به گزارش خبرنگار مهر، کارکنان آلامو درافت هاوس نیویورک، با همراهی گروههای فعال دیگر، در تلاش هستند تا نمایش فیلم «۵ سپتامبر» را که درباره گروگان گرفتن ورزشکاران المپیکی اسرائیلی در بازیهای المپیک ۷۲ مونیخ است، لغو کنند.
این گروهها میخواهند تمام نمایشهای «۵ سپتامبر» را از طریق طوماری جدید با حدود ۱۰۰۰ امضا لغو کنند. این گروه که ۳ سالن سینمایی نیویورک را اداره میکند با درخواست حذف اکران فیلم میخواهند مانع تبلیغات صهیونیستی از طریق این فیلم شوند.
این فیلم درباره عملیات اقریت و بیرام است که توسط سازمان سپتامبر سیاه در المپیک تابستانی ۱۹۷۲ مونیخ که برای آزادی بیش از ۲۰۰ اسیر فلسطینی انجام شده بود، رخ داد. این رویداد از منظر اتاق خبر ABC روایت میشود و گروهی از روزنامه نگاران ورزشی را که مشتاق پوشش رویدادهای جاری هستند، تصویر میکند که تردیدی ندارند گروگان گیران را «تروریست» و «عرب» بنامند.
گروه مخالف نمایش فیلم، اکران آن را تلاشی از سوی رسانههای غربی در راستای پیشبرد برنامه امپریالیستی و نژادپرستانه برای ایجاد رضایت در ادامه نسل کشی و تخریب فرهنگی فلسطین و مردم آن خوانده است.
این طومار ۱۰۱ امضا از کارکنان شرکت آلامو یونایتد نیویورک را هم دارد که از کارفرمای خود میخواهند این فیلم را از اکران حذف کند.
گرچه فیلم جایگاهی در اسکار ندارد و جشنواره تورنتو هم حاضر به نمایش آن نشد، اما در تلوراید و ونیز نمایش داده شد. پیتر سارسگارد، جان ماگارو و لیونی لنش در «۵ سپتامبر» بازی کردهاند. این فیلم که سومین فیلم بلند کارگردان تیم فلباوم سازنده «مستعمره» و «جهنم» است، در قالب فیلمی مهیج به پوشش شبکه ABC Sports از حمله مبارزان فلسطینی که ورزشکاران اسرائیلی را به گروگان گرفتهاند و از منظر کارکنان این شبکه خبری میپردازد.
در این طومار گفته شده شهر بروکلین قرار بود تنها یک بار میزبان نمایش خصوصی فیلم در ۵ نوامبر باشد و پس از ابراز خشم کارکنان، مدیریت به آنها اطمینان داد که این نمایش دیگر ادامه نمییابد.
در این طومار آمده است: دقیقه آخر، بی سروصدا این فیلم به برنامه ما اضافه شد.
همچنین افزوده شده آلامو که متعلق به سونی است، ترجیح میدهد از وضعیت اسفناک فلسطینیها به سرعت پول درآورد تا اینکه به حرفهای کارکنانش گوش کند. کارمندان این شرکت این فیلم را که نامزد گلدن گلوب هم شده بود، دراماتیزه کردن غیرتاریخی و غیرانسانی عملیات اقریت و بیرام خواندند. گروه سپتامبر سیاه که این عملیات را اجرا کرد یک گروه شبه نظامی جدا شده از گروه سیاسی فلسطینی فتح بود. در نهایت با ورود پلیس آلمان به ماجرا، کشته شدن ۱۱ اسرائیلی شامل ورزشکاران و مربیان آنها به بار آمد.
در طومار کارکنان بر این تاکید شده که این گروگان گیری ۵ سال پس از جنگ ۶ روزه که به اشغال بیشتر سرزمین فلسطینیها توسط اسرائیل انجامید و ۲۵ سال پس از نکبه و آوارگی فلسطینیها رخ داد.
نویسندگان طومار با توصیف این فیلم به عنوان «تلاش دیگری از سوی رسانههای غربی برای پیشبرد دستور کار امپریالیستی و نژادپرستانه خود، ایجاد رضایت برای ادامه نسل کشی و نابودی فرهنگی فلسطین و مردم آن» با «تروریست شیطانی و یهودی ستیز» خواندن عربها و افراد با پوست قهوهای محکوم کردهاند.
در این طومار، اتحادیه کارکنان تمایل آلامو برای سود بردن از نسل کشی در فلسطین را محکوم کرده و از دیگران خواسته است که فوراً از راه اندازی شرکتهای صنعت فیلم و رسانه که لفاظیهای حامی نسل کشی را منتشر میکنند، دست بردارند و تاکید شده امضاهای این طومار افزایش مییابد و در جلسه ماهانه اتحادیه به اسامی موجود افزوده خواهد شد.
این در حالی است که فلباوم کارگردان آلمانی اهل سوئیس که سازنده این فیلم است گفت فیلمش برای اظهارنظر درباره جنگ فعلی غزه نیست، بلکه «لحظه ای بسیار خاص در تاریخ رسانه» را در هدف دارد جون به پخش زنده تراژدیها و گزارشهای خبری ۲۴ ساعته میپردازد. او هدف فیلمش را طرح سوال درباره محیط پیچیده رسانهای خواند!
نظر شما