۶ اسفند ۱۳۸۶، ۱۱:۱۵

در گفتگو با مهر صورت گرفت:

حداقل مدرک برای ورود به کارشناسی ارشد طب سنتی اعلام شد / تشریح ویژگیهای آزمون کارشناسی ارشد طب سنتی

حداقل مدرک برای ورود به کارشناسی ارشد طب سنتی اعلام شد / تشریح ویژگیهای آزمون کارشناسی ارشد طب سنتی

دبیر شورای آموزش طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت گفت: حداقل مدرک ورودی به دوره کارشناسی ارشد رشته طب سنتی پزشکی عمومی است و بر اساس مقررات مندرج در دفترچه کارشناسی ارشد گروه پزشکی سال 87 پذیرش صورت می گیرد.

دکتر عبدالله بهرامی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص رشته طب سنتی مقطع کارشناسی ارشد یادآور شد: آموزش در رشته طب سنتی به صورت تمام وقت بوده و در طی آن دانشجویان باید ضمن فراگیری طب سنتی ایران با استفاده از منابع مکتوب موجود و آموزش های عملی، به طور مشخص در تهیه و تدوین متون جدید نیز مشارکت کنند.

بهرامی گفت: انتظار می رود پذیرفته شدگان این دوره دارای آمادگی کامل و حتی الامکان آشنا به متون قدیمی و علاقمند به تحمل دشواری های خاص این مسئولیت ها و فعالیت های ویژه و استثنائی مورد نظر باشند و ترجیحاً سابقه مطالعاتی قابل قبول، مقالات و تألیفاتی در زمینه طب سنتی ایران داشته باشند.

وی در خصوص ضرورت اطلاعاتی که باید داوطلبان رشته طب سنتی ایران داشته باشند، گفت: آزمون پذیرش دانشجو بر اساس انتخاب رشته طب سنتی ایران در یکی از دانشگاههای اعلام شده صورت می پذیرد و داوطلب موظف به انتخاب اولویت محل تحصیل خود در یکی از این چهار دانشگاه است.

دبیر شورای آموزش طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت افزود: ظرفیت پذیرش نسبت به سال گذشته تغییر پیدا نخواهد کرد و همچنان 24 نفر در چهار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران و شاهد پذیرفته خواهند شد.

وی تأکید کرد: بر اساس قانون مربوط به خدمت پزشکان و پیراپزشکان، داوطلبان شرکت در آزمون نباید منع قانونی جهت ادامه تحصیل (دارندگان گواهی انجام خدمت طرح نیروی انسانی) داشته باشد و خدمت طرح نیروی انسانی آنها در صورتی که تا شهریور ماه سال آینده به پایان می رسد مجاز به شرکت در این آزمون خواهند بود.

بهرامی با اشاره به سایر شرایط داوطلبان شرکت در رشته طب سنتی در مقطع کارشناسی ارشد آزمون سال 87، خاطرنشان کرد: آزمون زبان عمومی شامل دو بخش عربی و انگلیسی خواهد بود، که بخش عربی آن شامل صرف و نحو و اصول تجزیه و ترکیب مطابق با منابع مندرج و بخش انگلیسی مشتمل بر درک متون و واژگان عمومی زبان در سطح انگلیسی متوسط به بالا در منابع آزمون خواهد بود.

وی افزود: کلیه پذیرفته شدگان در استخدام وزارت متبوع و نیز شاغلین رسمی سایر سازمانها ملزم به ارائه موافقت نامه مکتوب رسمی بدون قید و شرط از بالاترین مقام مسئول اداری در رابطه با ادامه تحصیل و گذراندن تعهدات قانونی مربوط به دوره به صورت مرخصی بدون حقوق هستند و افرادی که موفق به ارائه موافقت نامه فوق نشوند نمی توانند در دانشگاه ثبت نام کنند.

دبیر شورای آموزش طب سنتی و مکمل وزارت بهداشت در خصوص ویژگی های آزمون کتبی که داوطلبان رشته طب سنتی گفت: آزمون کتبی این داوطلبان مانند سایر داوطلبان دوره کارشناسی ارشد به صورت چهار گزینه ای برگزار خواهد بود اما داوطلبان این رشته می توانند برای سهولت دسترسی به منابع این رشته لوح فشرده ای که حاوی منتخبی از متون طب سنتی ایران است را تهیه کنند و برای آگاهی از چگونگی تهیه آن به پایگاه اطلاع رسانی معاونت آموزشی وزارت بهداشت مراجعه کنند.

وی به آزمون مرحله دوم یا شفاهی که تنها برای رشته طب سنتی برگزار می شود، اشاره و خاطرنشان کرد: داوطلبان ورود به دوره طب سنتی ایران لازم است دارای ویژگی ها و نگرش خاصی برای فراگیری سرفصلهای آموزشی مصوب این دوره باشند، و از میان کسانی که حائز امتیازات بالاتر هستند 3 برابر پذیرفته شدگان نهایی برای انجام آزمون شفاهی دعوت می شوند.

بهرامی در خصوص آزمون شفاهی یادآور شد: در آزمون مرحله دوم مواردی از جمله فهم متون فارسی و عربی طب سنتی، میزان آشنایی و تسلط بر بخش کلیات و نشانه شناسی بیماریها، طب نظری، تغذیه و مفردات، سوابق علمی یا عملی در طب سنتی، قدرت بیان و توانایی انتقال مطالب علمی و سوابق کاری، خدمات و شئونات حرفه ای مورد بررسی قرار می گیرد.

وی شرط قبولی در مرحله شفاهی رشته طب سنتی را کسب حداقل 60 درصد از حداکثر نمره دانست و گفت: داوطلبانی که موفق به کسب این حداقل نمره نشوند مردود شناخته خواهند شد و حق دعوت از سایر افراد بر حسب اولویت نمره امتحان کتبی جهت انجام مرحله دوم آزمون برای دبیرخانه شورای آموزش طب سنتی و مکمل محفوظ خواهد بود.

کد خبر 645183

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha