به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم هادی حیدری - کاریکاتوریست - از جانب بانیان جایزه دکتر سمسار گفت: جایزه "امید" به نسل جوان روزنامه نگار این امید را می دهد که هنوز کسانی هستند که به آینده آنها چشم دوخته اند.
وی همچنین پیام شیرین سمسار - فرزند مرحوم مهدی سمسار - را خواند و گفت: این امید است که می تواند شمعهای خاموش شده صلح، دوستی، ایمان و معنویت را روشن نگه دارد. پدرم به ایمان و اعتقاد به راه خود - حقیقت جویی - به زندگی ادامه داد و به دیگران راه مبارزه با کج اندیشی را نشان می داد. به همین دلیل بود که او در زمانی که حس شکست ناشی از کودتای 28 مرداد 32 جامعه را فرا گرفته بود کتاب "چه باید کرد؟" تولستوی را منتشر کرد.
در بخش دیگری از این پیام با اشاره به نحوه نامگذاری جایزه و علاقه دکتر سمسار به روزنامه نگاری آمده بود: آرزو دارم جایزه امید بتواند وسیله ای باشد که روزنامه نگاران جوان شمع امید را در دل زنده نگه دارند.
در ادامه، گیتی سمسار - همسر مرحوم سمسار - شرح و گزارشی از جایزه ارائه داد و سپس احسان نراقی - مترجم و روزنامه نگار - آثار مکتوب آن مرحوم از قبیل "پیکاسو"، "لنین"، "راسپوتین" و... را برشمرد و درباره آنها توضیحاتی ارائه داد.
نراقی خاطرنشان کرد: سمسار مثل یک فرهنگستان برای ما کار کرده است و حسن انتخاب او در ترجمه کتاب این مسئله را بیشتر نشان می دهد.
سپس نوبت به معرفی برنده سومین جایزه و اهدای آن رسید که این بخش از مراسم با حضور دکتر کاظم معتمدنژاد - روزنامه نگار باسابقه - انجام شد. جایزه این دوره شامل لوح سپاس و یک میلیون تومان وجه نقد به خاطر آگاهی رسانی در زمینه محیط زیست و بحرانهای ناشی از آن و تلاش در جهت رفع آسیبهای آن از جامعه امروز و نسلهای آینده به "مژگان جمشیدی" خبرنگار روزنامه های اعتماد، کارگزاران و همشهری و... در حوزه محیط زیست تعلق گرفت.
مژگان جمشیدی بعد از دریافت جایزه اش گفت: خوشحالم که در جو سیاست زده مطبوعات این جایزه بیش از شخص من به جامعه حمایت کننده از محیط زیست تعلق گرفت. امیدوارم همان طور که این جایزه مشوق من است، بتواند کسانی را هم به سمت موضوعات زیست محیطی در عرصه روزنامه نگاری سوق دهد.
وی تصریح کرد: تعداد روزنامه نگاران این حوزه شاید به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد. امیدوارم روزی برسد که من هم رقبای زیادی داشته باشم. فراموش نکنیم که کشورهایی کوچک مثل کویت یا امارات دست کم 20 روزنامه نگار در عرصه محیط زیست دارند.
این روزنامه نگار گفت: 83 درصد خاک مملکت ما جزو اراضی ملی است و طبیعی است که خیلی ها به دنبال سوءاستفاده از آن هستند. متاسفانه حتی مدیران رده بالای کشور هم اهمیتی چندان به طبیعت و محیط زیست نمی دهند و گاه توسعه پروژه ها را مهم تر از آن می پندارند. متاسفانه بعضا سازمان حفاظت از محیط زیست هم ما روزنامه نگاران را خاری در چشم خود می داند.
جمشیدی همچنین از روزنامه نگاران سابق و باسابقه این عرصه تقدیر و تشکر کرد.
در بخش دیگری از مراسم، ناصر کرمی - دبیر گروه شهری روزنامه همشهری - با اشاره به بحث محیط زیست و رسالت اجتماعی در این عرصه و نیز تلاشها و پیگیری های مژگان جمشیدی در این راه گفت: ما از نظر فرسایش خاک دومین کشور دنیا هستیم. از سوی دیگر پیش بینی می شود تا 10 سال آینده کشورهای تولیدکننده غذا از دیگران سبقت بلندی بگیرند، درحالی که ما به لحاظ خاک و جنگل با کاهش و فرسایش روبروئیم.
این روزنامه نگار آمارهایی را هم درباره از میان رفتن حیات وحش در ایران، مرگ و میر بر اثر آلودگی هوا و استاندارد نبودن خودروهای ایرانی و... ارائه کرد.
جایزه مطبوعاتی امید از سال 1385 در راستای علایق فرهنگی مطبوعاتی زنده یاد دکتر مهدی سمسار با تلاش خانواده او به یکی از فعالان حوزه مطبوعات تعلق می گیرد.
نظر شما