به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه علم و فرهنگ اسلامی، این کتاب از یک مقدمه و پنج فصل تشکیل شدهاست. فصل نخست کتاب به زندگی و عصر سیاسی آیتالله العظمیخویی اختصاص یافته است.
فصل دوم، اشارهای کوتاه به کلیات قابلطرح و مرتبط با اندیشه سیاسی وی دارد. تعریف مفاهیم ولایت، امامت، حسبه و کلیاتی همچون سیاست، دین و سیاست و عقلانیت حاکم بر فقه، بخشی از این فصل را تشکیل میدهند.
اصول و قواعد فقه سیاسی، عنوان فصل سوم است. در این فصل به بررسی قواعد فقه سیاسی که زیربنای اندیشه سیاسی را شکل میدهد، پرداخته میشود.
فصل چهارم، حیات سیاسی شیعه را در عصر غیبت بررسی میکند. این فصل به دو بخش رویکرد درونسیستمی و رویکرد برونسیستمی تقسیم شدهاست. فصل پنجم درباره ولایت فقیه و حکومت اسلامی است که اساسیترین بخش اندیشه سیاسی این اندیشمند شیعه است.
این اثر با هدف بررسی اندیشه سیاسی این فقیه مکتب اهل بیت(ع) در عرصه فقه سیاسی منتشر شده و گامی مهم در جهت فراهم ساختن زمینههای لازم برای هویتشناسی جامعه و امت اسلامی تلقی میشود.
به اعتقاد نویسنده، اندیشه سیاسی آیتالله العظمی خویی عبارت از نظریههای منسجم و نظاممند فقهی و سیاسی او درباره چگونگی مدیریت کلان اجتماعی و سیاسی، دولت، زعامت عامه، اصول و مبانی نظری آنها است.
عارفی در این کتاب کوشیدهاست تا اندیشه سیاسی آیتالله العظمیخویی را از میان آثار فقهی او استخراج کند و بهصورت منسجم در اختیار دینپژوهان علاقهمند به فقه سیاسی قرار دهد.
نظر شما