به گزارش خبرگزاري مهر، هوشيار زيباري درگفتگو با روزنامه الشرق الاوسط با بيان اين مطلب افزود: همكاري عراق با ايران درهمه سطوح با قدرت ادامه خواهد يافت.
هوشيار زيباري ، شبكه القاعده را به دست داشتن در انفجارهاي خونين كربلا وكاظمين متهم كرد و آمريكايي ها را در به خاطر وقوع اين حوادث تبرئه كرد.
وزيرامورخارجه عراق درباره حضور اشغالگران دركشورش گفت: ادامه حضورنظاميان خارجي درعراق خجالت آورنيست.
زيباري هرگونه نقش سازمان جاسوسي موساد اسراييل را در عراق تكذيب كرد، اما در عين حال گفت: دستگاه هاي اطلاعاتي خارجي در هر كشوري درجهان فعاليت مي كنند.
زيباري با هولناك خواندن كشتار خونين عاشوراي كربلا و كاظمين آن را به عناصر افراطي كه هدفشان ايجاد فتنه طائفه اي و متوقف كردن مسيرآزادي و دمكراسي و ايجاد روح تفرقه در ميان عراقي هاست، منتسب كرد.
به گفته وي، تمام دلايل به دست داشتن القاعده و سازمان هاي طرفدار اين سازمان در اين انفجارها دلالت دارد. اين گروه رهبران كرد و شيعه را به اعتبار اينكه آنها ستون هاي نظام دمكراتيك در عراق جديد را شكل خواهند داد، هدف قرار داده اند.
وي گفت: اطلاعات من بر اساس سند حقيقي است كه منتشر شده است و آن را بيش از چهار بار خواندم كه مطمئنم اين سند واقعي است و جعلي و ساختگي نيست. آنها اكراد و شيعيان، نيروهاي امنيتي عراق و ائتلاف را هدف قرار داده اند.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا به رغم اينكه اكثر عراقي ها، آمريكايي ها را مسوول فاجعه خونين كربلا و كاظمين مي دانند شما آنها را بيگناه معرفي مي كنيد و مسووليت را از دوش آنها برمي داريد، گفت: من شخصا آمريكايي ها يا نيروهاي ائتلاف را مسووول اين فاجعه نمي دانم، زيرا آنها نفعي در كشته شدن عراق ها يا ايجاد هرج ومرج وبي ثباتي ندارند. به اعتقاد من اين امر به طور كلي با اهدافشان تناقض دارد. هرچند آنها بر اساس قطعنامه هاي شوراي امنيت به عنوان اشغالگر، مسوول امنيت در عراق هستند، اما اين به معناي اينكه مسووليت انفجارها را بر دوش آنها بيندازيم، نيست.
وي درپاسخ به اين سوال كه آيا به اعتقاد شما آمريكايي ها غير از سرنگوني صدام توانسته اند امنيت و خدماتي را كه وعده دادند، محقق كنند، گفت: آنها صدام را سرنگون كردند و گورهاي دسته جمعي را كشف كردند.
وي درپاسخ به اين سوال كه فريادهاي بلند عراقي ها خواهان خروج اشغالگران آمريكايي است، گفت: تمام ملت عراق خواهان پايان اشغال كشورشان در اسرع وقت است، اما شرايط فعلي اجازه چنين كاري را نمي دهد، نيازشديدي اكنون به ادامه حضور اين نيروها در عراق وجود دارد.
زيباري گفت: به صراحت مي گويم ما هنوزبه سطح مطلوبي ازساخت توانمندي هاي امنيتي خود درسطح ارتش وپليس نرسيده ايم لذا نيازبه ادامه حضور نيروهاي خارجي داريم .
به گزارش مهر، زيباري در پاسخ به سوال خبرنگار الشرق الاوسط كه بسياري آمريكايي ها را به دست داشتن در انفجارها و از هم گسيختگي امنيتي براي اينكه بهانه اي براي استمرار حضورشان در عراق داشته باشند، متهم مي كنند، گفت: اين نظريه را من رد مي كنم، اوضاع درعراق واقعا سخت است و من به ملت عراق به خاطر همبستگي و حفظ وحدت به رغم نبود مسائل حياتي بسيار مهم افتخار مي كنم .
وي در پاسخ به اينكه اقدام آمريكايي ها در انحلال ارتش عراق باعث افزايش آهنگ مخاطرات و نابساماني امنيتي درعراق شد، گفت: بله، اشتباهات متعددي را آمريكايي ها مرتكب شده اند و ما بارها به آنها تذكر داده ايم.
زيباري درباره اخباري مبني بر بروز بيش از يك بحران در روابط ميان شوراي حكومت انتقالي و حكومت اشغالگران گفت: هميشه بحران ها هستند اما شكل ارتباط ما مشاركت درحكومت است و به طور كلي روابط ما خوب است.
وي افزود: شوراي حكومت انتقالي براي گرفتن استقلال تلاش مي كند وبه عنوان مثال مخالفت قاطع شوراي انتقالي با اعزام نيروهاي ترك به عراق از جمله نمونه هايي از تلاش استقلال طلبانه ماست.
وزير امورخارجه عراق با اشاره به اينكه ما با ايران بهترين روابط را داريم و همكاري دوجانبه درهمه سطوح با ايراني ها داريم، افزود: ما برخي از استانداران منصوب آمريكايي ها را كه مردم عراق با آنها مخالف بودند، بركنار كرديم.
وي در مورد اينكه موانع برگزاري انتخابات چيست، گفت: مانعي در برابر انتخابات وجود ندارد اما ما نياز به زمان و سرشماري و جداول انتخاباتي و مسائل ضروري لجستيكي داريم و پس از تصويب قانون اداره عراق كه يك قانون اساسي موقت است براي انتخابات هم برنامه ريزي مي كنيم.
زيباري در مورد اين سوال كه آيا عراق نقطه شروع طرح آمريكايي خاورميانه بزرگ خواهد بود، گفت: شروع تغيير و اصلاحات را خودمان تصميم گرفته ايم و اين با رويكردمان در قبال روند دمكراتيك همخواني دارد.
وي در خصوص صحت شايعه مربوط به اينكه علت تاخير در اعلان خبر بازداشت صدام به انتقال وي به واشنگتن و بازگرداندن مجدد وي به عراق بازمي گردد، گفت: اينها همه تخيلات و اوهام وعاري ازصحت است.
وي در پاسخ به سوالي درمورد نقش موساد در بغداد و سلطه اسراييلي ها بر اقتصاد و خريد اراضي در عراق گفت: موساد هيچ نقشي درعراق و خريد زمين هاي كردها ندارد، اسراييلي ها هم به عنوان اسراييلي وارد عراق نشدند، بلكه آنها در قالب شركت هاي چند مليتي وارد شده اند.
نظر شما