به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد فعالیت های هسته ای ایران در گزارش جدید خود توضیحات مشروح فنی درباره شرکت کیمیا معدن وقراردادهای بین این شرکت وسازمان انرزژی اتمی ایران وحدود فعالیتهای شرکت مذکور ارائه داده است که نکات مهم آن در ذیل به آن اشاره دارد :
31) به گزارش ایران، AEOI به KM (شرکت کیمیا معدن) اطلاعات طرح مفهومی ارائه شده شامل نقشه ها و گزارشهای فنی داده است. وظیفه KM انجام طرح مشروح، برای تهیه و نصب تجهیزات و قرار دادن آن در نیروگاه UOC گچین و راه اندازی است. توافق، موانع زمانی را تحمیل کرد و فشارهای زمانی منجر به برخی از اشتباهات شد که هم اکنون در حال انجام هستند . پس از تکمیل طرح مشروح ، تغییرات باید انجام و همین منجر به مسائل مالی برای KM شد.
32) ایران اعلام کرد که KM تنها یک پروژه داشته که یکی از آنها با AEOI برای ساخت نیروگاه UOC گچین بر اساس مقاطعه کاری بوده است،اما شرکت همچنین به تهیه برای AEOI به خاطر محدودیت های تهیه ناشی از تحریمها کمک کرده بود. (GOV/2006/15, para. 39).
سندی که موارد تهیه شده را برای UCF فهرست می کند به وسیله ایران تهیه شده است. به گفته ایران، به دلیل مسانل مالی KMشرکت کار خود را در پروژه گچین در ژوئن 2003 زمانی که توافق سه ساله با AEOI به پایان رسید، متوقف کرده است. ایران گفته است که KM به طور رسمی در 8 ژوئن 2003 از ثبت خارج شده و (تهران) سندی را در تایید آن فراهم کرده است. پس از توقف کار KM ، بار دیگر OPC کار را در ارتباط با نیروگاه UOC کارخانه گچین بر عهده گرفت.
33) ایران اعلام کرده است که KM قادر بوده است تا به سرعت از زمان ایجاد و تاسیس خود در ماه مه 2000 پیشرفت کند و اساس و بنیان هایی را برای نیروگاه UOC تا اواخر دسامبر سال 2000 به خاطر طرح مفهومی (تجسمی) برای نیروگاه انجام شده از سوی OPC نصب کند. این طرح مفهومی و دیگر دانش فنی برای KM فراهم شده بود که اطلاعات را برای طرح مشروح تجهیزات باز فراوری مورد استفاده قرار داد. بنابرین KM به سرعت قادر بود تا نقشه ها و مسئله سفارشات خرید را آماده کند. اسناد، دلالت بر این دارد که کارهای مفهومی صورت گرفته از سوی AEOI ، از طرف ایران به آژانس ارائه شد.
34) بسیاری از اطلاعات تائید کننده که از سوی ایران ارائه شده طی گفتگوهای گذشته درباره گچین به آژانس ارائه نشده بود. آژانس نتیجه گرفت که در اطلاعات و توضیحات ارائه شده از سوی ایران به طور مستند تایید شده که محتوایی هماهنگ با اطلاعاتی است که قبلاً در اختیار آژانس قرار گرفته است. دیگر ملاحظه آژانس در این ارتباط در این مرحله اهمیتی ندارد، اما آژانس بر اساس رویه و اقدامات خود به تایید یافته هایش و همچنین تایید این مسئله به عنوان بخشی از راستی آزمایی بیانیه های تکمیلی ایران ادامه خواهد داد.
الف.5. تحقیقات مرتبط
35- آژانس به درخواست از ایران همانگونه که شورای امنیت خواسته بود، برای بیان تحقیقات منتسب مربوط به تبدیل دی اکسید اورانیوم (UO2) به تترا فلوراید اورانیوم (UF6) (پروژه نمک سبز) آزمایشی با قدرت انفجار بالا و طرحی برای ورود موشک، که می توانست بعد نظامی داشته باشد و به نظر می رسید که دارای اتصالات داخلی اجرایی نیز هست و به منظور یافتن ارتباط آنها با مواد هسته ای، ادامه داد (GOV/2007/58, para. 28). به عنوان بخشی از طرح اقدام، ایران پذیرفت تا مدارک این تحقیقات منتسب را ارائه کند.
36- در 27 و 28 ژانویه 2008 و از 3 تا 5 فوریه 2008، در ملاقاتهایی در تهران، مقامهای ایران و آژانس درباره تحقیقات منتسب به بحث نشستند. در طی این ملاقاتها آژانس در جریان جزئیات این تحقیقات منتسب قرار گرفت و بر روی سایر موارد که درزمان اجرای طرح اقدام بروز کرده بودند، متمرکز شد، مواردی شامل نقش PHRC، KM، موسسه تحقیقات آموزشی ( ERI ) و موسسه فیزیک کاربردی ( IAP ) .
(GOV/2004/83, paras 100–101
37- آژانس مدارک مشخصی را که توسط سایر اعضا در اختیار این نهاد قرار گرفته بود؛ در اختیار ایران قرار داد. این مدارک مربوط به نمودار جریان مکان تبدیل UO2 به UF6 بود که از سوی ایران انجام شده بود. این مدارک توانایی تبدیل سالانه یک تن UF4 را نشان می داد. این نمودار جریان نشان KM را برروی خود داشت و مربوط به "پروژه 13/5 " بود. این مدارک شامل مکالمات بین افراد شاغل در پروژه و و کارمندان یک شرکت خصوصی فعال در پروسه تجهیزات، بود. آژانس همچنینی مدارکی درباره روند تولید سالانه 50 تن UF4 دریافت کرد.
38- ایران اعلام کرد که این ادعاها در خصوص ارتباط این پروژه با مباحث موشکی بی اساس بوده و اطلاعاتی که درباره فعالیت ایران توسط سایر اعضا در اختیار آژانس قرار گرفته، ساختگی هستند. هر چند ایران موافقت کرد که پاسخهای خود در این زمینه را با ذکر جزئیات ارائه کند. در تاریخ 8 فوریه و 12 فوریه 2008 آژانس به صورت مکتوب درخواست خود برای شفاف سازیهای بیشتر را تکرار کرد. در تاریخ 14 فوریه 2008 ایران پاسخ گفت و اظهارات قبلی خود را تکرار کرده و عنوان داشت که این آخرین ارزیابی آنها درباره این موضوع است. ایران اعلام کرد که تنها سازمانی که در فعالیتهای چرخه سوخت حضور داشته AEOI بوده و این سازمان قراردادی با KM به منظور توسعه واحد UOC در گچین که تنها پروژه ای بود که KM از ابتدا درگیر آن بود، داشت. از دید ایران این نمودار، ساختگی و اتهامها بی اساس بودند.
ادامه دارد ...
نظر شما