۱۷ فروردین ۱۳۸۷، ۱۰:۱۱

فراخوان جایزه تصحیح نسخ خطی در سال 2009 اعلام شد

فراخوان جایزه تصحیح نسخ خطی در سال 2009 اعلام شد

مؤسسه الفرقان للتراث الاسلامی با هدف ارتقای تصحیح و انتشار نسخ خطی و بنا بر تصویب شورای علمی مؤسسه، جایزه دو سالانه‌ای را با عنوان "جائزةالفرقان لتحقیق التراث الخطوط" مقرر کرده است که به فعالان در زمینه احیای نسخ خطی اعطا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، موضوع این جایزه علوم قرآنی است که مؤسسه الفرقان برای اعطای آن به برگزیدگان چهار موضوع را مشخص کرده است:1. قرآن کریم و علوم مربوط به آن 2. فقه و اصول 3. تاریخ 4. علوم در اسلام.

این جایزه هر دو سال یک ‌بار در موضوعات فوق (به ترتیب) اعطا می‌شود و اولین جایزه آن نیز که در سال 2009 اعطا می شود، اختصاص به موضوع علوم قرآنی دارد. موضوع جایزه تصحیح نسخه خطی در علوم قرآن کریم است که تفسیر، احکام، قرائت، اسباب نزول، ناسخ و منسوخ، بلاغات قرآنی و سایر علوم مربوط به قرآن را در بر می‌گیرد.

مهلت مقرر برای اعلام نامزدی دریافت جایزه الفرقان سال (1429 ق/ 2009 م) از اول ژانویه 2008 تا پایان اکتبر 2008 است.

شرایط عمومی دریافت جایزه به این شرح اعلام شده است: 1. شرکت همگان چه به شکل فردی یا از طریق مؤسســات (دانشگاه‌ها، موسســـات علمــی، مراکز تحقیق و انتشارات و...) پذیرفته است 2. نامزد شدن بیش از یک نفر برای دریافت جایزه - در صورتی که در تحقیق یک اثر مشارکت داشته باشند ـ مانعی ندارد 3. مشارکت در بیش از یک تحقیق و یک موضوع پذیرفته نیست 4. جایزه الفرقان به یک نفر بیش از یک ‌بار داده نخواهد شد و نامزدی مجدد او نیز در صورتی پذیرفته است که در موضوع دیگری غیر از موضوع پیشین تحقیق کند 5. نامزدی دریافت جایزه برای کسی که در تحقیق موردنظر به رتبه علمی نائل شده است، مانعی ندارد مگر آنکه از طرف مؤسسة دیگری در رابطه با آن تحقیق جایزه‌ای دریافت کرده باشد که در این صورت جایزه الفرقان به او تعلق نخواهد گرفت 6. ارائه تحقیق یا اثر علمی، اعم از چاپ شده یا چاپ نشده برای دریافت جایزه مانعی ندارد 7. تحقیق ارائه ‌شده به زبان عربی باشد و البته به زبان‌های دیگر نیز قابل قبول است 8. آثار ارائه شده صرفاً بر اساس موازین علمی و بدون در نظر گرفتن جنسیت، نژاد، و دین ارزیابی می‌شوند. 9. جایزه تنها به برگزیده اول تعلق می‌گیرد اما اسامی برگزیدگان دوم و سوم نیز اعلام می‌شود و به آنها گواهی تعلق می‌گیرد 10. آثار ارائه‌شده اعم پذیرفته یا رد شده، بازگردانده نمی‌شوند 11. مؤسسة الفرقان حق مسلم خود می‌داند که اثر برگزیده را منتشر سازد و صاحب اثر حق انتشار آن را به هیچ وجه به ناشر دیگری نمی‌دهد مگر آنکه مؤسسة الفرقان از حق خود صرف‌‌نظر کند و مؤسسه نیز خود را ملزم می‌داند که برای انتشار اثر برگزیده با صاحب اثر قرارداد ببندد 12. جایزه تنها به صاحب اثر تعلق می‌گیرد و نه مؤسسه یا مرکز علمی، و نیز به آثار کسانی که از دنیا رفته‌اند، جایزه‌ای اعطا نخواهد شد و...

مدارک لازم برای شرکت در این جایزه عبارت است از: نامه رسمی درخواست شرکت در مسابقه دربردارنده نام و نشانی کامل و خلاصه‌ ای از اثر تحقیقی حداکثر در پنج صفحه، ویژگی‌ ها و خصوصیات اثر تحقیقی، به طور کامل و وافی کارها و فعالیت‌های انجام شده در اثر مربوطه بیان گردد، شرح حال علمی و فعالیت‌ها و شغل متقاضی همراه با فهرستی از آثار منتشره و یا چاپ نشده وی، تکمیل فرم تقاضا که می ‌توان آن را از مؤسسه الفرقان درخواست کرده یا از طریق اینترنت به نشانی http://www.al_Furqan.com/prizeform.doc ارسال کرد. چهار نسخه اصلی از اثر تحقیقی (تصحیح نسخه‌ای در علوم قرآن) به صورت الکترونیکی در CD یا توسط پست الکترونیکی به نشانی موسسه الفرقان ارسال شود.

آثار ارائه شده جهت دریافت جایزه به نشانی ذیل ارسال شود: 

Al-Furqan Islamic Heritage Foundation (al-Furqan Prize) Eagle House, High street, wimbledon, London SW195EF United Kingdom

کد خبر 658073

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha