پیام‌نما

وَ لَا تَقْرَبُوا مَالَ الْیَتِیمِ إِلَّا بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ حَتَّی یَبْلُغَ أَشُدَّهُ وَ أَوْفُوا الْکَیْلَ وَ الْمِیزَانَ بِالْقِسْطِ لَا نُکَلِّفُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا وَ إِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَ لَوْ کَانَ ذَا قُرْبَی وَ بِعَهْدِاللَّهِ أَوْفُوا ذَلِکُمْ وَ صَّاکُمْ بِهِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ * * * و به مال یتیم جز به روشی که نیکوتر است، نزدیک نشوید تا به حدّ بلوغِ [بدنی و عقلیِ] خود برسد، و پیمانه و ترازو را بر اساس عدالت و انصاف کامل و تمام بدهید؛ هیچکس را جز به اندازه توانش تکلیف نمی‌کنیم؛ و هنگامی که سخن گویید، عدالت ورزید هر چند درباره خویشان باشد، و به پیمان خدا وفا کنید؛ خدا این [گونه] به شما سفارش کرده تا پند گیرید. * * * به هنگام صحبت بگویید راست / اگرچه زیانی بر اقوام خاست

احمدرضا معتمدی: سینمای ما رنجور از کاستی های فلسفیدن است

احمدرضا معتمدی: سینمای ما رنجور از کاستی های فلسفیدن است

احمدرضا معتمدی گفت:سینمای ما و حتی سینمای جهان رنجور از کاستی‌های فلسفیدن است و این ناشی از تهی بودن زیست جهان انسان پست مدرن از عمق تفکر است.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد فیلم «زشت‌ها» همراه با فلسفه تفاوت در مجتمع حوزوی امام رضا علیه السلام برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام فرهاد داودی پور از اساتید حوزه علمیه پرسش فیلم زشت‌ها را راه برون رفت از بحران تجاوز در بشر برشمرده و تصریح کرد: فیلم با تکیه بر این تحلیل که علت بحران تجاوز، وجود تفاوت در خلقت و کامل نبودن همه انسان‌ها و بهره مند نبودن همه انسان‌ها از همه زیبایی‌ها و امکانات است, پاسخ را در کامل و زیبا سازی همه انسان‌ها و بی تفاوت سازی بشر بر می‌شمارد اما این بی تفاوتی چالش بی اختیاری و بحران عبور از زیست جهان انسانی را به همراه دارد که بایست فیلسوف اجتماعی پاسخ دهد کدام گزینه شایسته است. نخستین چالش بی تفاوتی ناممکنی آن در زیست بوم زمین است و دیگر اینکه اساس خوبی و لذت اصل رشد نمودن است نه کامل بودن. کمالی که اکتسابی نباشد دیگر کمال نیست و لذت فطری بشر، زیست جهان رشدیابی را به همراه دارد.

احمد رضا معتمدی کارگردان و فیلمنامه نویس نیز در ادامه این نشست بیان کرد: فیلم زشت‌ها فیلم ساخته شده برای گیشه است هر چند مسأله ای فلسفی را نمایاند. فیلم فلسفی بایست بن مایه‌های اندیشه‌ای را در تاروپود فیلم بنهد. سینمای ما و حتی سینمای جهان رنجور از کاستی‌های فلسفیدن است و این ناشی از تهی بودن زیست جهان انسان پست مدرن از عمق تفکر است.

وی تصریح کرد: تعداد فیلم‌های فلسفی تراز جهان انگشت شمار است چرا که عمق نگاه کارگردان عنصر بنیادین در فلسفیدن فیلم است. وی افزود عمق نگاه کارگردان مهم‌تر از آشنایی کارگردان با فلسفه است. به عنوان الگو آلفرد هیچکاک فیلسوف نیست و فیلمسازی در ژانر رازمندی است اما فیلم پنجره پشتی هیچکاک فیلمی تراز در فلسفیدن است، چرا که نگاه درجه دوم به عنصر شناختی انسان و چالش‌های معرفت شناسانه پیش روی زیست بوم انسانی را به نمایش می‌گذارد.

این کارگردان فیلم‌های فلسفی توجه به عمق اندیشه در تحلیل جریان‌های مختلف بحران‌های سیاسی عنصر مغفول سینمای امروز ما دانست و گفت: هنگامی که فیلمی در تجلیل جبهه مقاومت و شهدای مدافع حرم ساخته می‌شود به دلیل نبود عمق اندیشه‌ای تبدیل به فیلم هواپیما ربایی می‌شود و هیچ اشاره‌ای به عنصر اندیشه داعش و نقش جریان تحریفی ابن تیمیه و دستگاه دروغ ساز انحراف در طی تاریخ نمی‌شود. رو کردن دست دستگاه دروغ سازی که منتهی به شکل گیری انحراف در اسلام و گروه‌های تکفیری شده است می‌بایست در تاروپود فیلم نمایان شود.

کد خبر 6355380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha