به گزارش خبرنگار مهر، سید سعید شاهرخی در جمع خبرنگاران در سخنانی با بیان اینکه واقعاً و عمیقاً باور به خرد جمعی برای اداره استان دارم، اظهار داشت: اعتقادم این است که همه چیز را همگان دانند، بهخصوص متخصصان، صاحبان فکر و اندیشه در حوزه مختلف برای توسعه استان، و این امر نیز هدف اصلی همه ما است.
با همه شما مشورت میکنم، اما تصمیم را خودم میگیرم
وی با بیان اینکه به این سمت حرکت میکنیم که از هر لحظه، ساعت، ابزار و فضا برای گرفتن نقطهنظرها و دیدگاهها به روشهای مختلف استفاده خواهم کرد، گفت: اینها به ما کمک میکند تا نگاهمان تیزتر باشد، پس اگر قرار باشد که خردمندانه استان را پیش ببریم و متفاوت از گذشته، همه باید کمک کنند و ما باید توان، قدرت و اعتقاد به استفاده از همگان را داشته باشیم.
استاندار لرستان با تأکید بر اینکه در حضور و جلسه با ائمه جمعه، خبرگان، احزاب و… هم عرض کردم که با همه شما مشورت میکنم، اما تصمیم را خودم میگیرم، افزود: اگر بخواهیم متفاوت عمل کنیم باید همه حرفها را بشنویم و به آن چیزی که منطبق با خواست و رأی مردم بوده و در انتخابات تجلی پیدا کرده، تمکین کنیم و با سیاستهای دولت همراهی کنیم و در تصمیمات منطقهای باخرد جمعی تصمیم بگیریم.
متفاوت از گذشته عملکردن، برنامه متفاوت میخواهد
شاهرخی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه یکی از مصیبتها و مشکلاتی که من سخت با شنیدنش دردم میگیرد، عدم تفاهمی است که گاهاً فراتر از اختلاف سلیقه و دیدگاه سیاسی میرود، بیان داشت: برای اداره استان، حرکت برنامهمحور را مدنظر دارم.
برنامه مدون و قوی نداشته باشیم، حتماً موفق نمیشویم وی با تأکید بر اینکه اگر باتوجهبه این منابع محدود و عقبافتادگیها که ما داریم و ضرورت آنی که برای جهش در استان احساس میشود، برنامه مدون و قوی نداشته باشیم، حتماً موفق نمیشویم و محکوم به عبور از مسیر گذشته هستیم، تصریح کرد: نیت و قصد من این است که متفاوت از گذشته عمل کنم، متفاوت از گذشته عملکردن با حرف نمیشود، برنامه میخواهد، برنامه متفاوت میخواهد.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه به نظرم در همه بخشها، در استان باید با برنامه عمل کنیم، چون منابع محدود است و کارهای متعددی جلوی رو و دستمان هست، عنوان کرد: اگر میخواهیم استان ترقی کند، توسعه پیدا کند، باید جهت نگاهها عوض شود.
من، با شناخت به لرستان آمدهام
شاهرخی، تصریح کرد: این نظر من، حاصل ۳۰ سال کارکردن فقط در وزارت کشور است، من به عشق این مردم به لرستان آمدهام، با شناخت به استان آمدهام، با علم به مشکلات، به استان آمدهام.
۵۴ پروژه شامل پروژههای سدسازی، راهآهن و… در اولویت قرار گرفته است وی با اشاره به تدوین برنامه توسعه لرستان که حاصل ۲.۵ ماه تلاش بیوقفه جمع زیادی از کارشناسان است و پایه آن آمایش استان، مبنای آن برنامه توسعه هفتم و اساس آن اولویتهای استان است، گفت: این برنامه چند شاخصه و کلیدواژه دارد، هدف اصلی آن هم استفاده بهینه و مؤثر از منابع در محل مؤثر برای توسعه استان است.
استاندار لرستان، تأکید کرد: در این برنامه مشخص شده که چه کارهایی باید انجام شود تا استان شتابان توسعه پیدا کند، در این راستا نیز ۵۴ کار و پروژه شامل پروژههای سدسازی، راهآهن و… در اولویت قرار گرفته است.
باید در حوزه آب کار کنیم
شاهرخی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه ما در استان دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر روان آب داریم بااینوجود تنها ۲۳ درصد از اراضی کشاورزی لرستان آبی است، تصریح کرد: میانگین کشور دراینرابطه بین ۴۰ تا ۴۵ درصد است.
برنامه و هدف ما این است که مانند کشت و صنعت را در سراسر استان داشته باشیم وی با تأکید بر اینکه پس باید در حوزه آبکار کنیم، افزود: در حوزه راهها و راهآهن بهعنوان زیرساخت باید کار انجام دهیم، اینها پروژههای پیشران ما در استان به شمار میآیند.
استاندار لرستان با بیان اینکه مساحت گلخانههای لرستان تنها ۱۰۷ هکتار است، افزود: این کشتهای گلخانهای را ما در کشت و صنعت خرمآباد شاهد هستیم، برنامه و هدف ما این است که مانند این کشت و صنعت را در سراسر استان داشته باشیم.
باید در جذب منابع متفاوت عمل کنیم
شاهرخی با بیان اینکه اگر بخواهم تنها افراد اطراف خودم را راضی کنم، بقیه مردم ما را نمیبخشند، نتیجه کار برای مردم مهم است، ادامه داد: در رؤیا هم نمیشود کار کرد، این اقدامات اعتبار میخواهد، در این راستا تمام ظرفیتهای قانونی را مورد بررسی قرار دادهایم.
وی با بیان اینکه الان در حال حاضر تنها ۳.۵ هزار میلیارد تومان اعتبار وارد استان میشود، بنابراین باید در جذب منابع متفاوت عمل کنیم، گفت: هدفگذاری تبریز ۲۰۰ همت است، ما اعلام کردهایم که هدفگذاری خود را سالانه ۴۰ همت بگذاریم، ممکن است این رؤیای باشد، ممکن است هم نشود، اما ما هدفگذاری خود را روی این عدد گذاشتهایم.
استاندار لرستان، گفت: ما مطمئن هستیم که دولت توان ساخت سد «معشوره» را ندارد، توان ندارد به این معنا نیست که اعتبار ندارد، اما ممکن است ۴۰ سال طول بکشد که با این منابع ساخته شود، باید یکی از سازوکارها، مانند استفاده از توانبخش خصوصی را پیدا کنیم تا این سد ساخته شود.
نتوانستهایم مدیران ارشد کشور را متوجه مشکلات استان کنیم
شاهرخی با تأکید بر اینکه ما نتوانستهایم مدیران ارشد کشور را متوجه مشکلات استان کنیم، بیان داشت: اختلافات باعث شده که نتوانیم به این امر دست پیدا کنیم، ما باید زبان مشترک ایجاد کنیم.
باید پای نخبگان را به توسعه استان باز کنیم و فضا برای آمدن و نقشآفرینی نخبگان فراهم شود وی با تأکید بر اینکه باید فرهنگ مطالبهگری، نه مطالبهگری کوچک، طایفهای، سیاسی و باندی، بلکه مطالبه مردم مظلوم لرستان را پیگیری کنیم، عنوان کرد: باید پای نخبگان را به توسعه استان باز کنیم، باید فضا برای آمدن و نقشآفرینی نخبگان فراهم شود.
استاندار لرستان اشاره به تعریف پروژههای مهم و منابع آنها در برنامه توسعه لرستان، گفت: این برنامه، تفاهمنامه بین ما، سازمان مدیریت و مدیران است، به مدیران گفتهایم که موظف هستند با اعتبارات دولتی و بخش خصوصی وظایف خود را انجام دهند و اگر توان این را ندارند، کنار بروند تا کسی که توانمند است بیاید. مدیر توانمند کسی که سهم خودش را در سرمایهگذاری جذب کند، ما هم کمکش میکنیم.
شاهرخی، گفت: برش شهرستانی این برنامه در استان نیز تدوین شده و فرمانداران موظف هستند که رصد و نظارت کنند.
نظر شما