به گزارش خبرنگار مهر، حسین طلا فرماندار تهران پیش ازظهر امروز درنشست خبری خود با خبرنگاران اظهار داشت: مرحله دوم انتخابات از ساعت 8 صبح روز جمعه ششم اردیبهشت ماه در نزدیک به 3 هزار و 904 صندوق در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر برگزار خواهد شد.
وی تعداد افراد واجد شرایط رای دادن در حوزه انتخابیه تهران بزرگ را بیش از 5 میلیون نفر دانست و افزود: بر اساس قانون کسانی می توانند در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران رای بدهند که در مرحله اول در هیچ جای کشور رای نداده باشند یا در4 شهرستان تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در دور اول انتخابات رای داده و یا متولد 6 اردیبهشت 1369 به قبل باشند.
فرماندار تهران با بیان اینکه 80 هزار نفر عوامل اجرایی، بازرسی و پشتیبانی در مجموعه شعب حوزه انتخابیه تهران بزرگ حضور خواهند داشت، تصریح کرد: به هیچ عنوان از لحاظ قانونی مجاز به کاهش تعداد صندوق ها نسبت به دور اول انتخابات نیستیم و هم از لحاظ قوانین و رقابت تک تک آرایی که اخذ می شود حفظ آن برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.
طلا ادامه داد: در اخذ رای از افراد واجد شرایط در دور دوم انتخابات همچون انتخابات 24 اسفند، ارائه شناسنامه از سوی رای دهندگان الزامی است و خواستار آن هستیم که کارت و یا کد ملی به همراه افراد رای دهندگان باشد.
وی گفت: پس از ارائه شناسنامه از طریق شبکه، کد ملی افراد و اینکه آیا آنها در دور اول انتخابات از چه حوزه ای رای داده اند بررسی خواهد شد اما پاسخ سیستم تنها آزمایشی بوده و ملاک برای اخذ رای ، مهر دور اول انتخابات در شناسنامه افراد است.
معاون استاندار تهران اضافه کرد: تعرفه های اخذ رای دور دوم انتخابات با مرحله اول هیچ گونه تفاوتی ندارد اما تعداد اسامی باید در آن قید شود از 30 نامزد به 11 نامزد تقلیل یافته و کد نامزدها همان کد دور اول انتخابات است.
وی ملاک شمارش آرا در دور دوم انتخابات را شمارش دستی آن عنوان کرد و اظهار داشت: دراین مرحله شمارش آرا همچون گذشته هم به صورت دستی و هم به صورت مکانیزه انجام خواهد شد و سعی خواهیم کرد که در اسرع وقت با فعالیت عوامل اجرا نتیجه را پس از جمع بندی اعلام کنیم.
طلا تاکید کرد که در این مرحله تاکید بیشتری بر دقیق تر شدن شمارش آراء صندوق ها داریم و سرعت چندان برای ما ملاک نیست هرچند امیدواریم که حتی کار اعلام نتایج را بتوانیم زودتر از آنچه که اعلام شده به پایان برسانیم.
فرماندار تهران در ادامه در پاسخ به سئوالی مبنی بر درخواست میز احزاب برای در نظر گرفتن نماینده ای از سوی فرماندار برای استقرار نمایندگان میز احزاب در محل شعب اخذ رای، گفت: آنچه قانون تاکید دارد حضور 5 نفر در شعبه با عنوان نماینده فرماندار بازرسین وزارت کشور و ناظرین شورای نگهبان است ولی جایی برای احزاب پیش بینی نشده است.
وی تاکید کرد که ما فقط اجازه داریم به نمایندگان کاندیداهایی که کارت حضور آنان در شعب اخذ رای از سوی شورای نگهبان صادر شده اجازه حضور در پای صندوق های رای بدهیم.
طلا افزود: نمایندگان کاندیداها با حضور درپای صندوق های رای می توانند درصورت رویت تخلف موارد را به نماینده فرماندار ، ناظرین شورای نگهبان و یا بازرسین وزارت کشور گزارش دهند آنها همچنین مجازند که تا پایان کار شمارش آرا در پای صندوق های رای حضور داشته باشند اما درصورت برهم زدن نظم شعب اخذ رای و یا تبلیغ برای کاندیدای متبوع خود از طریق مراجع قانونی برخورد لازم با آنان صورت خواهد گرفت.
فرماندار تهران در مورد تخلفات تبلیغات کاندیداها در دور دوم انتخابات نیز، گفت: الصاق هر گونه پوستر، بنر و پلاکارد با مضامین عکس و یا نام کاندیداها ممنوع است در این خصوص ضابطین قانونی برای جمع آوری موارد تبلیغاتی خلاف قانون نیروی انتظامی است که با هماهنگی قوه قضائیه نسبت به جمع آوری تبلیغات اقدام می نماید.
وی با اشاره به وسعت تهران افزود: ممکن است در برخی نقاط به دلیل گستردگی حوزه انتخابیه موارد تبلیغات غیر قانونی دور از چشم نیروی انتظامی بماند اما باید توجه داشت که نفس این کار در قانون است و قانون تبلیغات جای کارشناسی بیشتری دارد.
معاون استاندار تهران خاطر نشان کرد: مردم باید توجه داشته باشند کسی که قانون را زیر پا می گذارد و برای کسب رای حاضر به انجام تبلیغات غیر قانونی است آیا می تواند قانونگذار خوبی برای آنها باشد یا خیر.
طلا درباره بازشماری صندوق ها درحوزه انتخابیه تهران پس ازاعلام نتایج تصریح کرد: هیچگونه بازشماری به معنای باز کردن صندوقها نداشته ایم اما تطبیق شمارش دستی با شمارش رایانه ای بعد از برگزاری انتخابات در حدود 1300 صندوق در حوزه انتخابیه تهران بزرگ صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه هیچگونه خطای تاثیر گذاری از نفر 20 تا 42 در بازشماری صندوق ها وجود نداشته است، گفت: درکمتر از یک درصد تفاوتی که در شمارش رایانه ای و دستی بوده نمی توان موردی یافت که موجب راهیابی نفرات 20 تا 42 به طور مستقیم به مجلس شده و یا موجب حذف آنان از مرحله دوم انتخابات شده باشد.
فرماندار تهران در پاسخ به سئوال درباره نگهداری آراء اخذ شده در دور اول انتخابات ادامه داد: قانون ما را ملزم کرده تا زمانی که دستور تایید امحاء آرا نیامده ملزم هستیم که آراء اخذ شده را با همان شکل نگه داریم که در حال حاضر تمامی اسناد و مدارک انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان و مرحله اول انتخابات مجلس به صورت پلمپ شده و تحت نظارت شورای نگهبان همچنان باقی است.
طلا درباره اخباری مبنی بر اخراج نمایندگان کاندیداها از شعب اخذ رای، گفت: آماری از اخراج نمایندگان کاندیداها علیرغم درخواست ما تا این لحظه اعلام نشده است.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه میز احزاب مستقر در ستاد انتخابات کشور اعلام کرده بیشترین آمار تخلفات مربوط به لیست های انتخاباتی گروه ها در شعبات اخذ رای بوده است، اظهار داشت: هم در مرحله اول و هم در این مرحله یکی از توصیه های ما این است که لیست های به جا مانده از رای دهندگان در شعبات اخذ رای نباید باقی بماند و نظارت دقیق بر محل نوشتن رای صورت گرفته و آثار به جا مانده جمع آوری و امحا شود.
نظر شما