به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه مالزیا سان، هزاران راهب بودایی با سرهای تراشیده در لباسهای زغفرانی، قرمز و نقره ای مرکز همایشهای ملی هانوی را پر کردند و نخست وزیر ویتنام این گردهمایی را فرصتی برای گردهم آمدن همکیشان بودایی خود و دیدار و گفتگو دانست.
این در حالی است که غیبت دو عضو مهم از جامعه بودایی جهان در این مراسم بسیار مشهود بود، یکی از این دو دالایی لاما رهبر معنوی بودائیان تبت بود و یکی دیگر جمیعت بودایی متحد ویتنام که به علت مخالفت خود با دولت این کشور از حضور در این جمع منع شده بود.
نکته جالب توجه اینجاست که در ماه آوریل نایب رئیس سازمان بودائیان ویتنام گفت: دالایی لاما برای شرکت در این جشن دعوت شده اما نماینده دالایی لاما اظهار داشت که هیچ دعوت نامه ای دریافت نکرده است.
ویتنام دارای روابط نزدیکی با چین است و از آنجا که چندین دهه است دالایی لاما را به جدایی طلبی متهم می کند، غیبت دالایی لاما در جشنهای ویتنام چندان غریب به نظر نمی رسد.
از سوی دیگر رئیس تشکیلات دولتی چین در امور دینی نیز در میان افرادی بود که صبح چهارشنبه 25 اردیبهشت ماه در این گردهمایی سخنرانی کرد.
این جشن چهار روزه که از 25 اردیبهشت ماه آغاز شده توسط سازمان ملل و به نام روز وساک سازمان ملل برگزار شد.
این جشنها به مناسبت دوهزار و ششصد و سی و دومین سال تولد، روشنگری و مرگ بودا است که از چهار بعد دینی، فرهنگی ، آکادمیک و معنوی مورد توجه قرار میگیرد. مجمع عمومی سازمان ملل طی قطعنامهای در دسامبر سال 1999 تصمیم به برگزاری جشنهای این عید مقدس بودائیان در طول ماه می گرفت.
نخستین جشن در سال 2000 در دفتر مرکزی سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد. برگزار کنندگان این جشنها را فرصتی برای گسترش پیام صلح، تسامح، هماهنگی، عشق، پیشرفت، و توسعه بودا به سراسر جهان دانستند. محور اصلی گردهماییهای امسال سهم بودیسم برای ساخت جامعه مدنی، دمکرات و عادلانه است.
نظر شما