۱۱ بهمن ۱۴۰۳، ۱۰:۳۸

کاهش بی‌سابقه بارندگی‌ها در چهارمحال و بختیاری طی سال جاری

کاهش بی‌سابقه بارندگی‌ها در چهارمحال و بختیاری طی سال جاری

شهرکرد-معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: در سال جاری به شکل بی سابقه‌ای شاهد کاهش بارندگی و خشکسالی در استان هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا زمانی صبح پنجشنبه در نشست مقابله با تنش‌های آبی چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: در سال‌های نه چندان دور حجم بالایی از منابع آبی موجود در چهارمحال و بختیاری به صورت یخچال‌های طبیعی بود اما امروزه دیگر اثری از این منابع ارزشمند نیست.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری افزود: افزایش فشار بر آبخوان‌ها و همچنین کاهش بارندگی و تبدیل الگوی بارش از برف به باران در استان مزید بر علت شده و بحران کمبود منابع آب به ویژه منابع آب‌های زیرزمینی را تشدید کرده است.

وی عنوان کرد: در سال جاری به شکل بی سابقه‌ای شاهد کاهش بارندگی و خشکسالی در چهارمحال و بختیاری هستیم که این امر لزوم توجه به بحران‌های پیش رو را بیش از گذشته نمایان می‌کند.

زمانی با اشاره به وابستگی معیشت و اقتصاد قشر عظیمی از مردم این استان به منابع آبی، اضافه کرد: در سال‌های اخیر کاهش میزان آب در دسترس زمینه‌ساز بروز بحران‌های اقتصادی و اجتماعی همچنین تنش آبی شده است.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری یادآور شد: بهره‌برداری بهینه از منابع آب در استان چهارمحال و بختیاری و همچنین لزوم بررسی و بهینه‌سازی الگوی کشت، افزایش میزان بهره‌وری آب، سازگاری با تغییر اقلیم و مدیریت کم آبی از جمله مواردی است که با توجه به محدودیت منابع آبی و کاهش بارندگی باید در دستور کار مدیران و تمامی ذی‌نفعان قرار بگیرد و در این راستا فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی و تشریح مشکلات جهت هم‌افزایی و سازگاری با شرایط آبی پیش رو ضروری است.

کد خبر 6362756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • سید یوسف هاشمی IR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
      10 0
      دست این مسئول درد نکند که اطلاع رسانی فرمودند بارندگی امسال در استان کم هست چون اکثر مردم اطلاع نداشتند
    • کاظم IR ۱۳:۱۳ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
      1 0
      بیشتر این مشکلات به مسئولان برمیگردد که با احداث سدهای ضد محیط زیستی و انتقال آب باروش حفر تونل در اعماق ۱۰۰ الی۳۰۰ متری زمین سالانه میلیاردها آب را به فلات مرکزی انتقال میدهند،که بااین کار تمام چشمه ها و رودخانه ها به طور کلی خشک شده است
    • ابراهیم IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
      1 0
      امسال که هیچی پارسال هم کمتر از امسال برف اومد پیارسال خوب بود حداقل یه دوسه تا برف 20 سانتی اومد خداییش بد نبود ولی امسال نیومدن برف به نظرم فاجعه باشد برای استانمون که یک روزی رکورددار بارش برف در کشور بود خشکسالی هم هم برای خودمون بداست هم برای استان مجاور اصفهان اونوقت بااین اوصاف یه عده ای میخواستن تونل بهشت آباد هم تکمیل بشه که اگه میشد دیگه قطره ای آب خودمون برای خوردن هم نداشتیم خدایا خودت کمکی بهمون بکن
    • IR ۱۹:۴۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
      1 0
      واقعا امسال بارندگی وضعیت شدید کاهشی رانشان میدهد
    • جمشیدی IR ۲۱:۵۶ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۲
      1 0
      متاسفانه سوء مدیرت در ذخیره سازی آب سدها و عدم مدیریت صحیح مصرف کشت و عدم پیش بینی چنین روزهایی خود نشان از بی تدبیری است.
    • امید IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۳/۱۱/۱۳
      0 0
      برف