به گزارش خبرگزاری مهر، مدرس این دوره ها امیرعلی نجومیان است. او از ۶ خرداد در ۲۴ جلسه به تدریس نقد ادبی خواهد پرداخت.
دوره نقد ادبی به مهمترین رویکردهای نقد ادبی در صد سال گذشته میپردازد. هدف از این دوره، نه طرح مباحث صرفا نظری بلکه تمرکز بر روشهای خواندن متون ادبی و هنری است. به عبارت دیگر هر جلسه کلاس به یک رویکرد اختصاص مییابد، مفاهیم کلیدی هر رویکرد به طور خلاصه طرح میشود و سپس روشها یا استراتژیهای خواندن متن به صورت کاربردی براساس آن رویکرد معرفی میشود و سپس نقد و تحلیل متنی ادبی یا هنری (فیلم، تئاتر، عکس، نقاشی، موسیقی، معماری یا متون رسانهای) بر آن اساس انجام میگیرد. دانشجویان کلاس موظفاند با نوشتن نقد برای هر رویکرد به طور عملی در مباحث شرکت کنند. تمام نقدها را استاد میخواند و راهنماییهای عملی را ارائه میدهد.
رویکردهای مورد بررسی در این دوره عبارتاند از: نقد تاریخی ـ زندگینامهای، نقد فلسفی، نقد اخلاقی، فرمالیسم روسی، نقد نو، نقد اسطورهای، نقد روانشناختی (فروید و لاکان)، نقد جامعهشناختی و ایدئولوژی، نقد مکتب فرانکفورت، ساخت گرایی، نشانهشناسی، پساساختگرایی، نقد پسااستعماری، نقد فمینیستی و مطالعات هویت جنسی، نقد خواننده محور، نقد واساز (دیکانستراکتیو)، نقد تاریخگرایی نو و نقد فرهنگی...
همچنین دوره «شناخت بکت» با هدف معرفی، بررسی و تحلیل آثار نمایشی و داستانی ساموئل بکت (۱۹۸۹-۱۹۰۶) توسط نجومیان از ۶ خرداد در 10 جلسه برگزار میشود.
این دوره با معرفی بکت در بافت اجتماعی و تاریخی، شروع و سپس به بررسی دیدگاههای فلسفی، سبک نمایشی و داستانی او پرداخته میشود و در ادامه چند اثر مهم نمایشی (در انتظار گودو، آخر بازی، آخرین نوار کراپ، فیلم و چند نمایش کوتاه دیگر) و داستانی او (سهگانه، متنهایی برای هیچ و چند داستان کوتاه) با استفاده از رویکردهای متفاوت تحلیل و تفسیر میشود. در طی دوره دانشجویان فرصت تماشای مجموعه بینظیری از آثار نمایشی وی، خواندن چند اثر داستانی ترجمه شده از او و فیلم مستندی درباره زندگی و آثار بکت را خواهند یافت.
فرصت ثبتنام برای این دورهها تا ۲۵ اردیبهشت ماه است و اولویت با کسانی است که زودتر نسبت به ثبتنام اقدام کنند. علاقمندان میتوانند به شهرکتاب مرکزی مراجعه کنند.
نظر شما