۸ بهمن ۱۴۰۳، ۱۲:۳۸

شهریاری: تمدن اسلامی باید بر اساس ولایت الهی و شهادتین بنا شود

شهریاری:  تمدن اسلامی باید بر اساس ولایت الهی و شهادتین بنا شود

بندرعباس- دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: مبنای تمدن اسلامی باید بر اساس ولایت الهی و شهادتین بنا شود و این دو مفهوم به عنوان محورهای اصلی تمدن نوین اسلامی مطرح می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری ظهر دوشنبه در همایش ملی نقش مذاهب اسلامی در بازآفرینی تمدن اسلامی به بررسی تمدن اسلامی و نقش مذاهب اسلامی در شکل‌گیری آن پرداخت و اظهار کرد: برای ایجاد تمدن نوین اسلامی، نیاز به شناخت اجزای مختلف این تمدن و همچنین ویژگی‌های تمدن‌های رقیب وجود دارد.

وی به ضرورت ایجاد «امت واحده» به عنوان مؤلفه کلیدی اشاره کرد و افزود: چهار مرحله برای دستیابی به این هدف وجود دارد که شامل پرهیز از تفرقه با تأکید بر ضرورت صلح و عدم جنگ در درون جهان اسلام، ایجاد همکاری میان کشورهای اسلامی با محوریت با رسول خدا (ص)، هم‌افزایی و جمع‌آوری قدرت‌ها و منابع برای تقویت امت اسلامی و خودسازی به معنای اسلامی شدن و تقویت هویت اسلامی در میان امت است.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی همچنین به چالش‌های موجود در تقسیمات جغرافیایی و مدل‌های حکومتی مختلف در کشورهای اسلامی اشاره کرد و بر لزوم ایجاد یک مدل حکومتی مشترک تأکید کرد.

وی افزود: مبنای تمدن اسلامی باید بر اساس ولایت الهی و شهادتین بنا شود و این دو مفهوم به عنوان محورهای اصلی تمدن نوین اسلامی مطرح می‌شوند.

شهریاری به اهمیت همزیستی مسالمت‌آمیز و جلوگیری از تفرقه و تنازع میان مذاهب اسلامی تأکید کرد و ادامه داد: ایمان به خدا و رسول (ص) باید به عنوان پایه و اساس تمدن اسلامی در نظر گرفته شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به تبیین مفهوم معیت با رسول خدا (ص) و چگونگی تحقق آن در دنیای امروز پرداخت و اظهار کرد: معیت با رسول خدا به دو معیار اصلی بستگی دارد: اول، مقاومت در برابر کفار و دوم، ایجاد محبت و الفت در میان مسلمانان.

وی همچنین به چالش‌های سیاسی موجود در جهان اسلام اشاره و بر لزوم حل مشکلات سیاسی و ایجاد وحدت تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی در مقابله با پروژه‌های تفرقه‌افکنانه دشمنان موفقیت‌های خوبی داشته است چنانچه کنفرانس‌های وحدت اسلامی در ۳۸ دوره برگزار شده است.

شهریاری در بررسی تفاوت‌های بنیادین میان تمدن اسلامی و تمدن غربی بیان کرد: در تمدن غربی، انسان محور زندگی است، در حالی که در تمدن اسلامی، خدا باید در مرکز قرار گیرد، نگاه تمدن غرب به نوعی "جاهلیت مدرن" است که در این نوع جاهلیت، انسان به جای خدا قرار می‌گیرد و عقل‌گرایی محض حاکم می‌شود در حالی که برای شکل‌گیری تمدن نوین اسلامی، باید عقل و وحی به عنوان دو بال پرنده در نظر گرفته شوند.

وی همچنین به اهمیت علم و دانش در رسیدن به اهداف تمدنی اشاره می‌کند و بر لزوم هم‌افزایی دانش میان کشورهای اسلامی تأکید دارد.

او به ضرورت ایجاد یک نظام فرهنگی و اخلاقی مبتنی بر خانواده اشاره می‌کند و آن را در تقابل با فرهنگ فردگرایانه غرب می‌داند.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بر اهمیت عدالت اجتماعی به عنوان محور اصلی حکومت اسلامی تأکید کرد و ابراز کرد: این عدالت باید در تمام دولت‌های اسلامی که اتحادیه کشورهای اسلامی را تشکیل می‌دهند، محوری قرار گیرد.

کد خبر 6360043

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha