۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۷، ۹:۴۶

نگاهی به نحوه عملکرد پلیس؛

مردم از پلیس "امنیت" می‌خواهند

مردم از پلیس "امنیت" می‌خواهند

خبرگزاری مهر- گروه اجتماعی: روشهایی که پلیس در راستای تامین امنیت روانی جامعه به کار گرفته است، با استقبال و تشویق مردم همراه بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی در جامعه که از سال گذشته آغاز شد، توانست نگاه اقشار مختلف را به اهمیت حضور پلیس در بین مردم، تغییر داده و آنها را بیش از پیش در مشارکت با برنامه های پلیس، همراه سازد. به طوری که مردم بر تدوام اجرای این طرح تاکید داشته و معتقدند که برخورد پلیس با اراذل و اوباش، مظاهر فساد و...، توانسته آنها را برای حضور بدون دغدغه در اجتماع راغب تر سازد.

البته ناگفته نماند که مردم انتظار دارند تصمیم‌ گیری‌ ها در حوزه مباحث اجتماعی، قانونمند بوده و حقوق شهروندی رعایت شده و مستند بر پایه ‌های آینده ‌نگری و کار کارشناسی برای بهتر کردن امور جامعه باشد.

سردار اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی با عنوان این مطلب که طرح ارتقاء امنیت اجتماعی نتایج و دستاوردهای بسیار ارزنده‌ای در کشور داشته است، می گوید: از مهمترین نتایج این طرح کاهش جرم به خصوص جرایم خشن از جمله شرارت، قتل، مزاحمت، تجاوز به عنف، گروگانگیری، آدم ربایی و امثال این جرایم بوده که خاطر جامعه را مشوش می‌کرد.

وی معتقد است که اجرای این طرح، احساس امنیت و رضایتمندی و اعتماد مردم به نیروی انتظامی را ارتقاء داده و مردم خواهان این هستند که این طرح ادامه یابد تا به یک نقطه مطمئن و غیرقابل برگشت برسد.

احمدی مقدم می افزاید: در حافظه مردم ما متصور است که این امکان دارد که این طرحها موقت باشد و مجرمین مترصد باشند که پلیس این طرحها را رها کند و باز به اقدامات گذشته خودشان دست بزنند اما نیروی انتظامی مصصم است و به مردم قول می‌دهد که این طرح را تا تکمیل رها نکند و به هیچ وجه این طرحها تعطیل شدنی نیست و شرایط به گذشته بازگشت پذیر نیست و در سال 87 به جهت نامگذاری به نوآوری و شکوفایی باید طرحهای خودمان را به نتیجه برسانیم.

از سوی دیگر، دکتر غلامعلی حدادعادل، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز از آمادگی مجلس برای بررسی افزایش اختیارات نیروی انتظامی خبر داده و عنوان می دارد که اقتدار شرط لازم فعالیت پلیس است و نیروی انتظامی یکی از مظاهر اقتدار نظام است.

وی امنیت را اصلی ترین، قدیمی ترین و اولین وظیفه هر حکومت در همه جای جهان دانسته و معتقد است تامین امنیت هیچگاه از حکومت ها جدا نبوده است. امنیت بالاترین انتظار مردم از حکومت است و بستر هر گونه حرکت و پیشرفتی در جامعه محسوب می شود.

رئیس مجلس، با اشاره به تهدیدهای درونی جامعه و مسائلی از قبیل مفاسد و اشرار، می گوید: این نوع تهدیدها بر خلاف تهدیدهای نوع اول دائمی هستند و پلیس باید از درون توسط مدیران و فرماندهان تقویت شود و از بیرون هم قوای سه گانه باید از همه سو نیروی انتظامی را کمک کنند. زیرا، هر چه ناجا موفق تر باشد جمهوری اسلامی هم موفق تر خواهد بود.

خوشبختانه حمایت از طرح ارتقاء امنیت اجتماعی باعث شد که پلیس برای تدوام اجرای این طرح، موضوعات دیگری را نیز در دستور کار خود قرار دهد که برخورد با شرکت های خصوصی بی نام و نشان و بدون پلاک که بعضا به خانه های فساد تبدیل شده اند، از جمله این برنامه ها است که به زودی عملیاتی خواهد شد.

متاسفانه باید پذیرفت که نظارت بر این قبیل شرکتهای خصوصی که تنها از یک اتاق کوچک و چند میز و صندلی و یک خط تلفن تشکیل گردیده، چندان قوی نیست و همین مسئله سبب شده امنیت روانی افرادی که در این قبیل مکانها مشغول به کار می شوند، تهدید شود.

سردار احمد روزبهانی، رئیس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی، با اشاره به اینکه پلیس از کنار این قبیل شرکتهای خصوصی بی نام و نشان، به آسانی گذر نمی کند، می گوید: قصد پلیس از برخورد با چنین شرکت هایی، این است که امنیت شرکتهایی که به صورت قانونی عمل می کنند، تامین شود.

آنچه مسلم است، اینکه مردم از داشتن امنیت روانی و اجتماعی، بیش از سایر نیازهای خود خوشحال و خشنود هستند و این موضوع در صورت تداوم، می تواند به شاداب سازی جامعه کمک کند. بنابراین، لازم است که پلیس در این مسیر، گامهای استوارتری برداشته و اجازه ندهد که مظاهر فساد به راحتی در سطح جامعه رخنه کرده و باعث آزار و اذیت مردم شوند.

کد خبر 675497

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha