به گزارش خبرنگار مهر، حسین مسافر آستانه در ابتدای این نشست گفت: انجمن تئاتر انقلاب در راستای برنامههای فرهنگی خود از حیطه برنامههای اجرایی فاصله گرفته و رویکرد تحقیقی و پژوهشی خود را در فضایی جدید برای تولید تئاتر بکار میگیرد که برگزاری همایش علمی پژوهشی تئاتر مقاومت از آن جمله است.
وی یادآور شد: همایش در دورههای اول و دوم به صورت همزمان با اردوی راهیان نور در شهرهای اهواز و ایلام برگزار شد. اما از دوره سوم این برنامه به صورت مجزا اجرا میشود. سال 85 دوره سوم همایش با مشارکت دانشگاه تهران برگزار شد و در دوره با مشارکت دانشگاه تربیت مدرس، بنیاد شهید و شبکه چهار تلویزیون برگزار میشود.
مسافر آستانه درباره برنامههایی مربوط به رفع نقاط ضعف آموزشی و پژوهشی تئاتر مقاومت گفت: ما در زمینه آموزش و پژوهش مشکل آفرینش داریم و اگر هم کارهایی انجام میشود توسط پژوهشگران خودساخته است. ما قصد داریم برنامههای خود را به صورت منسجم در زمینه نمایشنامهنویسی و کارگردانی و همچنین پژوهش با برگزاری کارگاههای ادامه دهیم.
وی ادامه داد: ما علاقمند پژوهشی کم داریم، ولی در مقابل علاقمند به آفرینش بسیار است که با برگزاری کارگاههایی در فصول مختلف سعی در برطرف کردن این خلاء داریم. همچنین هیئت داوران با مقالات ارائه شده در چهارمین همایش پژوهشی تئاتر مقاومت به صورت آموزشی برخورد کردند تا بر اساس یک استاندارد مشخص و درست کلیه مقالات ارائه شود.
رئیس انجمن تئاتر مقاومت درباره بینالمللی نشدن همایش چهارم تئاتر مقاومت اظهار داشت: یکی از بحثهای ما بین المللی شدن همایش چهارم بود که به دلیل مشکلاتی که در ارتباطات ما وجود دارد، نتوانستیم این کار را انجام دهیم. سعی داریم از طریق کانالی که بعدها مشکلساز هم نشود این کار را انجام دهیم.
مسافر آستانه درباره دلیل به چاپ نرسیدن کتاب سومین همایش پژوهشی تئاتر مقاومت گفت: به دلیل مشکلاتی که در جمعبندی نهایی برای کتاب پژوهشی سوم رخ داد این کتاب به موقع به چاپ نرسید و با تأخیر دو ساله بعد از همایش چهارم چاپ میشود. کتاب همایش چهارم هم در یک بازه زمانی شش ماهه آماده و چاپ خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه همایش چهارم طی یکروز و فشرده برگزار می شود خاطرنشان ساخت: در دورههای گذشته همایش انتخاب مقالات با لطف و مسامحه انجام میشد، ولی این دوره با سختگیری بیشتری همراه بوده است. به همین خاطر با برنامهریزیهایی که انجام شده همایش با 10 مقاله در یک روز برگزار میشود.
مهدی حامد سقایان دبیر چهارمین همایش پژوهشی تئاتر مقاومت نیز گفت: ما قصد داریم علاوه بر حفظ معنویات دفاع مقدس نگاه تاریخی به آن را نیز گسترش دهیم. متأسفانه نسبت پژوهشگران ما به کشورهای پیشرفته اروپایی بسیار کم است و ایران رتبه 52 را در قسمت پژوهش دارد. به طور کلی ما با کمبود نیروی انسانی متفکر برای تولید مقالات علمی رو به رو هستیم.
وی افزود: ما در این همایش بررسی روند کارنامه هنری تئاتر دفاع مقدس و ارزیابی نمایشنامههای دفاع مقدس با سه موضوع شخصیتپردازی، مفهوم ایثار و شهادت و تئاتر جنگ در جهان را مد نظر قرار دادهایم. همچنین امسال بخش دانشجویی به همایش اضافه شده که هدف آن تشویق دانشجویان برای آشنایی با مراحل تحقیقاتی و آمادگی ورود به عرصه پژوهش تئاتر مقاومت است.
سقائیان در پایان یادآور شد: 64 عنوان چکیده مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که از این بین 52 عنوان پذیرفته و در نهایت 10 عنوان از این مقالهها به صورت سخنرانی ارائه شده و 25 عنوان از مقالات برگزیده به چاپ خواهد رسید. در حاشیه همایش نیز نمایشگاه عکس و کتاب خواهیم داشت.
چهارمین همایش پژوهشی تئاتر مقاومت با مشارکت دانشگاه تربیت مدرس و بنیاد شهید و شبکه چهار سیما اول خرداد در تهران برگزار میشود.
نظر شما