۹ بهمن ۱۴۰۳، ۸:۴۳

مشکلات دانشگاه پیام نور برای رسیدن به استانداردهای جهانی «دانشگاه باز»

مشکلات دانشگاه پیام نور برای رسیدن به استانداردهای جهانی «دانشگاه باز»

رئیس پژوهشکده آموزش باز دانشگاه پیام نور گفت:باید آژانس­‌های تضمین کیفیت و شوراهای تضمین اعتباربخشی تشکیل شود تا با ارزیابی عملکرد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی،نقاط ضعف آن‌ها را گوشزد کنند.

دکتر بهمن زندی در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد نتایج مطالعه تطبیقی دانشگاه‌های باز جهان (اینجا) گفت: به دلیل اهمیت استفاده از یافته‌های پژوهشی در طرح تدوین «سند ملی آموزش عالی باز ایران» چندین خرده پژوهش طراحی شد که یکی از آن‌ها مطالعه تطبیقی دانشگاه‌های باز جهان بود. در این پژوهش که با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی انجام شد، ۳۰ متغیر مانند روال جذب دانشجو، مقاطع تحصیلی، رشته‌های تحصیلی، فناوری آموزشی، ابزارهای تضمین کیفیت، نسبت استاد به دانشجو مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: برای مثال در سال‌های اخیر این شبهه مطرح بود که چرا دانشگاه پیام نور در رشته‌های غیر علوم انسانی و یا مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشجو می‌پذیرد. در این تحقیق مشخص شد که اکثر دانشگاه‌های باز جهان در همه مقاطع تحصیلی از کارشناسی تا دکتری دانشجو می‌پذیرند و محدودیتی نیز در ارائه رشته‌های مختلف تحصیلی از جمله مهندسی و پیراپزشکی ندارند؛ همچنین همگی با ترکیبی از بودجه دولتی و شهریه اداره می‌شوند.

رئیس پژوهشکده آموزش باز و از دور دانشگاه پیام نور با بیان این‌که در مطالعات تطبیقی هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف دانشگاه‌ها نسبت به یکدیگر مشخص می‌شود؛ گفت: این موضوع حسن این‌گونه مطالعات است؛ چرا که به ما نشان می‌دهد در چه مواردی مشکلات داریم که باید با خود انتقادی و خود اصلاحی آن‌ها را رفع کنیم.

وی در مورد مشکلات دانشگاه پیام نور توضیح داد: برای مثال دانشگاه پیام نور برای نزدیک شدن به استانداردهای دانشگاه‌های باز، باید زیرساخت‌های فناوری آموزشی خود را تقویت کند. همچنین با آمایش رشته –مراکز، گستره جغرافیایی خود را ساماندهی کرده، با روی آوردن به پداگوژی‌های نوین مانند آموزش ترکیبی، میزان ساعات کلاس‌های خود را به رقم مطلوب نزدیک کند.

وی افزود: به علاوه تناسب تعداد استاد- دانشجو را ترمیم کند از سوی دیگر باید تلاش کنیم میزان پشتیبانی علمی و اداری از دانشجویان افزایش یابد.

زندی در مورد دستاوردهای این مطالعه برای نظام آموزش عالی کشور و دیگر دانشگاه‌ها گفت: یکی از نتایج این مطالعه تطبیقی که در سطح ملی می‌توان از آن استفاده کرد، موضوع نظام فرابخشی ارزیابی و تضمین کیفیت است. آموزش عالی ایران، فاقد نظام فرابخشی ارزیابی و تضمین کیفیت است و به همین دلیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید تلاش کند آژانس‌های تضمین کیفیت و شوراهای تضمین اعتباربخشی در ایران تشکیل شود تا بتوانند با ارزیابی عملکرد دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، نقاط ضعف آن‌ها را گوشزد کنند.

رئیس پژوهشکده آموزش باز و از دور دانشگاه پیام نور با اشاره به یک موضوع قابل توجه در این مطالعه تطبیقی گفت: در این مطالعه ما دانشگاه پیام نور را با دانشگاه‌های باز انگلستان و استرالیا مقایسه کرده‌ایم؛ طبعاً مانند بسیاری موارد دیگر مثل مقایسه کیفیت دانشگاه‌های فنی مانند شریف با دانشگاه ام آی تی یا مقایسه دانشگاه جامع تهران با هاروارد، نقاط ضعف بیشتری داریم. البته این می‌تواند هشیاری ما را افزون ساخته و اراده ما را برای رساندن دانشگاه‌های خود به سطح استانداردهای جهانی یک دانشگاه باز یا دانشگاه فنی یا دانشگاه جامع قوی‌تر کند.

کد خبر 6360250

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مهرداد آقائی IR ۰۹:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۹
      2 0
      اصلی ترینش اساتید نامرتبط است!
    • براتعلی آب برین IR ۱۵:۵۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۹
      2 3
      دامشگاه پیام نور از نظر محتوای دروس در عالی ترین جایگاه قرار دارد ولی از جهت آموزش و مدیریت و امتحانات پایان ترم و سطح سواد فارغ التحصیلان دز پایین ترین سطح علمی قرار دارد. آخه در کجای دنیا سی سوال تستی میدهند و یکساعت هم برای پاسخگویی. این یعنی پیام نور دز قهقرا. البته دروس قرآن و اسلامی بدون حضور است و نمره های کیلویی. دانشجوی حقوق پیام نور گرگان
      • پارسا IR ۲۰:۳۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۹
        4 2
        میزان قبولی دانش‌آموختگان دانشگاه پیام نور در آزمون‌های ورودی تحصیلات تکمیلی و آزمون‌های استخدامی دلیلی آشکار است بر موفقیت این دانشگاه و سطح دانش فارغ‌التحصیلانش
    • بازنشسته IR ۱۹:۰۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۹
      0 1
      این دانشگاه درست برای تقسیم پول شهریه دانشجوی بدبخت
      • عرفان IR ۰۱:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۶
        0 0
        دوتا سه میلیون دیگه شهریه مهدکودکم نیست
    • علی IR ۲۱:۱۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۰۹
      0 1
      اساتید بی سوادی که با پارتی استخدام شدند... بهتره یک نگاه به رزومه بعضی از اینها بندازید که با وجود 10 سال استخدام شدن اما یک مقاله هم دارند و نمیدونم چرا رکود علمی نمی خورند
    • حسن IR ۰۹:۴۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۰
      1 0
      تعداد کارمند در این دانشگاه بسیار زیاد است و اکثرا با تحصیلات نامرتبط اند که حین اشتغال اقدام به اخذ مدرک کرده اند. یک تحقیق میدانی دقیق باید از سوی دلسوزان در این دانشگاه به شدت ضروری است.
    • جواد IR ۰۹:۴۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۰
      1 0
      دانشگاه پیام نور متاسفانه به محلی برای حراج ارزشهای علمی و کرامت انسانی اساتید تبدیل شده است.
    • دانشجو IR ۱۳:۳۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۰
      1 0
      دانشگاه پیام نور خیلی نامرتب از نظر تدریس وتشکیل کلاس ها و فضای خیلی کوچیک و افسرده و حداقل امکانات و شهریه زیاد در کنار ساعت حضور کم در کلاس درس واقعا مشکل دارد امیدوارم این مشکلات را حل کنید
    • IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۰
      0 0
      سلام ..🤣🤣دانشگاه استاندارد جهانی داره شرایط قبلش ارائه دروس به صورت مجازی برمیدارن که یکی از مزایای این دانشگاه محسوب می‌شود.. هم دانشگاه رو به پیشرفت هست این دانشگاه داره پسرفت میکنه .....
    • دانشجوی سابق IR ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
      0 0
      ضعف اموزش و کمبود ساعات تدریس، تعداد بسیار کم دانشجو دربرخی رشته هادر شهرستانها مدرک گرایی، ریترکت وعدم کنترل دقیق تهیه کنندگان مقالات.
    • FR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
      0 0
      به مشکل فساد علمی و پژوهشی (مانند خرید مقاله ) اعضای علمی این دانشگاه باید رسیدگی شود.