به مرور بیشتر شد و به ۲۴ میلیارد دلار درآمد رسیدیم. با این رقم چقدر میتوانستیم در ایران بیمارستان و مدرسه درست کنیم؟
معتضد گفت: ما به جای این کارها جشن گرفتیم و مهمانیهایی گرفتیم که حدود ۵۰۰ میلیون دلار هزینه داشت و تمام مطبوعات خارجی علیه این جشنها گزارش نوشتند.
وی افزود: در روز ۲۶ دی سال ۵۷ در گزارشی نوشته شد که شاه ایران را ترک کرد و دارایی کل خانواده سلطنتی را ۲۰ میلیارد دلار برآورد کردند. در سال ۷۹ روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی مینویسد شاه ایران ثروتی بالغ بر ۱ میلیارد دلار دارد.
سردار شمخانی نیز در ادامه این برنامه گفت: ایام پر برکت ماه رجب را تبریک عرض میکنم، انشاالله که بتوانیم از برکات الهی در این ایام پر برکت بهره ببریم. تشکر دارم از همه کسانی که افتخار دادند در این جلسه شرکت کردند.
وی افزود: وضعیت فعلی کشور ما اگرچه بعد از انقلاب جهش بسیار بزرگی پیدا کرده اما باید چندین برابر این وضعیت پیشرفت داشته باشد. غارت این داراییها بخشی مستقیم و بخشی غیرمستقیم انجام گرفت و به کشورهای عمدتاً غربی صادر شد. امروز مصادف با روز فرار شاه و اینجا هم در جوار کاخ سعدآباد است.
معاون حقوقی و پارلمانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: همین کاخها با پول قبرستانی که قرار بود برای تهران در آن دوران ساخته شود، توسعه یافت. بیش از ۳۰۰ هکتار در این منطقه در اختیار این خاندان بود که کاخهای متعددی در آن ساخته شد.
وی افزود: شاه بر اثر خروش مردم مجبور شد از اینجا فرار کند و باید یاد شهدای آن ایام را گرامی بداریم. در آن سال وابستگان نظامی آمریکا هم تلاش کردند گلوی انقلاب را بگیرند که موفق نبودند. در ابتدا شاه قرار بود به آمریکا برود که خود غربیها او را نپذیرفتند و بعد از مصر، شاه به باهاما و بعد به پاناما رفت. آمریکاییها در آن دوران حتی حاضر به نگهداری از نوکر خود هم نبودند.
سردار شمخانی گفت: اسفند ۵۷ حضرت امام و دادگاه انقلاب رأی صادر کردند که شاه باید برگردد، محاکمه شود و اموال را به مردم برگرداند. کشوری که برابر اسناد همان سال رکورد تولید نفت را به ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نفت هم رسانده و بیشتر این نفت هم برای صادرات بود و سوخت بیشتر مردم به خصوص در روستاها هیزم و فضولات حیوانی بود. بخش کمی از مردم شهرها به سوخت دسترسی داشتند و تعداد خودروهای آن زمان هم کم بود و در مجموع ۱۰ درصد تولید نفت در داخل مصرف میشد.
وی ادامه داد: در کل کشور ما ۹۰ درصد شهرها برق داشتند و فقط ۴ هزار روستا برق داشتند. آب لولهکشی نبود، در روستاها که اصلاً این طور نبود و در شهرها هم وضعیت تعریفی نداشت. در کشور ما ۱۴ هزار پزشک بود و ما در این زمینه هم کمبودهای زیادی داشتیم، در حالی که برابر آمار سال ۱۴۰۰ ما ۶۰ هزار پزشک زن در کشورمان داریم که باعث افتخار است. همچنین در آن ایام در روستاها بهداشت معنایی نداشت، تغذیه مسئله مهم مردم بود و در تأمین مسکن هم زیادی داشتیم. در سرشماری سال پنجاه و پنج، ۴۷ درصد مردم ایران در یک خانه به صورت مشترک زندگی میکردند.
معاون حقوقی و پارلمانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: در زمانی که مردم ایران آب آشامیدنی نداشتند هزینههای زیادی برای سلاطین و پادشاهان افغانستان، هند، یونان و… میکرد یا مثلاً یک میلیارد دلار در ونیز، یک میلیارد دلار برای کانال سوئز، یا مبلغی برای رفع مشکلات آب لندن در نظر میگرفت.
نظر شما