۸ بهمن ۱۴۰۳، ۱۹:۵۸

دزفول ظرفیت بالایی برای معرفی صنایع دستی دارد

دزفول ظرفیت بالایی برای معرفی صنایع دستی دارد

اهواز - معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی در سفر به خوزستان از دزفول شهر جهانی کپو، بازدید کرد و ظرفیت این شهر در زمینه صنایع دستی را قابل توجه دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، این سفر شامل بازدید از کارگاه‌های تولیدی مصطفی اسماعیلی، مریم تختایی پور، فاطمه تخته، فروزان پیله‌رام و مرضیه نرکی در خانه تاریخی سید صدر بود.

مریم جلالی در حاشیه این بازدید اظهار کرد: دزفول ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای معرفی کالاهای صنایع دستی به ایرانیان و کشورهای منطقه دارد.

وی همچنین به چالش‌های پیش روی جشن امتیاز شهر جهانی کپوبافی اشاره کرد و افزود: با وجود مشکلات، باید موجی که در کپوبافی دزفول ایجاد شده را معرفی کنیم و در راستای توسعه این صنعت تلاش کنیم.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی همچنین بر اهمیت همکاری با متولیان برای ارتقای شخصیت دزفول در حوزه‌های مختلف تأکید کرد و گفت: کارگاه‌هایی که تمامی مراحل طراحی، فروش و بازاریابی را انجام داده‌اند، نیاز به حمایت دارند تا تولیدات کپو را به بازارهای جهانی عرضه کنیم.

جلالی افزود: دزفول دارای ظرفیت‌های بالقوه‌ای است که می‌تواند در عرصه‌های بین‌المللی به موفقیت‌های بیشتری دست یابد.

دزفول، یکی از شهرهای تاریخی و فرهنگی ایران، به عنوان «شهر جهانی کپو» شناخته می‌شود. کپو بافی که یکی از صنایع دستی و هنرهای سنتی این منطقه است به بافتن و تولید انواع محصولات از الیاف گیاهی و طبیعی، به ویژه نخل و کاه، اشاره دارد. این هنر به دلیل قدمت و کیفیت بالای تولیداتش در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته و به ثبت جهانی رسیده است.

کپو بافی در دزفول به عنوان یک میراث فرهنگی و هنری نه تنها به عنوان یک منبع درآمد برای هنرمندان و صنعتگران محلی عمل می‌کند بلکه به حفظ و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی نیز کمک می‌کند. محصولات کپو شامل سبدها، فرش‌ها و دیگر اقلام تزئینی و کاربردی است که به دلیل طراحی‌های زیبا و کیفیت بالا در بازارهای داخلی و خارجی مورد استقبال قرار می‌گیرد.

کد خبر 6360593

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مهران NL ۱۰:۱۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۱
      1 0
      سلام. البته کپو بافی متعلق به مردم بختیاری بخش شهیون و عمدتا روستای پامنار هستش. توسعه پایدار در بخش گردشگری و میراث فرهنگی زمانی اتفاق می افته که به هویت قوم و فرهنگی مردم هر منطقه احترام گذاشته بشه و سعی در جعل هویت نشه. کپو بنام پامنار باید ثبت بشه و نه دزفول.
    • ساناز IR ۱۴:۳۰ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
      3 1
      باسلام مگرپامنارروستایی از شهرستان دزفول قهرمان نمیباشد؟ برای هر مطلب وهرچیزی نام شهربرده میشود
    • مریم IR ۰۹:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۴
      3 1
      ما همه ایرانی هستیم انقد قوم قوم نکنید لطفا حالا مال شهروندان یا هر جای دزفول 🏆