مسعود عنایت در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به عملکرد خوب خداداد افشاریان و مسعود مرادی در قضاوت دیدارهای حساس هفته بیست و دوم مسابقات فوتبال لیگ برتر باشگاه های کشور، افزود: خداداد افشاریان در قضاوت بازی پرسپولیس - راه آهن کم اشتباه عمل کرد. او به درستی دروازه بان راه آهن را اخراج کرد و برای نشان دادن کارت های زرد و قرمز متقابل قانون عمل کرد.
وی با اذعان به اینکه افشاریان می توانست در این بازی 10 دقیقه وقت تلف شده اعلام کند. پیرامون عملکرد مسعود مرادی در بازی سایپا - استقلال تهران، گفت: مرادی که به تازگی از اسپانیا بازگشته بود، انتخاب و گزینه مناسبی برای قضاوت حساس ترین دیدار هفته بیست و دوم بود. از آنجائیکه این بازی حساسیت های زیادی داشت، تشخیص دادیم که مرادی می تواند به دنبال موفقیت در آزمون اسپانیا با روحیه ای بالا این دیدار را داوری کند.
وی ادامه داد: صادقی کاپیتان تیم است و می تواند در چارچوب قانون با داور صحبت کند اما نحوه اعتراض او به مرادی چندان خوشایند نبود. با اینکه اعتقاد دارم مرادی باید در این صحنه مدیریت می کرد و کارت زرد را نشان نمی داد اما تصمیم گیری او برای اخراج صادقی کاملا قانونی بود.
عنایت همچنین تاکید کرد که اخراج فرهاد مجیدی کاملا درست بوده است. وی در این خصوص افزود: مجیدی با دست توپ را کنترل کرد که رضا سخندان کمک دوم مسعود مرادی وی را در جریان حرکت او قرار داد که منجر به نشان دادن کارت زرد دوم به کاپیتان استقلال و اخراج وی از زمین مین مسابقه شد.
وی با انتقاد از رسانه های که طی روزهای اخیر بی رحمانه به مسعود مرادی تاخته اند، افزود: مسعود مرادی قضاوت کم نقص داشت. تمام تصمیم گیری هایش داخل محوطه جریمه درست بود و سوت هایش در جریان بازی تاثیرگذار نبود. با این حال برخی رسانه چسم بسته به او تاخته اند. نمی دانم مرادی چه هیزم تری به آنها فروخته است. نمی دانم چرا برخی ها با داور اول ایران که شانس قضاوت در جام جهانی را دارد عرض ورزانه تاخته اند و با گوشه و کنایه کار او را به نقد کشیده اند.
عنایت در خصوص اعتراضات دایی به داوری گفت: ما به این حرف ها عادت کرده ایم. آقای دایی هر وقت تیم شان شکست می خورد، به داوران گوشه و کنایه می زند.
رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال با اشاره به بازی سپاهان مقابل مقاومت سپاسی به دفاع از عملکرد جمشید دانشمهر داور این بازی پرداخت و گفت: در جریان این بازی کمک آقای ویرا مرتب در کار داور دخالت می کرده، در حالی که مطابق قانون او چنین اجازه ای را نداشته است. در همین حال داور چهارم از داور می خواهد که با کمک مربی سپاهان برخورد کند، داور نیز مطابق قانون کمک مربی سپاهان را اخراج می کند.
وی ادامه داد: ویرا در این صحنه دخالت می کند و با لحنی زشت داور چهارم را "احمق" خطاب می کند. توهین به داور نیز بر اساس قانون رفتاری غیر مسئولانه از سوی سرمربی است که مستوجب اخراج از زمین است.
عنایت با انتقاد از ژوران ویرا گفت: ویرا هنوز به ایران نیامده می گوید ایرانی ها اگر می خواهند مربی بزرگ در کشورشان کار کند باید داوران بزرگ هم داشته باشند. باید به این آقا بگویم شما اول بزرگی ات را ثابت کن بعد در مورد داوری ایران اظهارنظر کن. ایشان چون قهرمان آسیا شد حتما برای قضاوت بازی های تیم شان باید کولینا را بیاوریم؟!
وی ادامه داد: بضاعت فوتبال ما همین است. هیچ وقت داوری ما کمتر از فوتبال ما نبوده و نیست و همیشه پابه پای فوتبال گام برداشته ایم. طی سال های اخیر هر جا فوتبال ایران بوده، داوری ما نیز همان جا بوده است. به نظر من در و تخته داوری و فوتبال ایران به خوبی با هم جفت شده است.
رئیس کمیته داوران فدراسیون فوتبال در خصوص اظهارات اخیر محمدرضا ساکت، تاکید کرد: مدیر عامل باشگاه سپاهان می گوید:" داور چهارم بازی سپاهان مقابل مقاومت از کجا انگلیسی می دانسته که حرف های ویرا را متوجه شده است؟". باید در پاسخ ایشان بگویم که تحصیلات 70 درصد داوران حاضر در لیگ برتر در حد لیسانس و فوق لیسانس است. مدیرعامل سپاهان نباید کم سوادی برخی فوتبالیست ها را به داوران تعمیم دهد.
عنایت در خصوص انتخاب داوران دربی 64 تهران گفت: ما در نامه ای به آقای کفاشیان آمادگی خود را برای قضاوت داوران ایرانی در دربی 64 اعلام داشته ایم و ایشان نیز با اصل حضور داوران کشوران در این بازی موافقت کرده اند اما با توجه به اینکه بازی استقلال - پرسپولیس یک بازی خاص است، باید برای انتخاب داور این بازی نظر شورای تامین استان تهران و سازمان لیگ برتر را لحاظ کرد. در صورتی که این دو مرجع تصمیم گیری موافق حضور داور ایرانی در دربی تهران باشند، مقدمات حضور داور ایرانی را در این بازی فراهم می آوریم در غیر این صورت داورانی خارجی بازی یاد شده را سوت می زنند.
رئیس کمیته داوران در پاسخ به اظهارات محمدرضا ساکت که از جو سپاهان ستیزی در فوتبال کشور یاد کرده بود، گفت: در صلاحیت من نیست که در مورد تنبیه باشگاه سپاهان از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال اظهار نظر کنم اما باید عنوان کنم در کمیته داوران به هیچ عنوان با این باشگاه ستیز نشده است. تیم فوتبال سپاهان در دو دوره اخیر مسابقات فوتبال جام حذفی باشگاه های کشور که منتج به قهرمانی و صعود این تیم به لیگ قهرمانان شده است، لطف داوری شامل حالش شده است.
وی با تاکید با ابراز خرسندی از موفقیت های اخیر باشگاه سپاهان خاطر نشان کرد: تیم سپاهان در دیدار برگشت فینال جام حذفی در فصل 85 - 84 با یک اشتباه سهوی داور قهرمان شد. در دقایق پایانی این بازی مدافع سپاهان روی مهاجم پرسپولیس مرتکب خطایی شد که از چشم داور دور ماند. با همان پنالتی گرفته نشده، سپاهان قهرمان جام حذفی شد و به لیگ قهرمانان آسیا صعود کرد.
عنایت ادامه داد: یکسال بعد در مرحله نیمه نهایی جام حذفی 86 - 85 دو تیم پرسپولیس و سپاهان مقابل بیش از 120 هزار تماشاگر به مصاف هم رفتند. در دقیقه 86 این بازی مدافع پرسپولیس داخل محوطه جریمه این تیم مرتکب خطایی شد که داور را ناچار به اعلام پنالتی کرد. محسن قهرمانی در اعلام خطا اشتباهی مرتکب نشد و کارشناسان به کار وی صحه گذاشتند اما او می توانست پنالتی نگیرد و آب از آب هم تکان نمی خورد. اما قهرمانی قانونی عمل کرد و یک پنالتی به سود سپاهان گرفت که منجر به قهرمانی این تیم شد. چرا آن زمان ما سپاهان ستیز نبودیم؟ چرا پس از فینال سال 85 با سپاهان عناد نداشتیم؟
رئیس کمیته داوران درعین حال پاسخگوی اعتراضات باشگاه استقلال شد و گفت: استقلالی ها می گویند چرا پنالتی ها ما را داوران نمی گیرند. نمی دانم آنها کدام پنالتی را می گویند! در بازی سایپا - استقلال که خطای پنالتی رخ نداد. اگر منظور آنها بازی استقلال - شیرن فراز است که با داور آن بازی برخورد کردیم و از قضاوت در بازی های هفته گذشته محروم شد. داور در آن بازی مرتکب خطا شد اما اشتباهات او روی نتیجه بازی تاثیرگذار نبود.
وی ادامه داد: استقلالی ها در بازی مقابل ذوب آهن از اشتباه داوری نفع بردند. در دقیقه 80 این بازی بیژن کوشکی روی مدافع ذوب آهن مرتکب خطا شد، خطایی که تشخیص آن از سوی بهترین و بزرگترین داور دنیا هم ممکن نبود و تنها با تماشای فیلم بازی توانستیم این خطا را تشخیص دهیم. اگر داوران مخالف استقلال بودند. آن حرکت را خطا می گرفتند و استقلال امروز جایی در نیمه نهایی جام حذفی نداشت.
نظر شما